Ај аирлија. Инспекција на ЕУ за малцинствата и во Бугарија

• Креатор на темата Креатор на темата Sebastian
  • Време на започнување Време на започнување
Jaoooo Bugari ne ste mi jasni Bugari ste ne ziveete u RM nikad ne ste ziveele a idete na forumot ?

Za koj kur koja e poentata ako nemate politicka pozadina ?

AJde u ljubov i sex da kazuete za Vashite picinja kako e tamu a ne tuka samo trtomudite :uvo:

дежурнија ср'бски коментар
скоро очакваме вклјучване и от другија четник:smir:
Тој другиот четник ...
првиот пиштол го доби на 15 год.
Дур ви бев у таа смрдената земја...
стално сум имал цел арсенал на располагање.
-Два пиштоли (култна кратка 9-ка ЦЗ,Walter) и уште еден газов за копуци,
-официјален пендрек од МВР,
-уште еден што личи на стоп знак и со кој што баш тебе би сакал да те пролупам `малку` (дава само внатрешни крварења,нема модрици со него),
боксирачи,
две бомби (у патики ви ги поминав и у еден и у друг правец на граница)...

и мање више licence to kill. (Имаш ли проблем,пукај.Некој попаметен ќе мисли после тоа за тебе).

И пошто вие не сте загубиле знаме во војна... :3::pos::pos::pos:
и знамето на ВМРО-БНД од Пловдив го дотерав дома како трофеј.

Да му се фатите вие на тој другиот четник...
да му пушите и лижете и да викате:
узбуна....узбуна народе...
Узбуна... :vozbud:

Клошараана една...
јадна и бедна.
Пу да ви ибам племето да ви...:nerv:

Стартот е клише.
Нема да го коментирам.
Срање. :pov:
1.Меѓународното право подразбира и `клаузули` според кои што соседните држави се должни да ги спазуваат правата на националното малцинство на соседната држава.
Бугарија... грубо ги крши правата на македонците.
2.Бугарија многу перфидно во Букурешт не само што не и помогна на Македонија,него онака... по бугарски застана и ја поткрепи Грција.
3,4,5 и 6 се пак клише.Профактура бе...кога ти викам...:pov:
Никаква валидност нема и не може да има таков `документ`.
Оваква листа на добри намери може да потпише само неписмен овчар.
7.Бугарија не само што не ги поместила ни за промил царините кон Македонија...
него и изгради едни `митници` у.п.м.
Парите за тој проект... се разбира ќе одат на товар на македонските граѓани.
8,9 и 10...пак клише за неписмени.Никаква валидност.
Зборуваме за општото од целото. :pov:
11.Со светски примери може да ти посочам дека проблеми настануваат точно помеѓу држави кои што потпишуваат вакви документи.
Пак нема никаква тежина.
Нема обврзувања,план на дејствие,можни санкции...
нема ништо.
Обична профактура од `Белена`.
Знаеш зошто служи хартијата од Белана...нели FMI?
Знаеш како европските држави гледат на држави,които не почитуват договори,които самите те са подпишали?
Подпишано е от министар председатела на МК?Некоja страна да е посакала да се одмени официално от договора?НЕ!Е се уште това е во сила и кога БГ излиза и контрира нема да се срдите,заштото нито вашата влада вели дека това не го приема,нито го почитува.Не може да е между двете,sorry.

Ако можеш да ми покажеш откаде реши дека БГ е застанала на страната на ГР ке ти река браво!Бг застана негласно на страната на МК.За жал вашите медиуми не са го отразили и напротив велат дека сме на страна на ГР - уште едно кршане на този договор.Македонско малцинство-еве има комисиja от ЕК има и договор.МК се отказала от претензии ком това малцинство.Проблемот е решен уште 1999 година.
Кога се подпишува нешто се учекува да се спазва.Ако биде кршено другата страна реагира както смета за добре.

Тој другиот четник ...
првиот пиштол го доби на 15 год.
Дур ви бев у таа смрдената земја...
стално сум имал цел арсенал на располагање.
-Два пиштоли (култна кратка 9-ка ЦЗ,Walter) и уште еден газов за копуци,
-официјален пендрек од МВР,
-уште еден што личи на стоп знак и со кој што баш тебе би сакал да те пролупам `малку` (дава само внатрешни крварења,нема модрици со него),
боксирачи,
две бомби (у патики ви ги поминав и у еден и у друг правец на граница)...

и мање више licence to kill. (Имаш ли проблем,пукај.Некој попаметен ќе мисли после тоа за тебе).

И пошто вие не сте загубиле знаме во војна... :3::pos::pos::pos:
и знамето на ВМРО-БНД од Пловдив го дотерав дома како трофеј.

Да му се фатите вие на тој другиот четник...
да му пушите и лижете и да викате:
узбуна....узбуна народе...
Узбуна... :vozbud:

Клошараана една...
јадна и бедна.
Пу да ви ибам племето да ви...:nerv:
Знаеш шо е боjно знаме и шо е обично знаме?Да гордееме се дека немаме ни едно боjно знаме пленено.
Само се чудам последното?! Првите 7 години и тука са пропуштени.Нормален диалог да се води е невозможно.

Знаеш како европските држави гледат на држави,които не почитуват договори,които самите те са подпишали?
Подпишано е от министар председатела на МК?Некоja страна да е посакала да се одмени официално от договора?НЕ!Е се уште това е во сила и кога БГ излиза и контрира нема да се срдите,заштото нито вашата влада вели дека това не го приема,нито го почитува.Не може да е между двете,sorry.

Ако можеш да ми покажеш откаде реши дека БГ е застанала на страната на ГР ке ти река браво!Бг застана негласно на страната на МК.За жал вашите медиуми не са го отразили и напротив велат дека сме на страна на ГР - уште едно кршане на този договор.Македонско малцинство-еве има комисиja от ЕК има и договор.МК се отказала от претензии ком това малцинство.Проблемот е решен уште 1999 година.
Кога се подпишува нешто се учекува да се спазва.Ако биде кршено другата страна реагира както смета за добре.
Иди бе тркалај буриња...
работен дел од денот е...
баш и нејќум со тебе да `спорам` у моментов.
Иш...е`шек сафетл.
Текерлек.

Нормално дека има Македонско малцинство..Само проблемот е што е многу повеќе од 5000 и нешто, колку што е официјалната бројка, туку многу повеќе по децениската тортура што им е вршена нив и на нивните фамилии...Тепање од страна на полицијата, на поклонението на Македонскиот херој Гоце Делчев и уште милион други..
Да има много други македонци-около 3 милиона,па проблема е тамо дека се наричат македонци и знаат дека имат обшто со географска МК,но не сакат и да чуjaт за државата Република Македониja.За нив това не е нивната родна држава.Само за 5000 от сите 3 милиона Република МК е техна држава.

Иди бе тркалај буриња...
работен дел од денот е...
баш и нејќум со тебе да `спорам` у моментов.
Иш...е`шек сафетл.
Текерлек.
И за мене е работен ден па намирам време нормално да ти отговорам,за разлика от твоето ненормално отговаране.Немам и jaс повеке време да се разправувам со тебе.Биди жив и здрав,па jaс ке си тркалам буринja.:helou:

Да има много други македонци-около 3 милиона,па проблема е тамо дека се наричат македонци и знаат дека имат обшто со географска МК,но не сакат и да чуjaт за државата Република Македониja.За нив това не е нивната родна држава.Само за 5000 от сите 3 милиона Република МК е техна држава.

Даа бе, ти им правеше анкета на сите 3 милиони нели.

За тие 5000 РМ не е нивна држава, туку БГ, а се едноставно МАКЕДОНЦИ.

Нели самиот не убедуваше како сички ја искате Македонија,а сега нејќеле да чујат за нас, бреее магарешки уши да ти израснат...ама на газот.

Zevsus, чии к*р си барал у наша "смрдлива" страна бе српче? Да студираш? Ако да, оти не студира во МК или Србиа? А во интернет jaс сум батман:pos2:Секои може да се прави секакоф:)

Zevsus, чии к*р си барал у наша "смрдлива" страна бе српче? Да студираш? Ако да, оти не студира во МК или Србиа? А во интернет jaс сум батман:pos2:Секои може да се прави секакоф:)

Што само ги мешате србиштана со нас а? Па вие сте тие кои им го бакнувате газот и лазите по земја по нив, и башка еве ќе им извезувате бугарки за приплод, гнаса народ бре!:nesum:

И ја тоа им го велам на Бугарите кои се логираат овде и не убедуваат дека се Македонци( од Пиринско) и дека се осеќаат како Блгари.
:toe:

Дојдов да ебам бугарки бе Бисер...
у клуб 100 сум по тоа прашање.
(Бисер е најчесто даваното `бугарско` име за помаци и турци,па и цигани што се викале Беќир,Булент... итн)
Да студирам?
Хахахахаха....јас најмалку студирав додека бев у твојата држава.
И немам бугарска диплома.
Таков срам... едноставно нели... не се вклопува у моето CV.

И ја тоа им го велам на Бугарите кои се логираат овде и не убедуваат дека се Македонци( од Пиринско) и дека се осеќаат како Блгари.
:toe:

Брате, ова може да се докаже лесно Приjaтел. По работа мога да ти направам слики со GSM и да ти ги пратам на ПМ. Ова недела работам во Горна Джумаjа. Нареднава ке сум во петрич или Сандански.

A Zevsus е со српско потекло, студирал во БГ. :wink:

Не
просто посештавам форуми оэт 95 и много лесно мога да напрјава психологически профил на нјакој форумджија.Не че имам талант просто практика друже.
Иначе с'м казвал и преди ште кажа пак ДА в Б'лгарија има хора с македонско самос'знание.Казвам това за да не ме разберете накриво че ви негирам или нешто подобно.

Па само тебе те чекаат овде

http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=8633

оди помогни им на луѓето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom