Која музика не сакате да ја слушате воопшто?

Кој вид на музика не сакате да го слушате

• Вкупно гласачи
    442
Метал, џез, турбофолк, латино, поп у стилот на хит ми бејби уан мор тајм (или шо и да е). Има некои песни и од други жанрови шо не би можела да ги поднесам, али у глобала овие...

ustvari ima nesto dobro od turbo folkot mada pojke e toa cist folk ama poveketo necini ali ne mozam jazzz nikako vise bi slusal klasika nego jazz.

Воопшто не поднесувам фолк,рап,поп и останата музика освен метал

Зашто мислите дека Турбофолкот е музика?

Зашто мислите дека Турбофолкот е музика?

Немој не прашувај такви работи, оти ке се изнаредат такви прашања и за другите видови музика...

Бај д веј, In Trance We Trust. :vozbud:

za vkusovi ne se spori, neli, na mene kaj turbo folkot najveke mi smetaat kurvinskite tekstovi kaj droljastite peacki, a za muzikata toa e vise stvar na vkus de gustibus non est disputandum!

za vkusovi ne se spori, neli, na mene kaj turbo folkot najveke mi smetaat kurvinskite tekstovi kaj droljastite peacki, a za muzikata toa e vise stvar na vkus de gustibus non est disputandum!
Точно за вкус не се разговара , но кој карактеристики ги има на музика ? Нема виртуозност во свирење ,нема фуриозни електронски елементи (транс,техно,хаус) ,нема вокал кој неможе да се замине од тинејџер на кој му мутира гласот ...
Што останува??

Некој се фали со маица од ексклузивен бутик, истиот тој се чуствува како принц(еза) кога вади кључеви од кола, мобилен и и цигари на маса (не од практичност).
Некој луѓе се едноставно се ..... (додај збор), за таквите постои турбофолк.

Шабанаријата(турбофолкот), мислам, ако тоа воопшто и се смета за музички жанр. Друго се` можам да поднесам и да слушам по цел ден. Знам дека се работи за различни вкусови, но како можете да сакате нешто во кое се повторува на секој втор стих "Свако вече црно мече" или па "Сада пао сам на дно.."?

poentata mi e deka za sirokite narodni masi od ovie balkanski prostori toa ima nekakva estetska vrednost za niv, zatoa slusaat Ceca, dara Bubamara i tn, znaci se trosi toj proizvod a stom ima konzumenti za istite ima nekakva estetska vrednost, isto kako sto tie ne mozat da svatat sto e punk a sto death metal i se e toa za niv isto kao derenje i slicno.

Све слушам.

Турбофолк- кафана
Транс
Техно
Поп
Рнб на некои журки

Рап мрзам из дна душе ...

Метал зависи дали сум у фаза или не =) Али опен мајндед сум ептен.

Знам дека се работи за различни вкусови, =>>>>>>> но како можете да сакате нешто во кое се повторува на секој втор стих "Свако вече црно мече" или па "Сада пао сам на дно.."?

Значи не знаеш :wink:
Мразам кога сами си контрирате,но хеј,полесна работа за мене :)

Јас не можам да поднесам органски турбофолк,како и некои дет-метал траки кои ги пуштав во последно време за проба,но јбг,секој со свој вкус.

Некој ете Бајага не го поднесува,ама ако признае тоа,пукам!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom