Косово ја призна Македонија

Kако прво, како што е досега кажано на темава, доколку има голем процент на православни во Косово, тогаш ќе има и православна црква, Косовска Православна Црква.
Кога Вранишковски сакаше во Македонија да отвори Српска Црква, сите беа против, зашто мислиш дека Косоварите би биле за да се отвори Македонска Црква во Косово, и дали тоа би значело дека ти сакаш да направиш нешто што на некој сам му го имаш забрането?
Друга работа е што во Косово поголемиот број христијани, да не кажам едно 80% од христијаните се католици и тоа можам со сигурност да ти го тврдам тргнувајќи од тоа дека сме куќни пријатели со две фамилии католици.

Многу добро беа бранети црви. Беа нападнати црквите каде што беше правен зулум врз албанското население. Иди во Урошевац и види дали на главната црква и фали нешто. После збори...И да, ќе си земат надлежност, нема што некој да им ја даде.
Јебем ти вера каде што треба да добијам дозвола за да верувам во тоа што верувам...малце нелогично нели?
Зашто да нема косовска православна црква????Во Македонија имате исламска заедница????ИМАТЕ...Кога се донесе идеата да се изгради црква на плоштад,сакавте и џамија...Не зезај сеа брат,ке се направи исто ко со независноста и името...натиго дајмиго!!!

toa e tendencija, naseto makedonsko naselenie e staro i nema prirast, a albanskoto naselenie od mkd i kosovo e mlado, gotovo rekov ja za 50g ke bideme malcinstvo za 100g ke ne nema.
Значи може сега да почнам да паничам така?Па вие србоманите тоа сакате ако не е во корист на србите тогаш ич да не е во наша корист:tapp:

abe i srbite ne se ko sto bea i oni ne se kotat izumirame nie albancite se vitalen narod oni se kotat popsto imaat dosta tie poniski strukturi a nie sme staar narod i gotovo e nie gi imame site simptomi na narod vo izumiranje, jabe seta istorija slavna jabe se .

Зашто да нема косовска православна црква????Во Македонија имате исламска заедница????ИМАТЕ...Кога се донесе идеата да се изгради црква на плоштад,сакавте и џамија...Не зезај сеа брат,ке се направи исто ко со независноста и името...натиго дајмиго!!!

Те молам читај подобро. Реков дека ЌЕ има црква. Само коментирав на тоа што некој сакаше тоа да биде МПЦ таму, наместо да си имаат сопствена црква, Косовска Православна Црква или како и да се вика, не ми е гајле. :)

ako moze voopsteno da se zboruva albancite se pak dobar narod, pravdoljubiv, pak so niv ima razbiranje ama so nasive nie ocite si gi vadime, prvo sami ko narod sme totalno neorganizirani, neame svest za nacionalno edinstvo za strategija da ne zboram, baska najveke ne zaebavaat brakata po vera pravoslavnite grci, pravoslavnite bugari, pravoslavnite srbi.

Беа нападнати црквите каде што беше правен зулум врз албанското население.

Кастриот центрифуга е во гробот сеа...кога гледа што се случува со црквите во кои едно време и самиот палел свеќи и кои ги штител од навлегување на исламот на балканот...

Шо да ти кажам.... :) Ќе ти каже песнава:

Кастриот центрифуга е во гробот сеа...кога гледа што се случува со црквите во кои едно време и самиот палел свеќи и кои ги штител од навлегување на исламот на балканот...

Шо да ти кажам.... :) Ќе ти каже песнава:

Да најдеше барем друга песна, па да имаше поента твојот пост :):) ама Чејнџс? Молим лепо друже, барем ти беше за Биги, ја за Тупак цело време така да неговата филозофија и лирикс, не ми ги проповедај.

Што се однесува до Кастриот, можеби според тебе е центрифуга, ама не мора да значи. За албанецот, единствена вера е албанската. Да бидеш албанец. Така да, кога во некоја црква се силувани 30 женски лица, таа црква и те како ја оправдувам да биде изгорена, рушена. Не мора црква, што сака нека е. Дури и војнички касарни иста судбина делеа. Од друга страна пак, поголем број има од тие што не се чепнати. Примери има доста, ако сакаш и ќе те прошетам...сум бил сум ги видел...така да, џабе што да ти објаснувам..убаво сам си кажа со песната...

Cops give a damn about a negro? Pull the trigger, kill a nigga, he's a hero.

taka e, albancite imaa pravo za na Kosovo, trpea dur mozea posle vise se dignaa.

Што се однесува до Кастриот, можеби според тебе е центрифуга, ама не мора да значи.
Кога се работи за Кастриот, море и те како значи. Нeоспорив факт е дека Кастриот се борел против навлегувањето на исламот на балканот.
За албанецот, единствена вера е албанската. Да бидеш албанец.
Исто и за Македонецот. Барем оној кој јас го почитувам и практикувам.
кога во некоја црква се силувани 30 женски лица, таа црква и те како ја оправдувам да биде изгорена, рушена.

Пријателе, нејќам да испадне дека ги бранам србите(не правдам), ама ова е исто како да кажеш муслимани чуваат и одгледуваат свињи во џамија. Тоа е една работа што, колку и да си болен ум, нема да ја направиш па сите тие „обвинувања“ се пропаганда која нема никаква допирна точка со вистината. Не за силувањата, туку за силувања во црква. А-а.

• Ми се допаѓа
Reactions: ada
Пријателе, нејќам да испадне дека ги бранам србите(не правдам), ама ова е исто како да кажеш муслимани чуваат и одгледуваат свињи во џамија. Тоа е една работа што, колку и да си болен ум, нема да ја направиш па сите тие „обвинувања“ се пропаганда која нема никаква допирна точка со вистината. Не за силувањата, туку за силувања во црква. А-а.

Не збори нешто што не знаеш. Јас пак ти кажувам нешто што знам :) Болен ум или не, нека остане мистерија :)

Многу добро беа бранети црви. Беа нападнати црквите каде што беше правен зулум врз албанското население. Иди во Урошевац и види дали на главната црква и фали нешто. После збори...И да, ќе си земат надлежност, нема што некој да им ја даде.
Јебем ти вера каде што треба да добијам дозвола за да верувам во тоа што верувам...малце нелогично нели?

Nitu siluvaa crkvite, nitu palea. Toa go pravea Albancite i Srbite. A crkvite imaat mnogu pogolemo znachenje, za site onie koi nekogash ziveele i ke ziveat na Kosmet. Samo, primitivno mesto, primitivni lugje(opshto), primitivna logika... :toe:
I te molam, vera na strana... Ti si Albanec.:wink:

Не збори нешто што не знаеш. Јас пак ти кажувам нешто што знам :) Болен ум или не, нека остане мистерија :)
А знаеш дека...?
Come on, enlighten us. Would you?
Pwetty pwease :(

Шо бе? Да не те силувале во црква? :vozbud:

lugeto se posilni koga se obedineti otkolku poedinecno. e kaj nas vazi pravilo sekoj za sebe, sto ne e po Biblija, tamu pisuva bidete slozni sakajte se, a kaj albancive moram da primetam deka ima sloga znaci a si dirnal eden ko da si go dirnal i drugiot i alal da im e za toa.

Nitu siluvaa crkvite, nitu palea. Toa go pravea Albancite i Srbite. A crkvite imaat mnogu pogolemo znachenje, za site onie koi nekogash ziveele i ke ziveat na Kosmet. Samo, primitivno mesto, primitivni lugje(opshto), primitivna logika... :toe:
I te molam, vera na strana... Ti si Albanec.:wink:

Црквата не силуваше..ВО црква се силуваа :) читај малку. И знам кој го правеше тоа :) Србите силуваа, албанците палеа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom