F
fantomX
Гостин
Околу овие четири лаптопи, накратко би сакал полаички кажано да кажи некој која е предност на еден, а недостаток на друг. И со то секако, кој од овие би го зеле?
ниеден од понудените, мој совет немој да земеш HP тешко ѓубре е тоа, увезени се само од логин 10.000 парчиња у последниве 3 месеци и продадени, по дилери, а 80% од нив се веќе продадени н акрајни коминтенти, сега после 3 месеци незнаат што да прават со сервис, се враќаат ко луди, а и веќе се прекинува со носењето на брендот од нивна страна, немат исплатливост па сега ти види дали и што би земал.
Околу овие четири лаптопи, накратко би сакал полаички кажано да кажи некој која е предност на еден, а недостаток на друг. И со то секако, кој од овие би го зеле?
Можи. Јас појќе сум за ASUS отколку HP, ама лаптопов не е само за моја употреба па не одлучувам само јас. Шо лаптоп би препорачал за цена од 25 до 30 илјадарки, најмногу за интернет, канцелариските програми како и обработка на слики?ниеден од понудените, мој совет немој да земеш HP тешко ѓубре е тоа, увезени се само од логин 10.000 парчиња у последниве 3 месеци и продадени, по дилери, а 80% од нив се веќе продадени н акрајни коминтенти, сега после 3 месеци незнаат што да прават со сервис, се враќаат ко луди, а и веќе се прекинува со носењето на брендот од нивна страна, немат исплатливост па сега ти види дали и што би земал.
Ти препорачувам да си земеш ASUS (best buy, сооднос цена и перформанси, али слаба изработка на детали, општо славба надворешна изработка), LENOVO (нај userfriendly со највише гаџети за парите и нај фенси лаптопчиња) или Fujitsu (дефинитивно најефтин меѓу брендовите а според меен убедливо најдобар) во однос на она за што планираш да го користиш.
Имам 12 годишно искуство во дејноста сервис и родажба и сеуште се бавам со ИТ па иако не ти наметнувам мислење топло ти препорачувам да размислиш за ова што ти го кажав
Со среќа :salut:
Можи. Јас појќе сум за ASUS отколку HP, ама лаптопов не е само за моја употреба па не одлучувам само јас. Шо лаптоп би препорачал за цена од 25 до 30 илјадарки, најмногу за интернет, канцелариските програми како и обработка на слики?
баксузни се ќе ти се расипеОти не од амц?
xDбаксузни се ќе ти се расипе
ај види ова. Малце е поефтино од друѓите, а многу помоќно.Што ќе ми препорачате? Имате ли искуство со acer/tnt it?
Искрено, со 2GB DDR2, Athlon64 II M320 2.0GHz и 250GB HD, не знам зошто е помоќен. Дури и графичката чинам дека е послаба (споредба: ATI Radeon HD4570 наспроти ATI Radeon HD3200).ај види ова. Малце е поефтино од друѓите, а многу помоќно.
најискрено:Искрено, со 2GB DDR2, Athlon64 II M320 2.0GHz и 250GB HD, не знам зошто е помоќен.