Ај аирлија. Инспекција на ЕУ за малцинствата и во Бугарија

• Креатор на темата Креатор на темата Sebastian
  • Време на започнување Време на започнување
Дојдов да ебам бугарки бе Бисер...
у клуб 100 сум по тоа прашање.
(Бисер е најчесто даваното `бугарско` име за помаци и турци,па и цигани што се викале Беќир,Булент... итн)
Да студирам?

А дека заврши за дентист? Во Скопje?:wink:
Се едно. А никот ми е од песната "Бисер Балкански". Ного ме аресова.:)

Даа бе, ти им правеше анкета на сите 3 милиони нели.

За тие 5000 РМ не е нивна држава, туку БГ, а се едноставно МАКЕДОНЦИ.

Нели самиот не убедуваше како сички ја искате Македонија,а сега нејќеле да чујат за нас, бреее магарешки уши да ти израснат...ама на газот.
Определено 2001 година имаше национално броене и се определуваха како бугари тези 3 милиона со корени от географска МК.Това ако не е анкета,здраве да е.
Да сите сакат МК като татковина,па не и МК като државен систем и држава.

Определено 2001 година имаше национално броене и се определуваха како бугари тези 3 милиона.Това ако не е анкета,здраве да е.

A imalo grafa za MAKEDONCI?

i kako znaes za koi 3 milioni stanuva zbor?

A imalo grafa za MAKEDONCI?

i kako znaes za koi 3 milioni stanuva zbor?
Имаше графа "ДРУГИ.........................."
На местото на точките ако сакаш напиши кинез или сумалиец.
Има значение за кои точно става збор?
От 7.5 милионна бугариja около 3 милиона са со корени во географска МК.Со броенето от 2001 година се видja дека се определат како бугари.
МК им е во срце,па не и МК како држава и државен систем.

И тие 3 милиони со овие 2 милиони најголеми душмани еден на друг.
Ќе стигнеме до амеби многу брзо.

И тие 3 милиони со овие 2 милиони најголеми душмани еден на друг.
Ќе стигнеме до амеби многу брзо.
Определено БГ е немала проблем уште со малцинствата внатре во државата.Не е имало гражданска воjна,па не видам како заклучи това.

Определено БГ е немала проблем уште со малцинствата внатре во државата.Не е имало гражданска воjна,па не видам како заклучи това.
Лицемер, не се прави на три и пол, знаеш каква тортура им беше вршена на Македонците да се пишат бугари, па сега немој да тролаш!

Лицемер, не се прави на три и пол, знаеш каква тортура им беше вршена на Македонците да се пишат бугари, па сега немој да тролаш!
Па можеш да ми кажеш,заштото навистина немам представа.

Тортурата постоела и ќе постои.
Јас велам жално е што е толку голема поделеноста помеѓу народ кој брои 3 милиони и е со потекло од Македонија и народ кој брои 2 милиони и се Македонци од Македонија.
Македонија треба да не обединува а не да не разединува и дели.
После повторно Грците и Србите ќе ни бидат криви.

А бе не ме нервирај....мрсник !!!
Доста лажеш!
Срам да ти е.
Гањо еден.
:nerv:
Кој протера пола милион турци у 89-та бе?
Бугарија да не беше?
Кој ги покрсти и преименува другите?
Бугарија да не беше?

Во која држава кога си на Родопите и во Лудогорието (Делиорман) луѓето не зборат или воопшто и незнаат бугарски?
Чиј споменик се гради на Родопите?
Колкав (изразен процентуално) е делот на територијата на овие две области од целата Бугарија,и процентуално ако ги одделиш турците,македонците и циганите...
колку бугари од `Атака` ќе останат?

И крајно... како ме разбираш ти мене кога те пцујам по турски ако не е така?
А?

3 miljona Makedonci ima vo BUGARIJA ???? :toe:

Stvarno ?
До 1945 година БГ приема 2 милиона бежанци от географска МК.Сега тук живеат иститие тези,децата им и внуците им.
Пове 3 милиона са тези които имат врзка со географска МК и живеат во БГ.

До 1945 година БГ приема 2 милиона бежанци от географска МК.Сега тук живеат иститие тези,децата им и внуците им.

Хахха.. ја па сум чул за само 80.000 бежанци.

Како станале бре 2.000.000?

Еј мајтап ќе си игра..

Па можеш да ми кажеш,заштото навистина немам представа.
Немаш представа какви гревови имате направено кон Македонците во Пиринска Македонија, нешто слично како гејците во Егејска Македонија..Ќе ве стигни казната Божја..Ајде уште пола саат ти завршува смената...

spored ova doagja nie da sme palestinci a bg liban ili sirija?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom