Бугарија со закон ќе го избрише ОМО Илинден-Пирин!

Член од
16 јули 2008
Мислења
54
Поени од реакции
2
Абе пари имам, ама не се за нив :pos2::pos2::pos2: Само не разбирам зошто треба да ги трпиме овде , колку и да пробам да се понашам културно со него мене ми иде така како му читам навредите за нашиот лидер и да го фатам за врат и да го маам во зид , потоа да го поритам малце и накрај да си ги собира забите од земја со скршени раце !
:tapp::tapp::tapp:
Хаха, нито сум припадник на ВМРО БНД, ниту на Каракачанов, туку сум макеоднски бугарин, не сбоманче как тебе. Никоj не се интересира од ОМО-Илинден-Пирин, освен 20-30 обркани луге, коишто плакат со пари од Скопjе на 100 пати повеке цигани во моjот краj да се пишуват македонци. А да и пиво и кебапчета безплатно има. Кога си одам кон Кустенил, ке те поканам да видиш вистински македонци овде, не србомани.

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
Хаха, нито сум припадник на ВМРО БНД, ниту на Каракачанов, туку сум макеоднски бугарин, не сбоманче как тебе. Никоj не се интересира од ОМО-Илинден-Пирин, освен 20-30 обркани луге, коишто плакат со пари од Скопjе на 100 пати повеке цигани во моjот краj да се пишуват македонци. А да и пиво и кебапчета безплатно има. Кога си одам кон Кустенил, ке те поканам да видиш вистински македонци овде, не србомани.
мешаш поими - македонски бугарин -
- србомани
- Македонци од Пиринска

се три различни нешта -
- така ве учат пред 5-6 години беше од белград сега еволуирала "информацијата" ?
- 20-30 "збркани" или не - нека бидат вистински ( не со етикети - прва точка )
- каде кај кустендил ? паралелно со граница - кочани , виница .. ?

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Zostooooooooooooo ?

Пресудата од Стразбур не е спроведена и по три години
Обединетата македонска организација Илинден-Пирин е политичка партија што ги брани правата на македонското малцинство во Бугарија. Како таква официјално е регистрирана во 1999 година. Една година потоа партијата е забранета со одлука на Уставниот суд на Бугарија. Во 2005 година Европскиот суд за човекови права пресуди дека забраната на партијата значи прекршување на членот 11 од Европската конвенција за човекови права. Оттогаш до денес поминаа повеќе од три години, но бугарските власти сè уште не ја спровеле пресудата на Судот од Стразбур.
Во последните две години две нови барања за пререгистрација се отфрлени од страна на бугарските судови и ОМО Илинден останува нерегистрирана партија.

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
мешаш поими - македонски бугарин -
- србомани
- Македонци од Пиринска

се три различни нешта -
- така ве учат пред 5-6 години беше од белград сега еволуирала "информацијата" ?
- 20-30 "збркани" или не - нека бидат вистински ( не со етикети - прва точка )
- каде кај кустендил ? паралелно со граница - кочани , виница .. ?
Вас 80 години ви учат сонародници на Winston нели:)

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
Вас 80 години ви учат сонародници на Winston нели:)
не мене не ме учеле - јас самиот знам кој сум , каков сум ... МАКЕДОНЕЦ ( сакаш да ме скараш со винстон ? :smir: )

можеби вие да сте сонародници , што те знам ?

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Bugar spijun zmija ...se ke kaze ama ona sto go prasues ne ...ne djabe se vika Bugarski finti , Bugarski kosh koa e nesto podlo ....

Zosto be Bugari ooooooooo zosto ....

Обединетата македонска организација Илинден-Пирин е политичка партија што ги брани правата на македонското малцинство во Бугарија. Како таква официјално е регистрирана во 1999 година. Една година потоа партијата е забранета со одлука на Уставниот суд на Бугарија. Во 2005 година Европскиот суд за човекови права пресуди дека забраната на партијата значи прекршување на членот 11 од Европската конвенција за човекови права. Оттогаш до денес поминаа повеќе од три години, но бугарските власти сè уште не ја спровеле пресудата на Судот од Стразбур.
Во последните две години две нови барања за пререгистрација се отфрлени од страна на бугарските судови и ОМО Илинден останува нерегистрирана партија.

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
не мене не ме учеле - јас самиот знам кој сум , каков сум ... МАКЕДОНЕЦ ( сакаш да ме скараш со винстон ? :smir: )

можеби вие да сте сонародници , што те знам ?
а демек предходните 80 ? што ги учеле моите дедовци ?
ти семоќен просветителу ? !!!

просветли ме да си знам - :pos2:

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
1. Jас говорам на петрички диалект, оти сам роден тамо.
2. Ке те прашам. Колко луге во Пиринско сборат литературен македонски?
3. Омопирин може да е учил во БГ. Или е учил по линиа на ОМО во Скопие. Во БГ нема как да го научи.
4. За това сам и во форумо. Да научам малце литературен македонски.
5. За вас петричкиот диалект македонски или бугарски е?
Се наидобро на сите.

Aко ти зборуваш на петрички дијалект, по мое мислење слободно можам да кажам дека тоа е македонски дијалект затоа што тебе можам многу полесно да те разберам.Оние кои зборуваат на литературен бугарски на моменти многу тешко ги разбирам иако имам и елементарно познавање на :).... руски јазик.

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Aко ти зборуваш на петрички дијалект, по мое мислење слободно можам да кажам дека тоа е македонски дијалект затоа што тебе можам многу полесно да те разберам.Оние кои зборуваат на литературен бугарски на моменти многу тешко ги разбирам иако имам и елементарно познавање на :).... руски јазик.
А зошто луге дека пишуват на петрички диалект са казнени во форумот оти не пишат на македонски? Петричкиот диалект македонски или бугарски език е?

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
а демек предходните 80 ? што ги учеле моите дедовци ?
ти семоќен просветителу ? !!!

просветли ме да си знам - :pos2:
Sonne, батка, србите сичките тие години ништо лошо не са ви направили. Са ве сметале повеке от бракја. Нели?:aplauz:

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
А зошто луге дека пишуват на петрички диалект са казнени во форумот оти не пишат на македонски? Петричкиот диалект македонски или бугарски език е?

Не сум баш сигурен дека се казнети за пишување на петрички дијалект,може повеќе ќе да е до содржината на пишувањето а не до дијалектот.

Него ти кажи што мислиш чиј е дијалектот,односно дали е точно тврдењето дека ако со завржани очи ме спуштат во Петрич нема да знам дали сум во Струмица или Петрич.И дали тоа правило важи за места надвор од Пиринска Македонија?

Или уште по суштинско,во менталитетот на пример , дали постои некоја друга разлика помеѓу на луѓето од Пиринска Македонија со Бугарија , покрај разликата на дијалектот со литературниот бугарски.

Член од
8 септември 2008
Мислења
164
Поени од реакции
3
Sonne, батка, србите сичките тие години ништо лошо не са ви направили. Са ве сметале повеке от бракја. Нели?:aplauz:
Не бе, сметаа ги п'рвом за "јужни с'рби".
Кога видоа дека номерот не минава, се присетиа за гениалната идеа
на Новаковича.
Да, ама без да сакат го таковаа на нивните вечни пријатели г'рците...
И сега се чудат што да чинат. :toe:

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Bugar spijun zmija ...se ke kaze ama ona sto go prasues ne ...ne djabe se vika Bugarski finti , Bugarski kosh koa e nesto podlo ....

Zosto be Bugari ooooooooo zosto ....

Ke moze za OMO da dadete izjava ???????

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Licemeri site mislite deka Makedoncite se Bugari nesvesteni ... i bezobrazno si doagate pak i pak i pak ...

Priznajte be :uvo:

Член од
8 септември 2008
Мислења
164
Поени од реакции
3
Licemeri site mislite deka Makedoncite se Bugari nesvesteni ... i bezobrazno si doagate pak i pak i pak ...

Priznajte be :uvo:
Правиш се, че не разбираш, или наистина не разбираш.
Зашто като с'м б'лгарин да не мога да с'м македонец ???
Като с'м родом от област Македонија, да не сакаш мизиец да се кажувам !?

Kajgana Shop

На врв Bottom