Протест!

Член од
30 септември 2008
Мислења
131
Поени од реакции
0
Втора сум бе бате.Задоволен?

Се виде која е намерата на протестите:)
Ke videme koa ke does 4ta s se sekiras epa cim si vtora ne pisuvaj postovi a namerata koja e ne e da ne se ide na skolo tuku da se ukinat tie testovite so mozat da gi polozat talentite kako tebe

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Ke videme koa ke does 4ta s se sekiras epa cim si vtora ne pisuvaj postovi a namerata koja e ne e da ne se ide na skolo tuku da se ukinat tie testovite so mozat da gi polozat talentite kako tebe
Океј, среќно на протестите.
Само едно прашање, која ти е реалната оцена што ја имаш по македонски?

Член од
30 септември 2008
Мислења
131
Поени од реакции
0
Океј, среќно на протестите.
Само едно прашање, која ти е реалната оцена што ја имаш по македонски?
Odli4en sum samo so dve cetvrorki istorija i makedonski i se binam za 5 ne od 1 god do 4 se mi e taka mak i isto 4 i ne se bunam

VaZzilL

Сантино Џеновезе
Член од
23 април 2007
Мислења
921
Поени од реакции
39
Овие протести се чисти глупости исто како и завршните испити. Но сепак мислам дека протестите се подржани од наставници и професори на кои им врие под нозете пошто си ја знаат вината. Така да кој сака нека протестира негово право.

Член од
30 септември 2008
Мислења
131
Поени од реакции
0
nie ne se buneme protv matura site znaeme deka ke polagame matura no so finalnite testovi mislam deka stvarno nema da moze da se postigne da se sovlada materijalot i pretstavuva opteretuvanje za so da se spremas matura ili testovi

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Глупа работа. Од 7 одделение ни кажаа оти ке полагаме матура и оти треба да учаме. Не ставија од 1 година у новата програма. За шо треба да штрајкувам незнам? За на некој шо не му се оде на школо? Нема грешка. И на мене не ми се оде, ама треба, оти сите одат. Ем и задолжително е. Најправо шо имаа беа генерацијата 2 години пред нас, ка га бојкотираа матурата оти беа по старата програма и ги прифатија. Тие лани штрајкуваа, за шо? Да учат уште 5 саботи?:tapp::tapp:

VaZzilL

Сантино Џеновезе
Член од
23 април 2007
Мислења
921
Поени од реакции
39
Глупа работа. Од 7 одделение ни кажаа оти ке полагаме матура и оти треба да учаме. Не ставија од 1 година у новата програма. За шо треба да штрајкувам незнам? За на некој шо не му се оде на школо? Нема грешка. И на мене не ми се оде, ама треба, оти сите одат. Ем и задолжително е. Најправо шо имаа беа генерацијата 2 години пред нас, ка га бојкотираа матурата оти беа по старата програма и ги прифатија. Тие лани штрајкуваа, за шо? Да учат уште 5 саботи?:tapp::tapp:
За друго се прави муабет. За финални тестови. Ме мрзи да објаснувам.

Член од
30 септември 2008
Мислења
131
Поени од реакции
0
ne za matura be mom4e za finalnite testovi so ke se polagat po 10 predmeti,za matura znaeme deka ke si polagame tuka nema so

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Па шо толку проблем и тие тестови, ка не влегуват во оценка, може и празен да го оставеш, и никому ништо:tapp::tapp:

Значи првата пушка пукна у Пробиштип. :pos2::pos2:

Член од
26 јуни 2007
Мислења
310
Поени од реакции
15
Кхм.. вие читате дека пишав дека НЕМА сите предмети да се полагаат? По случаен избор, тие што ќе ти се паднат, тие. Околу 3-4, ама изгледа класните не разбрале како што треба. Еден ученик ќе полага македонски, германски и историја, друг француски, биологија и географија, во тој смисол. Ни потврди нас професорката по германски.
Не знам зошто се буните. Погледнете ја темата најлоши професори. Полна е со постови : "Знам за 5ка, ми пишува 2ка". Па направи го тестот, покажи и дека знаеш за 5ка. Реши ја гад демет. Еве ви шанса да ја закопате глупачата:). Не сакате тестови? Па тогаш не пишувајте во таа тема дека знаете повеќе отколку што ви гласи оценката.
Плус, и така ако сте измеѓу две оцени, помеѓу 4 и 5, нема зошто професорот да не ви стави 5, кога на тестот и да добиете 4, нема да биде ништо страшно. А ако добиете 1, 2 или 3, тогаш ќе испадне дека телефоните вртеле.
Од каде знае професорката по германски? Те лаже.
Иди прочитај си службен весник број 92/08 од 22.07 2008 година.
Прочитај си ги дополнувањата на член 45, 70 и 93
Ништо не е прецизирано.

И за на крај.... ти може си фино и паметно девојче......но те молам прочитај си малку повеќе за Блаже Конески (не само тоа што ве лажела професорката по македонски) ....не сакав пред 2-3 дена ја продолжам дискусијата во непотребни предмети.
(Се извинувам за оф топикот).

Поздрав.

Член од
30 септември 2008
Мислења
131
Поени од реакции
0
Па шо толку проблем и тие тестови, ка не влегуват во оценка, може и празен да го оставеш, и никому ништо:tapp::tapp:

Значи првата пушка пукна у Пробиштип. :pos2::pos2:
Kako be ne vleguvaat u ocena hahahaha Risto procitaj prvo Sluzben vesnik pa posle pisi post.pozz

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
НЕ ПРОТЕСТИРАЈТЕ ЛОШО КЕ СИ ПОМИНЕТЕ (ви кажувам од лично искуство денес што го доживеав):nesvest::nesvest:

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.020
Поени од реакции
12.691
Дај бе,само да се протестирало за нешо...Вечно кај нас некој за нешто протестират. Седите,учете секој ден по 2-3 сати,и толку.....:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom