Вакцинирање против грип!

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Јас искрено не би се вакцинирал.
Ме уплашија сите тие муабети околу последиците од неа.
Раскажувањето на таа од Полска Јиргемеистер или како и да е...нвм.
Емисии во кој експерти кажуваат да не се прима таа вакцина.

Многу народ е ејјј..7милијард
Треба да се истреби на некој начин, нема место кај да се живеи.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.650
Поени од реакции
34.073
Член од
28 март 2006
Мислења
17.788
Поени од реакции
12.270
Helex вакцинирањето значи внесување на вирус во организмот!
Лемуријанке, нека не те бунат стручњациве. Знаеш поговорката -од многу доктори, дете килаво.
Прочитај ја (ова како сугестија, не мора да ме послушаш :) ) AlternativeF која го кажа она што како обични граѓани треба да го знаеме-тоа е тоа... воглавно она што е воопштено за вирус и вакцина. Се друго е само наше нагаѓање пошто дури и на факултет (фитопатологија, микробиологија и слични предмети) одвај ја допревме таа тема. За тоа постојат цели школи вирологија, имунологија...значи општо што треба да знаеме е она што Алтернатив го спомена при што последици и/или нуспојави (меѓу овие 2 има огромна разлика) како и ефикасност на вакцините (му текнува некому за заушките и нашето одговорно здравство?) е она за што се борат да го докажат или побијат стручните лица. Во меѓувреме може само да следиме и да видиме што и како се случува (при сурфање најдов доста негативни реакции и во Србија, Русија...од нивните доктори и докторски асоцијации-секако не зајгејст типови). Вирусот сигурно не е наивен (како и сите други вируси), но со подигнување на одбрамбениот систем на телото, внимавање и малку изолација од поголеми собирања и слични мерки кои сама можеш да ги преземеш, мислам дека шансите за зараза ќе ги намалиш на минимум пошто за вирусот е битен преносителот вектор, а тоа е човекот во моментов...училиштата, дискотеките...
Сепак води си се според твојот инстинкт и мислење. Дали ќе се вакцинираш или не, мислам дека ниту матичен нема да преземе одговорност туку ќе остави на тебе да размислиш.
Доколку пак недајбоже осетиш некои симптоми (да не те урочам :) ) тогаш веднаш треба да си испиташ (земе крв и снимат бели дробови) пошто (ова е според неколкумина педијатри) главен виновник за компликациите е чекањето дома или лекувањето на матичен недела дена со сируп за кашлица и ампицилин. Секое добро.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.650
Поени од реакции
34.073
Вакцинирањето е вбризнување неутрализиран вирус кој има задача за телото да го препознае вирусот и да создаде соодветна одбрана. Не е опасен воопшто.

Може да се појави одбивност кај доста мал процент. Но сајд ефектс имаат сите лекови.

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Лемуријанке, нека не те бунат стручњациве.
Прочитај ја (ова како сугестија, не мора да ме послушаш :) ) AlternativeF која го кажа она што како обични граѓани треба да го знаеме-тоа е тоа... воглавно она што е воопштено за вирус и вакцина. Се друго е само наше нагаѓање пошто дури и на факултет (фитопатологија, микробиологија и слични предмети) одвај ја допревме таа тема. За тоа постојат цели школи вирологија, имунологија...значи општо што треба да знаеме е она што Алтернатив го спомена при што последици и/или нуспојави (меѓу овие 2 има огромна разлика) како и ефикасност на вакцините (му текнува некому за заушките и нашето одговорно здравство?) е она за што се борат да го докажат или побијат стручните лица. Во меѓувреме може само да следиме и да видиме што и како се случува (при сурфање најдов доста негативни реакции и во Србија, Русија...од нивните доктори и докторски асоцијации-секако не зајгејст типови). Вирусот сигурно не е наивен (како и сите други вируси), но со подигнување на одбрамбениот систем на телото, внимавање и малку изолација од поголеми собирања и слични мерки кои сама можеш да ги преземеш, мислам дека шансите за зараза ќе ги намалиш на минимум пошто за вирусот е битен преносителот вектор, а тоа е човекот во моментов...училиштата, дискотеките...
Сепак води си се според твојот инстинкт и мислење. Дали ќе се вакцинираш или не, мислам дека ниту матичен нема да преземе одговорност туку ќе остави на тебе да размислиш.
Доколку пак недајбоже осетиш некои симптоми (да не те урочам :) ) тогаш веднаш треба да си испиташ (земе крв и снимат бели дробови) пошто (ова е според неколкумина педијатри) главен виновник за компликациите е чекањето дома или лекувањето на матичен недела дена со сируп за кашлица и ампицилин. Секое добро.
Ти благодарам на опширната информација не сум саркастична верувај, мене ми е навистина апсолутно јасно доволно сум информирана и следам што се случува. Сакав само да укажам дека и вакцината е опасна и недоволно сигурна. Се знае колку време треба да помине за да се регистрира некој лек, а камоли вакцина. Малку по возрасна сум за по дискотеки и училиште но нема везе нели не сум ставила возраст моја грешка. Во моите претходни постови зборував токму за имунитетот како пресуден за да не се разболиш, но сега ако дојде ќе се лечиме, здравје.

Еве користам прилика на сите Кајганџии католици да им го честитам Божиќ.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ти благодарам на опширната информација не сум саркастична верувај, мене ми е навистина апсолутно јасно доволно сум информирана и следам што се случува. Сакав само да укажам дека и вакцината е опасна и недоволно сигурна. Се знае колку време треба да помине за да се регистрира некој лек, а камоли вакцина. Малку по возрасна сум за по дискотеки и училиште но нема везе нели не сум ставила возраст моја грешка. Во моите претходни постови зборував токму за имунитетот како пресуден за да не се разболиш, но сега ако дојде ќе се лечиме, здравје.

Еве користам прилика на сите Кајганџии католици да им го честитам Божиќ.

Вакцината е безбедна заеби ти таа работа дека е опасна вакцината е безбедна како и секоја друга вакцина си има свои нус појави и не сакани реакции кај здрав и нормален човек вакцината е сосема безбедна, луѓе бе дај бе не заебавајте со овие работи,вакцината е опасна ако си алергичен на јајца пердуви и слични срања никоја фармацевска индустрија не би дозволила да биде човекот експеримент на непроверени и не испитани вакцини

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
немој да бидеш толку сигурен у ова !
и ти немој да бидеш многу сигурен дека вакцината е штетна

Ви го испраа паметот се гледа, 1000000000 луѓе вакцинирани на 4 им се јавило нус појави вакцината е штетна вакцината е отров не се вакцинирајте ви го испраа паметот се гледа

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Вакцината е безбедна заеби ти таа работа дека е опасна вакцината е безбедна како и секоја друга вакцина си има свои нус појави и не сакани реакции кај здрав и нормален човек вакцината е сосема безбедна, луѓе бе дај бе не заебавајте со овие работи,вакцината е опасна ако си алергичен на јајца пердуви и слични срања никоја фармацевска индустрија не би дозволила да биде човекот експеримент на непроверени и не испитани вакцини
Ок ми досади да зборам едно те исто

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Разликата е што твоето е поткрепено со факти,све детакно,документовано.

Затоа она не планира да се повторува...рестард нинтендо и готово:pos2:
Смарт ес, у реду е, сфативме, сите што не се согласуваат со твојот став за вакцината се ретардирани, "ботови", што и да е, а до пред некој ден ти се смееше на свинскиов грип. Што тоа така те натера да се предомислиш? Ако тебе ти чинела вакцината и ако ти добро си прореагирал, не значи дека кај сите ќе е така :smir:
А и тука дискусијата се одвива околу состојките на вакцината. Сите веруваме во се' најдобро, а знаете ли дека лековите (општо) кои тука се увезуваат се третокласни? Еве конкретно, разлика помеѓу ефикасноста на аспирин произведен за македонски пазар и оној за германски? Неспоредлива е ефикасноста на обичните таблети, да не почнувам за посериозните лекови како цитостатици или анестетици. На себе ја имам почувствувано разликата помеѓу ист тип локален анестетик во Македонија, Хрватска и Германија. Во Македонија интервенцијата беше најболното нешто што сум го доживеала во животот. Во Германија се изначудија зашто сменив бои кога ми кажаа дека треба тоа и се' што почувствував беше убодот од иглата од локалниот анестетик. Или друг пример, како што рече Lurtz, вакцината за заушки. Што сакате кажете, кај нас носат ѓубре, а оваа вакцина секаде во светот е контроверзна и не многу омилена. Па вие вакцинирајте си се и по три пати ако сакате, ама не тврдете дека е најдоброто нешто што некогаш и' се случило на модерната медицина.

S

smart ass

Гостин
не велам не се согласуваат со мојот став,туку оние кои веруваат дека ЕДНА(бакстер) корпорација ќе направи вирус со цел депопулација...новиов тип на грип,иако во мал процент смртоносен(кога има и пневмонија) сепак брзо се шири е затоа се крева нивото на будност и што да правиме велат луѓе веќе има инфицирани апримаат вакцини Т.Е не е наместена....да била они кои залихи ќе ги имае....за оние кои знаат што е монопол...јасно им е.

За лековите е друго,јас кај алкалоид не наоам проблем....квалитет.

Крка е Ок исто,а за додатоцо валмарк,synergy,swanson со кола(растението.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Не се сите вакцини на принцип на атенуирани (умртвени, ослабнати) вируси или бактерии - сеедно. Некои вакцини содржат само компоненти на обвивката на вирусот (или бактеријата) - тоа е она што имуниот систем го препознава и против што делува; не го препознава „целиот’’ вирус, туку токму тие макромолекули од обвивката на вирусот и против нив создава антитела.

Оваа вакцина функционира на вториов принцип, така да, не, не можете да се заразите од неа (во суштина, не може ни од оние што содржат цели атенуирани микроорганизми, ама ајде...).

Kajgana Shop

На врв Bottom