Која музика не сакате да ја слушате воопшто?

Кој вид на музика не сакате да го слушате


  • Вкупно гласачи
    442

jombastik

Misfit Kid
Член од
23 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
6
Хехе за турбофолк има нај многу гласови а јас гласав и за хип-хоп пошто е и за мали деца:pos2:
А инаку интересни теми имаш поставено - Arhangel of Death:helou:
 

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Хехе за турбофолк има нај многу гласови а јас гласав и за хип-хоп пошто е и за мали деца:pos2:
А инаку интересни теми имаш поставено - Arhangel of Death:helou:
Да да, многу интересни теми има поставено, сите во Чек Дис Аут завршија :pos:
 

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Јас сум си сеирџија шоек шо сака да ремети некој и човек што приваќа заебанција затоа и сите теми ми завршија во чек дис аут ако ме сваќате
 
Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
:salut::salut::salut:

Ај вака, ќе ти го образложам мојот одговор низ неколку точки за да не ти биде многу комплицирано:
  1. Тоа што ти си слушал транс, и сега не се осмелуваш да кажеш дека е поквалитетна музика си е твој проблем, јас слушам транс и мене ми се допаѓа музиката. Тоа што за мене металот е гомно(сите врсти) а за тебе е религија е друга ствар, тоа си е твој став и ја го почитувам без оглед на тоа што не се слагаме околу него. Треба да си ја знаеш онаа изрека, пред да се впуштиш во ваков разговор, дека околу вкусовите не се дискутира, можеби пола или повеќето од форумов не слушаат транс и би ми рекле дека повеќе радо би слушале машина за сечење дрва отколку транс, но сепак тоа си е нивни став и мене на крај памет не би ми било да ги убедувам: ти не си у право, слушај транс, трансот е права работа за тебе.
  2. Втора ствар, а тоа е дека мене воопшто и не ми беше намерата да и објаснувам на девојката што е права музика, јас ставив само еден клип од астрал и и реков да го слушне и евентуално да ми даде мислење за музиката. Пошто ако више плукаш, бар знај на што плукаш. Ја конкретно и не сум толкав лаик кога се работи за металот, како помал ги имав слушано Металика, Ајрон Мејдн и едни како се викаа...Хеловин така нешто, овие ми беа некоја пософт варијанта. Па дури си имам и омилена метал песна, The Black Winter Day од Аморфис, ги гледав на Таксират, кога бев втора у средно.
  3. За инструментите. Тоа е точно дека помалку се употребуваат инструменти при правење на транс траки, но сепак оние кои што професионално се бават со продукција, а особено па оние кои што прават гоа употребуваат клавијатури за да креираат соодветни мелодииски линии што не е случај со некои други правци во трансот како фулон или псај, од тука произлегува моето мислење дека гоата е права уметност. Можеби инструменти и не се употребуваат толку, но затоа има милиони плагинови кои што се обработувани и праени до тој степен, така што звукот е совршен, и по мое мислење многу подобар отколку кога би бил отсвирен у живо.
  4. Сега од кај ти се најде за толку компетентен да ми објаснуваш на мене колку музика ми фали измеѓу класика и гоа. Прво ај да ти ја објаснам врската помеѓу овие два жанра, а тоа е емоцијата бе друже, од сите ебани музички жанрови кои што ги ијам слушано во животов, овие два опфаќаат најемоционални мелодии во себе. И сега во однос на таа музиката што ми фали, имам слушано буквално се од Битлси на кои им ги имам сите албуми па се до Лед Цепелин и Пинк Флојд, така да не мислам дека тука си во право.
  5. Околу Астрал, да точно е тоа дека се добри али не у последно време, премногу почнаа да мешаат стилови, гоа и фулон, со еден збор се искомерцијализираа ради кеш. Не се за џабе изјавите дека најдобрата гоа е некаде од 96 до 2000. Меѓутоа освен Астрал има и други артисти како што се Параматма, кои инаку се македонци, и според мене ја праат најдобрата психоделична гоа на свет, нешто налик на Спејс Трајб али подобро. Покрај нив би ги спомнал и одличните Атриом и Енце кои сепак праат помрачен псај и би ви ги препорачал на вас металците мислам дека ќе ви се свиѓаат.
епа вака, раскрстивме неколку работи, тоа е битно.
транс ја уште активно си слушам , не сум се одречел никогаш ,иам одено на ногу транс журки , ја највеќе си поштувам ствари од типот на Vibe Tribe, Ananda Shake, Filteria, Astrix, Cyan, Etnica, Hallucinogen .. full on mi лежи највеќе а гоата е супер, трансот е права ствар,да.(една од неколкуте) точно е дека за вкусови не се дискутира , слагам се, ја не се обидувам да ти докажам дека металот е квалитетна музика ,да те убедам да слушаш,не. тоа е субјективна ствар. ти имаш нешто чуено метал, не си се доволно потрудил,:wink: ; точно дека у гоата се најјвеќе употребуват клавијатури, па тоа е најпрв вид на транс , и тоа време,раните 90' е праено со клавијатури,највеќе. не се.а иначе бев на такви 2 гоа журки у белви пред 3 години и беше лудница, атмосфера невидена се праи,не знам колку бев у право за музиките шо ти фалат, претпоставував(моја грешка) али шом ги слушаш пинк флојд,битлси, тогај одлично,продужи си. флојд се мајстори. астрал ,последните албуми им се поразлични од нивните стари ствари, порано беа гоа. али сеа се веќе goa-psy , и не се толку забавни. Space tribe ne e гоа, тоа ти е Psy , Encaphalopaticys си го поштувам , он си е строго Dark Psy, Blisargon Demogorgon е закон, и ред други,
поздрав
 

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Музиката сама по себе си е уметност.Вие овде не се препуцавате дали има или нема уметнички делови во некој жанр од музикиве туку си кажувате кој шо слуша и шо смета дека е најдобро.
У некој пост прочитав дека класичната музика е права уметност....Трансот е најблиско до класничната музика...
In Trance We Trust... :vozbud:

Потполно се согласувам со ова. А за која е подобра, лично би го избрал трансот (слушам и класична, скоро секој ден).
 

Chris D

Rebel
Член од
14 јануари 2009
Мислења
68
Поени од реакции
1
turbofolk definitivno teshko podnesuvam.. a rap i metal najdobro mi lezhi na uvo..
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
11.857
Поени од реакции
18.559
епа вака, раскрстивме неколку работи, тоа е битно.
транс ја уште активно си слушам , не сум се одречел никогаш ,иам одено на ногу транс журки , ја највеќе си поштувам ствари од типот на Vibe Tribe, 1. Ananda Shake, Filteria, Astrix, Cyan, Etnica, Hallucinogen .. full on mi лежи највеќе а гоата е супер, трансот е права ствар,да.(една од неколкуте) точно е дека за вкусови не се дискутира , слагам се, ја не се обидувам да ти докажам дека металот е квалитетна музика ,да те убедам да слушаш,не. тоа е субјективна ствар. ти имаш нешто чуено метал, не си се доволно потрудил,:wink: ; точно дека у гоата се најјвеќе употребуват клавијатури, па тоа е најпрв вид на транс , и тоа време,раните 90' е праено со клавијатури,највеќе. не се.а иначе бев на такви 2 гоа журки у белви пред 3 години и беше лудница, атмосфера невидена се праи,не знам колку бев у право за музиките шо ти фалат, претпоставував(моја грешка) али шом ги слушаш пинк флојд,битлси, тогај одлично,продужи си. флојд се мајстори. астрал ,последните албуми им се поразлични од нивните стари ствари, порано беа гоа. 3. али сеа се веќе goa-psy , и не се толку забавни. 2. Space tribe ne e гоа, тоа ти е Psy , 4.Encaphalopaticys си го поштувам , он си е строго Dark Psy, 5.Blisargon Demogorgon е закон, и ред други,
поздрав
1.Другар респект за Филтерија, исто и ја сакам посветла гоа, ќе ти се свиѓа и Human Blue а и Blue Planet Corporation со Crystal , ако забележуваш траката има разиграна fulon бас линија, psy струи и гоа мелодии у позадина и на референот ги истакнува, али тракава е партали, типот си игра со опремата, мелодијата успеал да ја претвори во ефекти. 3. Не би рекол нималку дека забегаваат накај псај, ептен се пребација на фулон и гоа, штета подобри беа порано. 4. Го поштуем и ја, и тоа многу. Он и Атриом ми се the best of the best, башка сеа и албумот треба да им искочи. 5. Не се лути али Блисаргон (Васерман) е тапа, десет години праи музика и пак не го бидуе, има добра продукција али нема идеја и имагинација, многумина го делат тоа мислење.
 

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.704
Поени од реакции
11.127
Јас мразам хејтери шо везе немаат од музика :icon_lol: а највеќе ја сакам групата Сателити, како и народниот ансамбл "Мирче Ацев" од Скопје...а не сакам да слушам опера, тиње ми е...
 

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Рап - добивам инстант срцева маана.
Турбофолк - мислам дека ќе го изгубам од Бога дадениот слух.
Електрична, транс, како и да се вика - ми дава лоши електрошокови во умов.
 

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Добро што ви е филмов со турбофолкот баш пријатна музика за уфце и мн уметност има внесено
Знаете вие што треба за да се направи музика за турбофолк...
Ја плукате најубавата музика
 

Kajgana Shop

На врв Bottom