Помош за избор на лаптоп

Член од
20 март 2009
Мислења
68
Поени од реакции
5
Летово ваљда ќе идам за америка, и сакам од таму еден лаптоп да земам (1000$ буџет), за хардвер ќе си бирам се сам, тоа не е проблем, само ако имате совет за брендот на лаптопот би било топ :) највеќе око им имав фрлено на HP лаптопите и цените и изгледот им се топ, ама дознав дека за reliability се најслаби и се имам некое чувство дека кога ќе се вратам ќе рикне нешто скупо тука и џабе и гаранција и све ако треба да го враќам преку барата. Дали има некој совет, за буџетот што го спомнав, незнам случајно да не ставаат по асални делови во поскапи лаптопи, или да ми препорача некој друг бренд (најдобри се Mac-овите, ама сепак нема да земам Mac)?

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Летово ваљда ќе идам за америка, и сакам од таму еден лаптоп да земам (1000$ буџет), за хардвер ќе си бирам се сам, тоа не е проблем, само ако имате совет за брендот на лаптопот би било топ :) највеќе око им имав фрлено на HP лаптопите и цените и изгледот им се топ, ама дознав дека за reliability се најслаби и се имам некое чувство дека кога ќе се вратам ќе рикне нешто скупо тука и џабе и гаранција и све ако треба да го враќам преку барата. Дали има некој совет, за буџетот што го спомнав, незнам случајно да не ставаат по асални делови во поскапи лаптопи, или да ми препорача некој друг бренд (најдобри се Mac-овите, ама сепак нема да земам Mac)?
Mac за 1.000 долари не знам колку добар можеш да најдеш. Јас пред две години кога живеев во Америка земав HP Pavilion dv4t и еве го нема гајле :) освен батеријата што се троши побрзо.

Член од
20 март 2009
Мислења
68
Поени од реакции
5
Mac за 1.000 долари не знам колку добар можеш да најдеш. Јас пред две години кога живеев во Америка земав HP Pavilion dv4t и еве го нема гајле :) освен батеријата што се троши побрзо.
Затоа и пишав дека нема да земам :) Или зимам асално или ништо. Мило ми е што го слушам тоа за pavilionot и мој другар зема сличен пред година две и он немал проблем, а за батеријата знам и не ми е толку голем проблем.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Јас имав ист буџет како и твојот и одбрав Asus, ми стигна пред 3 недели. До сега само пофални зборови. Инаку што се однесува до брендот релативно е тоа, другар зема HP пред 3 години нема гајле.

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Sto mislite za laptopov.....Planiram da go zemam od kupilaptop prodavnicata....inace dell e markata na laptopov....cena 36 000...ne se razbiram nesto preterano vo laptopi ama spored moite poznavanja za ovaa cena ima odlicna konfiguracija....

Intel i5-460M 2.8 GHz with turbo boost technology( 4 threads, 3 MB L3 cash)
500GB HDD, 4096MB GB DDR3 RAM
15.6" Truelife LED HD
новата графичка на ATI, Premium 550V 1 GB dedicated

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Добар лаптоп, ама најди го во друг дуќан, не зимај од купилопов.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Па ако си разгледал, по форумиве и општо, нема кој не се жали од купилаптоп :).
Како да не ај не тропајте глупости, може пред 4-5 год работеле не толку добро, ама сега дечките се профи, два пц имам во близина од купилаптоп и двата се гром без никаква грешка.

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Uste ova samo.....imam vo opcija sea da si kupam lap-top od amerika,drugarce od tamu ke mi go kupi i ke mi go isprati i me interesira dali se plaka carina za lap-topot i ako se plaka kolku iznesuva toa....cenata na laptopot bi iznesuvala nekade od 700 do 800 dolari....ako ima nekoj iskustvo na ovaa tema neka pise...

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Uste ova samo.....imam vo opcija sea da si kupam lap-top od amerika,drugarce od tamu ke mi go kupi i ke mi go isprati i me interesira dali se plaka carina za lap-topot i ako se plaka kolku iznesuva toa....cenata na laptopot bi iznesuvala nekade od 700 do 800 dolari....ako ima nekoj iskustvo na ovaa tema neka pise...
1. Гаранција за тој лаптоп ќе немаш така да што и да се случи во наредните 1-2 години треба сам да го плаќаш. Како и да е кај нас ако го земеш можеш да си посигурен во гарантниот период.
2. Царина и данок мора да се плати освен ако ненајдеш некој да ти го прошверцува без да го пријави но и тоа е ризик.
3. Ако платиш царина и данок ама баш ич не ти се исплати што си го зел од таму царината и данокот не би бил под 150 евра пошто никој не те прашува колку си го зел ами го царинат по каталог. Реално кај нас за 500-600 евра се наоѓа многу солиден лаптоп.

На крај топло ти препорачувам да си земеш од тука ако планираш тука да го користиш, и на крај сепак друго е кога ти ќе си го одбериш и ти ќе си го купиш а не некој друг за тебе. :toe:

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
1. Гаранција за тој лаптоп ќе немаш така да што и да се случи во наредните 1-2 години треба сам да го плаќаш. Како и да е кај нас ако го земеш можеш да си посигурен во гарантниот период.
2. Царина и данок мора да се плати освен ако ненајдеш некој да ти го прошверцува без да го пријави но и тоа е ризик.
3. Ако платиш царина и данок ама баш ич не ти се исплати што си го зел од таму царината и данокот не би бил под 150 евра пошто никој не те прашува колку си го зел ами го царинат по каталог. Реално кај нас за 500-600 евра се наоѓа многу солиден лаптоп.

На крај топло ти препорачувам да си земеш од тука ако планираш тука да го користиш, и на крај сепак друго е кога ти ќе си го одбериш и ти ќе си го купиш а не некој друг за тебе. :toe:
Fala za informaciive....me zaintrigira toa sto gi vidov cenite na sony vajo vo USA i za 700$ ke zemes extra laptop sony sto tuka cini bar duplo poveke.....kako i da e ke gi presmetam site trosoci za laptop od USA pa ke vidam dali mi se isplati da go zemam od tamu ili od tuka...

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130

Од пред 3 години, царина за IT продукти не се наплаќа, а ДДВ-то е 5%.

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.503
Поени од реакции
4.365
Значи вака планирам да купам два лаптопа еден за мене и еден за сестра ми.Е сега тој за мене планирам најмн до 30 000 додека за сестрами до 20 000 и барав гледав има "кандидати" но би сакал некој поискусен да ми каже и да ми помогне кој од прилика би бил најдобар за такви пари..

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Druze ne da ti kolnam ama Pavilion imam popraveno nad 100

Kajgana Shop

На врв Bottom