Косово пред судот на правдата

• Креатор на темата Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување Време на започнување

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Српската дипломатија извојува голема победа во ООН. Генералното собрание со големо мнозинство гласови ја поддржа иницијативата на Србија, Меѓународниот Суд на Правдата (во Хаг) да се изјасни за независноста на Косово. Додуша, ова нема да има богзнае какво влијание на независноста на Косово, ама можер да ги обесхрабри понатамочните признавања на Косово Извор: РТС
Уште еден сериозен удар на империјата во ООН.

Од ова можни се следниве правци:
Некој ден ќе бидат славни Србите дека се спротиставиле на една Империја
или
Империјата ќе биде славна за елиминација или деградација на Србија и комп. во името на демократијата...

трето нема.

За независноста на косово самата унија ги прекрши своите пишани правила .... само прашање на врене е кога ќе си ја признаат грешката

Империјата ќе биде славна за елиминација или деградација на Србија и комп. во името на демократијата...

Koja crna demokratija :tapp:

NA temata

ako pravilno se podelat kartite ko so treba so malce sreka ovaa svetskava kriza ako potrae ... bogami jas sum optimist :tv:

Koja crna demokratija :tapp:

NA temata

ako pravilno se podelat kartite ko so treba so malce sreka ovaa svetskava kriza ako potrae ... bogami jas sum optimist :tv:

Иронија винстоне, без хормони!
Победниците ја пишуваат историјата. Па ако тие тепат и така кажат, тогаш твоите деца така ќе учат.
Не е се насочено против тебе т.е. не си центар на универзумот, уживај малку и релаксирај се.

Србија победи и спорот со Косово и Метохија ќе оди на Меѓународен суд...!!!
Така одлучија 76 држави, А САМО 6 БИЛИ ПРОТИВ...:pos2:

А бе како што сум кажал и порано... ПРАВДАТА Е СПОРА, АМА ПОЛЕКА СИ ДОАЃА...!!! :smir:

Србија победи и спорот со Косово и Метохија ќе оди на Меѓународен суд...!!!
Така одлучија 76 држави, А САМО 6 БИЛИ ПРОТИВ...:pos2:

А бе како што сум кажал и порано... ПРАВДАТА Е СПОРА, АМА ПОЛЕКА СИ ДОАЃА...!!! :smir:
Браво!!! само напред! ама да не речам дека е џабе кога Америка сака нешто да направи и ќе го направи, нема сила што ќе ја спречи така да .... то е. Барем да го поделат сега Косово па да се соземат малку србите.

Еј супер, сеа нека се вратат српските власти во Приштина, и нека тече како што си беше порано...Упс?? Нема српски власти во Косово. Проблемот не е баш така зелен како што изгледа, ама ај, пусти Делија го обземаа чувствата кон мајка Србија. Јебига.

Единствено што може да се случи е да се подели Косово, а тогаш се отвара Пандорината кутија на етнички чисти држави на балканот.

Srbite go prodadoa Kosovo za evropski vizi i vetuvanje, pogolemi predavnici od niv nema.

Srbite go prodadoa Kosovo za evropski vizi i vetuvanje, pogolemi predavnici od niv nema.
Albancite go kupija Kosovo na najcesen mozen nacin.Na istiot toj nacin ja kupija i Zapadna Makedonija.Kako?Pa kako i sekoj pocetok za imotite na srbite plakaa i do 5 pati povisoka suma na pari od onaa realnata na samite imoti samo da ne gi gledaat srbite tamu a srbite na pocetokot duri im se falele na nivnite rodnini i prijateli kako im prodavale na prostite i nepismeni albanci imoti za mnogu povisoka cena od onaa realnata. I del po del srbite sami si se iselija isto kako sto pocnaa nasite tetovci so nivnite imoti.I na krajot koj ispadna nepismen?

tehnicka rabota vo UN.

baraat sovetodavno mislenje, koe e ne e obvrzuvacko za nikogo i koe ne ja menuva realnosta, nitu pak moze da ja promeni.

Pravo na sekoja zemja e da pobara mislenje od ICJ, toa go pobara Srbija, go dobi oti taka stoi vo povelbata, a retko koj saka da odi protiv povelbata.

Prasanje? Sto ako ICJ se proiznese deka ne e nadlezen? ili deka nezavisnosta e vo soglasnost so megjunarodnoto pravo?

Ke pravat kako Tito?
Ja ovoj sud ne go priznavam??

Edinstveno ako ICJ se proiznese deka ne e vo soglasnos to megjunarodnoto pravo ke moze Srbija da prpelka i toa samo da bara novi pregovori so Kosovo za nekakov kvazi samostoen status, sto e tesko izvodlivo.

Ova e prpelkanje i posledni grcevi na odamna pocinatiot azder na hegemonizmot koj go neguva Srbija.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom