па има грешки у сите докази дека E = mc2 а тоа денеска се смета за точно ( освен изгледа за мојо професор шо смета дека не е точно )
овоа не го разбра баш -1933 Mistakes in interpretation of quantum mechanics (Does God play dice?) али нема веза...
Од каде ти е имформацијава?! Како никој нема слушнато за ова? :/pa nakratko,tesla napravil eksperiment so isprakanje snop od takanareceni "spiralni branovi",a izmerenata brzina na toj snop od "spiralni bravnovi"bil okolu 375000km/s,sto e pobrzo od brzinata na svetlinata.toa vo sekoj slucaj bilo pred vremeto na ajnstajn.
И во право бил.Тој не се согласувал никако на тој принцип и верувал во детерминистички пристап на работите, односно ако се знаат позициите на сите честички во универзумот и нивните брзини, тогаш пресметливо е што ќе се случи во било кој момент во иднина.
смајт хим, оу мајти смајтерAjnstajn ajnstajn ste se naucile ajnstajn a sto kur izmislil toj
tesla strujata ja izmislil eeejjjj struja da izmislis u 18 vek
ajnstajn nisto palamuda trakoteska i nisto
ne 23 greski kojznae kolku imam mozda
nisto nema logika so kazuel sum zborel so eden profesor
samo toa so brzinata i dimenziite koj ides brzo mi ima nekako logika drugoto :nenene:
Грешка си не ја измислил во 18 туку во 16 век.Никола Тесла 1521 бил роден 1521 а умрел 1587.А тоа за Ањштајн и брзината точно е.Имаше на дискавери баш една емисија и еден со ферари возеше 350км/ч и исчезна едноставно го снема.А тој ги гледал нив.Ajnstajn ajnstajn ste se naucile ajnstajn a sto kur izmislil toj
samo toa so brzinata i dimenziite koj ides brzo mi ima nekako logika drugoto :nenene:
Така е друже, кој го мати Ајнштајн.:nesvest:Ajnstajn ajnstajn ste se naucile ajnstajn a sto kur izmislil toj
Дрво си ти физика брат ... Остај Ајнштајн формуливе возат 350 км/ч па ги глеаме.Грешка си не ја измислил во 18 туку во 16 век.Никола Тесла 1521 бил роден 1521 а умрел 1587.А тоа за Ањштајн и брзината точно е.Имаше на дискавери баш една емисија и еден со ферари возеше 350км/ч и исчезна едноставно го снема.А тој ги гледал нив.
Како сноп светлина да, не е некоја дилема тоа секојдневно го прават научниците. Полемиката е човечко суштество да го направи тоа. Т.е да патува со толкава брзина.Во 2000 година некои научници ја "поминале" бариерата на брзина на светлината.
Сноп светлина достигнал брзина 300 пати поголема од брзината на светлината...
http://www.cbc.ca/health/story/2000/07/20/speedlight000720.html
http://www.khouse.org/articles/2000/265/
A ти мислиш јас со сет ум треснав?:pos2:.Нели гледаш дека се заебавам.:pos2:Дрво си ти физика брат ... Остај Ајнштајн формуливе возат 350 км/ч па ги глеаме.
Брзината на светлината е 3 по 10 на осма метри во секунда, поголема брзина не е создадена, а просто кажано без формули Ајнштајн докажал дека фотонот додека патува има маса и кинетичка енергија како што се намалува кинетичката тој и масата ја предава во енергија. Така што доколку некој успее некако(не е можно иначе но доколку викаме) да постигне толкава брзина многу поспоро ќе му минуваат секундите т.е светлосните години и т.н нема да старее. Но по враќање во „нормалниот“ свет ќе се врати како енергија т.е ќе го снема.(Тука е и проблемот зошто уште нема стабилно телепортирање.)
Како сноп светлина да, не е некоја дилема тоа секојдневно го прават научниците. Полемиката е човечко суштество да го направи тоа. Т.е да патува со толкава брзина.
Кој ти 16-ти век бе? Николче е роден во втората половина на 19-ти век, а умрел четриеспрва или четриестрета од 20-ти век.Грешка си не ја измислил во 18 туку во 16 век.Никола Тесла 1521 бил роден 1521 а умрел 1587.А тоа за Ањштајн и брзината точно е.Имаше на дискавери баш една емисија и еден со ферари возеше 350км/ч и исчезна едноставно го снема.А тој ги гледал нив.
Доста сигурен беше во постот ај сеа доста не вади се :nenene: хахахA ти мислиш јас со сет ум треснав?:pos2:.Нели гледаш дека се заебавам.:pos2: