Бугарија со закон ќе го избрише ОМО Илинден-Пирин!

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Ќе ти се потрошат комбинациите :) А јас иам нерви.
Тестирај ме само :)

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Македонска нација постои од 45-та наваму, и тоа ти е.

Ние сме бугари 100%
Да не се викаш Запек Чмаров по некоја случајност?

Толку плескање и уште се тртите башка усрани до гуша.

Бан од тема за сите настојчиви Бугарски провокатори.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Де бе, игнор и терајте :)
Шо му следува, веќе добил.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Ova bas me zainteresira. Imas li dokumenti koi ova go potvrduvaat i moze li da gi posocis?
Никакви документи не го потврдуваат тоа. Едноставно, нема документ за етничкото потекло на Самоил - што не значи дека татарите нема да фалсификуваат нешто. Затоа татариве фалсификуваат и основаат се врз неговото наводо етничко бугарско потекло. Мислат ако му дадат такво значење, автоматски секој народ со кој владеел станува бугарски.

Меѓутоа, остојат фрески на кои има ерменски написи и според тоа се зема ерменското влијание во неговото семејство. Она што е битно во случајов е дека династијата на Самоил е македонска.

А да не збориме дека татарчињава истовремено мешаат баби и жаби со византиски документи во кој се спомнува терминот “вулгари’’. Еве пример, Ана Комнена, византиска императорска ќерка која експлицитно споменува Македонци, татарчето погоре ја цитирало дека Самоил бил од бугарска династија. Детски работи...

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Да не се викаш Запек Чмаров по некоја случајност?

Толку плескање и уште се тртите башка усрани до гуша.

Бан од тема за сите настојчиви Бугарски провокатори.
Ех БРАТЕ, БРАТЕ, секој дека има различно мнение БАН. Секој дека има повеке аргументи -БАН. Плачеш како дете пред мајка. По едно време сметах дека с тебе може да се спори аргументирано. Сум се лажел. Ако немаш аргументи ке изт'рчеш при админи и ке топиш да банират. Сега ке идам да си пиам лута ракија со един егеец. 1935 година е раждан дедото. Неска ного работи ми разкаже. Ако не ме банирт(па през кстапот ми е) некогаш ке ви разкажа. Кажува дека е бугарин, ама говори македонски. Нема да го прашам каков е. А ке го прашам как са ги асемилирале. А наместо да спорим, ти плачеш пред админи. Они са сложили правила на форумот, дека и они не ги спазват. Мога да цитирам ного техни кршене на правилата. И зашо тогава ги постават? И како аз да се разбуда како македонец, кога они не ми дават. Дека да ида тогаш. При Каракачаное?

Аиде сполај ви.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Нешто “аргументиве“ од ваша страна само за ваши очи се видливи :tv:

А Банот е за провоцирање со навреди, не изигрувај жртвено јагне.

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Нешто “аргументиве“ од ваша страна само за ваши очи се видливи :tv:

А Банот е за провоцирање со навреди, не изигрувај жртвено јагне.
Еми сега намерих ова во интернет. Секои може да го чита и намери дури и да ме банират. Ке го посоча
http://www.agiasofia.com/emperors/basilb.html
Сакам некои да ме убеди дека сум македонец. Ама да ме убеди. Сакам Р. Македонија и лугето там. Со банови нема да ме накарате да ги мразам.
Аиде со здраве. И ми посакаите касмет за риболово на Струма утре.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Имаш некој психички проблем, никој не се обидува да те направи Македонец.

Вие сте дојдени овде да не убедувате во спротивното, дека ние сме Бугари.

П.С. Објаснет е терминот “бугари“ и неговото значење во Византија.

За постојано спамирање следуваат санкции. :)

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Имаш некој психички проблем, никој не се обидува да те направи Македонец.

Вие сте дојдени овде да не убедувате во спротивното, дека ние сме Бугари.

П.С. Објаснет е терминот “бугари“ и неговото значење во Византија.

За постојано спамирање следуваат санкции. :)
БРАТЕ, некаде да сум ве нарекувал "б'лгари", некаде да сум ве негирал, некаде да с'м кажал сека не сакам македонците, некаде да не сам кажал дека мразам грците нихната мама?
Абе ти само БАН ти е во главата. Како малко дете си. На колко си? јаазе сум на 43. И тоја дедо дека ти кажувах ме натажи. Шо станува со нас. Во Пиринско, Вардарско, Егејско? Абе, пиинахме малко, ама човекот заплача как грците са карали нихните татковци да си копат сами гробовете, сетне са ги пукали со пиштоли во главите, оставали са 2-3 живи да ги закопат, и потоа са ги тепали. А вие си играте на банови. Ке ви прочитам правилата, сметам дека важат за сите, потоа ке ти направа статистика дека админите пцујат и навредуват бугари. Нема го во правелата. Не е фер. Луге дека идеме, дека сакаме Македонија, се осекаме бугари, не сакаме комунари, Каракачани, Божовци, и ако некои некогаш не убеди дека сме македонци, вие не банирате. Сполаи ви

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Затоа што лажете ко Бугари.

А тебе никаде лично не те именував за бан. Затоа немој да ми се фрустрираш непотребно, твоите комарадс доволно штета направија и си заслужија санкција.

Има официјални и неофицијални норми, една неофицијална норма е да одговориме со навреда на вашите провокации и лаги, а тоа да биде заслужено и оправдано.
Заради тоа што ова е Македонски форум,а не дувло на Каракачанови следбеници па ќе спамирате со лажни толкувања на историјата и ќе кроите бугарска историја за нас.

Тоа нема да пројде, турете си у црпките дека секој наш админ или модератор освен што има контролни функции на форумов исто така има и националност.
Македонска “за жал“.

И нема да ви се остава простор за негирање.

Ова нека биде последна моја реплика во однос на тоа што и како и зошто, да се вратиме на темата.

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Цитат:
Напишано од Garfield
Чуваш, јас да те прашам тебе кој си, оти во Бугарија има: или чувашки сестроебни полулуѓе со гремлински коњољубни пориви и мршовидни сурати на мемлосани пцишта или македонци под окупација на претходноспоменатите туркменски племиња.

Кој си?

ЈА сум роден в Петрич, наследник на бежанци от егејска македонија.
А ти кој си? Като гледам езика, културата и в'зпитанието ти не ми месаш на човек от Македонија. Може да си србежче, нема лошо. :)

Ајде и поне малко да се осекјам македонец, тоја админ ме бута кам Каракачанов, а не кам него мама му стара. Не може вака:) Сигурно и он има деца, сигурно си ги сака, ама ваква злоба, омраза не ме аресува. Не сакам да живеам со вакви ора на една земја. Сакам со луге, дека са ви усери 50 % и може да се говори и научи нешто.

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Добро, на темава. Аз сам се БАНИРАМ.
Посакувам Македонија да надвие г'рците и да влезе во НАТО и ЕУ како Република Македонија.
Поскувам сичко наи арно на сички македонци.
Ако некои сака да си говори со мене за футбал, жени, компутери, програмски езици да ме тера на make@mail.bg . Сполаи ви и со здраве момци македонци.:)

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Добро бе луѓе пак ли успеавте да се раскарате?

Сите сме деца на Македонија и без разлика кој каква национална свест има (македонска, бугарска, грчка) тоа што не поврзува треба да е многу појако од разликите но на прво место треба да е свеста за толеранција и разбирање.

Срамота е исти луѓе кои историски потпаднале во различни држави сеуште во 21 век да си копаат очи. Трагично и жално!

Kajgana Shop

На врв Bottom