Странец во полн свет или полн свет со странци?

• Креатор на темата Креатор на темата *princess*
  • Време на започнување Време на започнување
Контрадикторен си на сам себе.
Но сепак, поентата ми беше дека едноставно не е возможно да постои човек без его, посебно не во општеството во кое живееме.
Тоа е нешто како константно движење во физиката или непостоењето на небитието во филозофијата на Парменид.
Не е возможно.
Но, не сум контрадикторен, препрочитај уште еднаш и ќе видиш дека нешто ти избегало...

Луѓето имаат грда страна без исклучок, Јинјанг нели. Но таа страна не мора да биде нагласеното его, кое несомнено е неубаво нешто. Таа негативна страна може да биде... пример, мрзеливост или шо знам... а егото да биде на нула.

Меѓу свет полн со копилиња,сакам кога имам конкуренција,ме мотивира да се подобрувам :pipi:и копиле археолог кое рине низ фосилните копилиња :pipi:така си сфатив јас:)
Не можам да изберам,двете си ги користам во зависност од ситуацијата која ми одговара,а која не денеска :)
Инаку гледам овде одлична можност за дискусија на тема Ид Его и Супер Его.
Но затоа можеби од утре натаму :)И на друга тема.

Но, не сум контрадикторен, препрочитај уште еднаш и ќе видиш дека нешто ти избегало...

Луѓето имаат грда страна без исклучок, Јинјанг нели. Но таа страна не мора да биде нагласеното его, кое несомнено е неубаво нешто. Таа негативна страна може да биде... пример, мрзеливост или шо знам... а егото да биде на нула.

Поентата ми е дека не е возможно егото да биде на нула кај било кој човек.
Едноставно не е возможно за човек, како таков, да не биде подложен на перцепциите од сетилата кои што барем во еден момент направиле да му биде прекрасно што е тој, тој, и со тоа автоматски го направиле егоцентричен.

Бајки за мали деца, луѓе без его.

Поентата ми е дека не е возможно егото да биде на нула кај било кој човек.
Едноставно не е возможно за човек, како таков, да не биде подложен на перцепциите од сетилата кои што барем во еден момент направиле да му биде прекрасно што е тој, тој, и со тоа автоматски го направиле егоцентричен.

Бајки за мали деца, луѓе без его.

Ееееее инат еј :)

Егото е возможно да биде нула, бидејќи тргаш од нула, а потоа го носиш во длабок плус...
Точно е дека е невозможно да бидеш имуна на се`... но затоа доблест е да останеш цврсто на земја и покрај сите кревања во облаци. Бидејќи ако не приметАМ дека сум одлетал, ќе рокнам на земја како самоубиствено велигденско зајаче кое ја пробало гравитацијата од Емпаер стејт. каква слика. Многу добро го знам тоа :wink:

Ееееее инат еј :)

Егото е возможно да биде нула, бидејќи тргаш од нула, а потоа го носиш во длабок плус...
Точно е дека е невозможно да бидеш имуна на се`... но затоа доблест е да останеш цврсто на земја и покрај сите кревања во облаци. Бидејќи ако не приметАМ дека сум одлетал, ќе рокнам на земја како самоубиствено велигденско зајаче кое ја пробало гравитацијата од Емпаер стејт. каква слика. Многу добро го знам тоа :wink:

Како и да е. :)
Никој не може да остане цврсто на земја без разлика колку се обидува, со тоа егото е константно присутно.

Викторгг , многу лошо правиш што егото го класифицираш како негативна особина...
Има многу ситуации , каде што токму егото е тоа што ги прави луѓето да прават добри дела.
Едоставно тоа се луѓе кои го хранат своето его кога некому друг ќе сторат добрина.

Викторгг , многу лошо правиш што егото го класифицираш како негативна особина...
Има многу ситуации , каде што токму егото е тоа што ги прави луѓето да прават добри дела.
Едноставно тоа се луѓе кои го хранат своето его кога некому друг ќе сторат добрина.

Точно.
И не само тоа.Егото е првичниот импулс за себеунапредување,за себеидентификација,па на крај и за делувањето.Како човек ќе делува за да го храни своето его е негов избор,ама тоа како такво може да се управува и кон по-плодоносни работи.Општествено гледано,нормално.

Едоставно тоа се луѓе кои го хранат своето его кога некому друг ќе сторат добрина.

Морам да се сложам со тоа. Сепак, егото го земам како негативна особина бидејќи секојдневно сум опкружен со луѓе кои не знаат или не сфаќаат дека егото е сериозна работа и треба да се контролира пред да направи сериозни проблеми, а најстрашно е кога ќе слушнам “не сакам да го контролирам“... :nesvest: тикет за брз брз брз најбрз вртоглав пад од облаците во подземјето. Но без него не може, секој мора да падне еднаш заради своето его, оној кој ќе успее да стане и да се исправи на нозе повторно... ќе му оддадам чест.

Malku se zabegalo od nacelnoto prashanja, ama eve jas ke se vratam :D Jas porano imav dobro drustvo, se druzevme nekade od prva sredno, pa za vreme na fax itn. I vo eden moment posle 8-9 godini druzba ednostavno ne beshe poveke isto. Site si se razbegaa na svoja strana i zaednickite iskacanja veke ne bea toa shto bea :) Kako da se ottugivme eden od drug i toa bez nekoja posebna pricina. Mozebi vremeto si go pravi svoeto, mozebi porasnavme pa sfativme deka i ne ni odgovara bash toj/taa za prijatel. Kako i da e, sega veke se gledame samo na opredeleni datumi kako rodendeni, svadbi i sl i sekoj si tera po svoj pat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom