Aj posto Crazy ne mi ja sfati namerata so prasanjevo i go izbrisa vaka ke ti objasnam....
Ja gledas tipkana, ti se sviga, ja merkas ( nema vrska so kakvi edinici, se priznavaat i onie americkite debilski i nestandardizirani ), op od levo eden pogled, pa op od desno ( vnimatelno, ne se napregaj mnogu, da ne se pojavi efektot zanzibar-filipini ili po naski matka-kitka ), i taka nekoe vreme.... pa sledi ona pederskoto smeskanje ili fintata so pivoto ( po tvoj izbor ) i po kratko vreme trgnuvas nakaj nea, ama zapamti go ova, ova e mnogu vazno, krucijalno e, se trgnuva isklucivo so leva noga, nikako desna, ke pocne da bega curata u takov slucaj.... ides kon nea, ja gledas pravo u oci i taa taman ke pomisli deka ke i prozbores nesto, ti onaka ladnokrvno samo ke pomines pokraj nea, i posle prviot cekor otkoga ke ja pomines se vrtis u james bond stil ( znaes ona od spicata koga malku kleknat go vperuvase pistolot ) nakaj nea i ja prasuvas, slavnoto prasanje:
- Ubavice dali ke bidete lubezni da mi kazete kolku e saat?
- Auu da, nema problem, 01:30.
- Ete gledas deka se lazes, ti mislis deka e 01:30, samo zosto casovnikot taka ti pokazuva, a..... a ustvari znaes li ti sto e vremeto, dali postoi vremeto?
- Decko sto zboruvas?
- Kako be sto zboruvam, dali znaes sto e vremeto, dali znaes deka toa e vsusnost paralelna dimenzija, mnogu univerzumi, prostori sekoja za po edna edinka od vremeto......
- Univerzumi, prostori?
- Sto i prostorot ne go sfakas? Ej ke treba bajagi da ti objasnuem, dj stisi be malku muzika majku mu stara se obiduvam da svrzam seriozen muabet. Vidi vaka Ajnstajn rekol deka .... ustvari ne, ostaj go nego..... spored moite teorii, znaes, na moja vozrast i Ajnastajn bil ko mene ( ovde vise pocnuva da paga curata ), prostorot e nesto nesfatlivo ( se zbunuva curata... ako, toa e dobro )....... i tako dalje i zboruvas za vremeto, prostorot, cestickite, protoni, neutroni, mezoni, quarkovi, brzini, svetlini, kasa popara ja pravis....... posle tri-cetiri saata ona od iscrpenost ke ti rece: aman be daj ebni me vise. Ete ti, si ja kjaril....