Вакцинирање против грип!

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Не мене друго ми беше зборот,Докторка што работи мидицинска сестра ми рече да не се вакцинирам зошто она знаела она врска нема за вакцината каква врска има она со Токсикологија,микробиологија она знае само инекции да пушта...
Ако твојата пријателка е медицинска сетра таа сепак се консултирала со некој доктор, знаеш сега ова е нај актуелна тема па сите збираат ум од секаде. Лично јас престанав да слушам вести и живеам нај нормално, се разбира внимавам на хигиената, а тоа важи за секоја ситуација нели не само сега за време на грипов. Ако се разболам ќе се лечам, но сигурно нема да се вакцинирам и вештачки да се заразувам со грип. Нај важно е да се храниш добро-здраво, да внимаваш да не ти падне имунитетот. Немој да се гневиш и лутиш зошто тогаш кога си во таква состојба нај лесно паѓа имунитет, не се шалам зборувам сериозно.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ако твојата пријателка е медицинска сетра таа сепак се консултирала со некој доктор, знаеш сега ова е нај актуелна тема па сите збираат ум од секаде. Лично јас престанав да слушам вести и живеам нај нормално, се разбира внимавам на хигиената, а тоа важи за секоја ситуација нели не само сега за време на грипов. Ако се разболам ќе се лечам, но сигурно нема да се вакцинирам и вештачки да се заразувам со грип. Нај важно е да се храниш добро-здраво, да внимаваш да не ти падне имунитетот. Немој да се гневиш и лутиш зошто тогаш кога си во таква состојба нај лесно паѓа имунитет, не се шалам зборувам сериозно.
Абе и ја не се шалам и ја сум против вакцините секоја вакцина може да предизвика нус појави нели ? ама оваа што го направивте со вакцинава за свински грип и ХПВ го испоумревте народот сите експерти за токсикологија станавте

ја се вакцинирав против свински грип поради тоа што одам во разни градови и со разни луѓе контактирам а после нова година планирам да ја напуштам државата што уште поголеми ми се шансите да го закачам вирусот незнаеш кој каков е за тоа и ја примив вакцината ако седам дома и излевам да купам само леб млеко и цигари сигурно и ја немало да се вакцинирам

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Абе и ја не се шалам и ја сум против вакцините секоја вакцина може да предизвика нус појави нели ? ама оваа што го направивте со вакцинава за свински грип и ХПВ го испоумревте народот сите експерти за токсикологија станавте

ја се вакцинирав против свински грип поради тоа што одам во разни градови и со разни луѓе контактирам а после нова година планирам да ја напуштам државата што уште поголеми ми се шансите да го закачам вирусот незнаеш кој каков е за тоа и ја примив вакцината ако седам дома и излевам да купам само леб и млеко сигурно и ја немало да се вакцинирам
Е што сеа токсикологија ми мешаш. Факт е дека кружат два вида инфорнации едни За други ПРОТОВ, а јас не ги измислив или протурив. Кога имаш дијаметрално спротивни мислења почнуваш да се информираш пошто не збудалеа од страшни информации. Ниту јас не седам дома и одам само по леб, секој ден сум на работа и во контакт со многу луѓе. Добро ти си се вакцинирал и се е ОК дај Боже. Јас не се вакцинирав и сега за сега сум ОК. Добро е и двајцата да не влеземе во некоја статистичка бројка.

S

smart ass

Гостин
Е што сеа токсикологија ми мешаш. Факт е дека кружат два вида инфорнации едни За други ПРОТОВ, а јас не ги измислив или протурив. Кога имаш дијаметрално спротивни мислења почнуваш да се информираш пошто не збудалеа од страшни информации. Ниту јас не седам дома и одам само по леб, секој ден сум на работа и во контакт со многу луѓе. Добро ти си се вакцинирал и се е ОК дај Боже. Јас не се вакцинирав и сега за сега сум ОК. Добро е и двајцата да не влеземе во некоја статистичка бројка.
Епа наводно дериватот на живата е ист како неа ахаха колку што се нафтата и бензинот исти,е сега имаме токсикологија,бидејќи грипот го ослабнува имунитетот,а ова овозможува јавување на пневмонија и јаки бактериски инфекции(тоа од токсините кои ги лачат бактериите)...е кога е во таа фаза...моли господ.:toe:

Да факт е дека кружат два вида информации,во САД од 50 милиони 10 имале компликации и по некој смртен случај....исто ги имаме и официјалните резултати од тестирање,од ДРУГА страна МЕДИУМИТЕ кои ве ЛОБОТОМИРААТ:pos2:

Квази интелектуалци,пропали идиојти и слично...нема што да прават конспираси....торковци бакстер го направил вирусот:tapp::tapp:

Член од
24 декември 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
Не можам да ја поднесам оваа фама која се ствара со вирусот. Новинариве (лешинариве) по секоја цена сакаат да прават приказни и преувеличувања. Имав можност изминатиов период да посетам неколку европски земји и верувајте таму никој не се замара за ова, или барем е многу мал процентот на тие што се замараат. А овде главна тема на вести изминативе неколку месеци покрај името е грипот. :uvo:

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Епа наводно дериватот на живата е ист како неа ахаха колку што се нафтата и бензинот исти,е сега имаме токсикологија,бидејќи грипот го ослабнува имунитетот,а ова овозможува јавување на пневмонија и јаки бактериски инфекции(тоа од токсините кои ги лачат бактериите)...е кога е во таа фаза...моли господ.:toe:

Да факт е дека кружат два вида информации,во САД од 50 милиони 10 имале компликации и по некој смртен случај....исто ги имаме и официјалните резултати од тестирање,од ДРУГА страна МЕДИУМИТЕ кои ве ЛОБОТОМИРААТ:pos2:

Квази интелектуалци,пропали идиојти и слично...нема што да прават конспираси....торковци бакстер го направил вирусот:tapp::tapp:
Ако де аман нека не лоботомираат, за пар години ќе излезе вистината на виделино. Дај Боже да е се во ред со вакцината ќе бидам нај среќна, никој да нема никакви компликации, да порасне малкуцка свеста на луѓето И СЕ РАЗБИРА ВО МК да не биде 11-тиот случај на компликации од вакцината, во светски рамки.

InSuLaNeR

A man who never was a boy.
Член од
13 јули 2009
Мислења
878
Поени од реакции
107
Јас не би дал да ми стават таква вакцина затоа што видов какви се последиците од неа ама не ми е јасно зошто само кај некои се јавуваат последиците??:toe:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.646
Поени од реакции
34.067
ама не ми е јасно зошто само кај некои се јавуваат последиците??:toe:
Си го гледал терминатор? Тие во иднината ќе бидат лидери и важни личности во отпорот. Затоа почнаа нив да ги кинат прво. Луѓе не се вакцинирајте!

Умрете среќни.

InSuLaNeR

A man who never was a boy.
Член од
13 јули 2009
Мислења
878
Поени од реакции
107
Си го гледал терминатор? Тие во иднината ќе бидат лидери и важни личности во отпорот. Затоа почнаа нив да ги кинат прво. Луѓе не се вакцинирајте!

Умрете среќни.
Остај го ти терминатор гледај ја реалноста мислам и добар ти е примерот а тоа што си го напишал ,,Луѓе не се вакцинирајте" СИ ПОТПОЛНО ВО ПРАВО!!!!:salut::salut:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.646
Поени од реакции
34.067
Аww.. Просветлив некого. I could die happy now.

Eве.. уште маалку... уште маалку.. anytime now... eве! -Фацата кај што изгледам како да ме занима дали ќе се вакцинирате.

+ реплика од абортус темата: MY BODY MY CHOICE.

Стварно. Ако мислите дека вакцината е средство за депопулација, односно убивање 4 милијарди жители значи нереверзибилно е лоботомирањето. Премногу телевизија. Уште малку ќе ја слушате Парис Хилтон како да ја поправите економската криза во државата.

:tapp:

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Како ќе се заразиш „вештачки’’ со грип?

Јас не би дал да ми стават таква вакцина затоа што видов какви се последиците од неа ама не ми е јасно зошто само кај некои се јавуваат последиците??:toe:
Зошто само некои се алергични на убод од пчела? :toe:

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Helex вакцинирањето значи внесување на вирус во организмот!
Кардинална грешка е да мислиш дека со вакцинирањето може да се заразиш. Комплетно различна работа е ефикасноста на вакцината и безбедноста на нејзините состојки, за што и се дискутираше до сега. Со вакцинирањето во организмот се внесува ослабен вирус кој предизвикува создавање на антитела кои би се бореле со вирусот.
Не те заразуваат со болеста, таман работа да беше така. Можно е да се појават поблаги симптоми, но не и активна болест.
Значи, од тој аспект, за било која вакцина е истото, НЕ се заразуваш.
Безбедноста на оваа вакцина е дискутабилна од аспект на споредните ефекти кои ги предизвикува и од аспект на тоа дали е воопшто ефикасна. Но, тоа е сосема друга тема која беше веќе на долго и широко дискутирана и нема потреба повторно да се отвара :smir:

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Кардинална грешка е да мислиш дека со вакцинирањето може да се заразиш. Комплетно различна работа е ефикасноста на вакцината и безбедноста на нејзините состојки, за што и се дискутираше до сега. Со вакцинирањето во организмот се внесува ослабен вирус кој предизвикува создавање на антитела кои би се бореле со вирусот.
Не те заразуваат со болеста, таман работа да беше така. Можно е да се појават поблаги симптоми, но не и активна болест.
Значи, од тој аспект, за било која вакцина е истото, НЕ се заразуваш.
Безбедноста на оваа вакцина е дискутабилна од аспект на споредните ефекти кои ги предизвикува и од аспект на тоа дали е воопшто ефикасна. Но, тоа е сосема друга тема која беше веќе на долго и широко дискутирана и нема потреба повторно да се отвара :smir:
Како рече „ОСЛАБЕН ВИРУС“ за да создадеш антитела. Значи сепак вирус,а колку си сигурен дека е ослабен? Значи не е кардинална грешка.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Како рече „ОСЛАБЕН ВИРУС“ за да создадеш антитела. Значи сепак вирус,а колку си сигурен дека е ослабен? Значи не е кардинална грешка.
Така, тоа е концепцијата на вакцините, вирусот е изманипулиран и ослабен за да не предизвика болест, туку да се создадат антитела. Штом е во вакцина, ослабен е. Нема конспирација за да се зарази цела светска популација, контроверзноста на вакцината е во друго. Кардинална грешка е. :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom