Ај аирлија. Инспекција на ЕУ за малцинствата и во Бугарија

• Креатор на темата Креатор на темата Sebastian
  • Време на започнување Време на започнување
да та 100 денара

това че си се продал за да учиш в Б'лгарија незначи че си пиринец
такива като тебе с лопата да ги ринеш

Пак се изказваш неподготвен. Сега отивам на работа, ама като се в'рна ми дај номер на телефон да ти се обадја за да видиш как'в с'м, само че 100 денара не си заслужава облога. Ако с'м от Пиринска Македонија ште викаш в форума " Аз с'м Татарин" 3 п'ти . Става ли ?

Пак се изказваш неподготвен. Сега отивам на работа, ама като се в'рна ми дај номер на телефон да ти се обадја за да видиш как'в с'м, само че 100 денара не си заслужава облога. Ако с'м от Пиринска Македонија ште викаш в форума " Аз с'м Татарин" 3 п'ти . Става ли ?

032/ 621 236
служелен ти давам даже

да та 100 денара

това че си се продал за да учиш в Б'лгарија незначи че си пиринец
такива като тебе с лопата да ги ринеш

Топорчо и ти да не си од небескиот народ та изиграваш бог, та да одлучуваш ти и само ти кој е и што е ?
Или од гебелсовиот институт за Македонија во Софија ?
Од таму исто така небесни луѓе излегуваат.

Топорчо и ти да не си од небескиот народ та изиграваш бог, та да одлучуваш ти и само ти кој е и што е ?
Или од гебелсовиот институт за Македонија во Софија ?
Од таму исто така небесни луѓе излегуваат.

Не
просто посештавам форуми оэт 95 и много лесно мога да напрјава психологически профил на нјакој форумджија.Не че имам талант просто практика друже.
Иначе с'м казвал и преди ште кажа пак ДА в Б'лгарија има хора с македонско самос'знание.Казвам това за да не ме разберете накриво че ви негирам или нешто подобно.

Не
просто посештавам форуми оэт 95 и много лесно мога да напрјава психологически профил на нјакој форумджија.Не че имам талант просто практика друже.
Иначе с'м казвал и преди ште кажа пак ДА в Б'лгарија има хора с македонско самос'знание.Казвам това за да не ме разберете накриво че ви негирам или нешто подобно.
Нормално дека има Македонско малцинство..Само проблемот е што е многу повеќе од 5000 и нешто, колку што е официјалната бројка, туку многу повеќе по децениската тортура што им е вршена нив и на нивните фамилии...Тепање од страна на полицијата, на поклонението на Македонскиот херој Гоце Делчев и уште милион други..

Нормално дека има Македонско малцинство..Само проблемот е што е многу повеќе од 5000 и нешто, колку што е официјалната бројка, туку многу повеќе по децениската тортура што им е вршена нив и на нивните фамилии...Тепање од страна на полицијата, на поклонението на Македонскиот херој Гоце Делчев и уште милион други..

ајде посочи ми един документиран пример за тепане на македонци от последните 20 г

аз веднага ште ти посоча 10 от македонски медии за малтретиране на Б'лгари в македонијаинцидента пред паметника на Мара Бунева,Драги Каров и неговата фамилија и др

Дај ти един ми посочи само

Не

Ако ти кажам дека се репресирани ти ќе ми кажеш ама и Бугарите во Македонија се репресирани.
Тоа е кругот на злото.
Македонците освен кога се нападнати по нивниот идентитет никогаш не го негираат бугарскиот народ, неговите обележја, јазик, писмо.
Македонците се негирани и како народ и како македонски јазик и како македонско писмо а се од нив почна.

Мора да го прекинеме кругот на злото.

Ако ти кажам дека се репресирани ти ќе ми кажеш ама и Бугарите во Македонија се репресирани.
Тоа е кругот на злото.
Македонците освен кога се нападнати по нивниот идентитет никогаш не го негираат бугарскиот народ, неговите обележја, јазик, писмо.
Македонците се негирани и како народ и како македонски јазик и како македонско писмо а се од нив почна.

Мора да го прекинеме кругот на злото.

Се слагам с тебе.Но усилија требва да се положат и от двете страни,заштото и в македонија не е много лесно да б'деш б'лгарин.

Аирлија работа на Европската инспекција...

Оff Topic: Дај веќе еднаш БАНИРАЈТЕ ги ТАТАРИТЕ оти неможам да ги гледам ме вадат од контакт.....:toe:

Викаш лажам а ? Па ела да те запознаа со барем 5 луѓе на кои полицајци им са влизали во куките да им чупат плочите. И твоите родители може да са слушали Васка Илиева ама тивко и на затворени врати. Ако не веруваш питаи ги. А кога збориш за пари , пари никој не е дал оти не продаде нас Пиринците Лубчо Глупчо. Кога питаш за децата што учат во Скопје , секоја година одат по 10 деца и единствено што не го плаќаат е студирането, спореди ги сега со Бугарија каде на 200 деца на година од Македонија им даваат безплатно школување и ке видиш кој дава пари и кој не. А па ти ако сакаш да бидеш Бугарин, тоа си е твое право, ама знаи дека не си бил Бугарин порано а си станал Бугарин така како пишува на сликата што ја даде Зевсус. Ти зацртале националността од Македонец и те запишале Бугарин. И сега сакаш и другите да се како тебе и си служиш со лагите на Бугарите. Аман се кажа од вас ! Ако сакаш да разбереш каков си дојди слободно ке дискутираме , ама со документи што се светски признаени а не со такви дека ги печатеа комунистите за да асимилираат вакви како тебе. Биди поздравен и ти и немој много да пишувааш без да го провериш пред тоа тоа што го пишуваш оти стануваш смешен.
ОмоПирин. Плочите ги купувахме от Македониja. Цела маала слушаше песната за "Самуил, цар македонски...". Сим бил ученик.7-8 клас. Слушаше се Васка, Есма, песната за Гунди, Бело дугме, леб и сол и др. слободно. Радио Скопjе исто се слушаше насекаде оти пускаха позападна музика. Три гонга, диско селектор. Аj немои да пипеп ти глупости. Оти не напишеш дека нашите татковци со сила са карани да се пишат македонци. Сите, кога Димитров и Тито ке праеха балканска федерациа?
Немам лоши чувства кум тебе. Само спорим и уважавам изборо ти. Поздрав. :smir:

Државата е создавана два пати 1944 и 1945 (http://sredetc.blog.com.mk/node/178919).
...

Со должно внимание го прочитав текстот и не сум се сретнал со таква содрижина до сега.
Но, мојата поента е поинаква.
На првото заседание на АСНОМ, 2 август 1944 со присуство на делгати од сите краишта на Македонија, вклучувајќи ја и Пиринска и Беломорска Македонија се избра Владата на Македонија.
Следната година 1945 нелеглано се урна Владата на Македонија од страна на таканаречената комунистичка партија на Македонија со помош на КП на Југославија, односно Темпо како истурен нивни играч.
После тоа настана рушење на Македонија и Македонците во сопствената држава.
Се формира инвалидна Македонија.

Трендо, да си видел некаде во мои пост дека не ве почитувам како македонци? И jас ценам дека се гордееш дека си македонец. И кога некои ке ми кажува каков сум се изнервирам. Ова е исто како вие реагирате кога ви кажуват дека не сте македонци, нели?
Сега да ти кажам на чиа земиа живеам. Селото отдека сум се делеше на староселци и бежанци. Бежанците са населени на фондови, државни места. Дедо ми е бежанец. БГ им е дала земја и им е направила куки. На сите еднакви.:) Правил ги е некои си американец Шарон и сега оште им викат шаронски куки.
Jaс сакам да се признае ОМО, малцинство. Вие мислете дека сите ке се пишат овде македонци? Ништо слично. Повеке ке ве намразат во Пиринско. И дири да има некои да се колебае, ке ве намррази. Лугето овде се мислат за поголеми бугари от другите делови на БГ.Това е мое мислене. Поздрав:smir:
abe kako mislis ke ne namrazat ?ta neli rece deka go pocituvas toa sto nekoj si ja saka nacijata ...
bidete si vie pak najgolemi bugari kako sto vikas toa e vase pravo no ostavete gi i drugite da si bidat sto sakat i sto se bez da gi mrazite?

Аирлија работа на Европската инспекција...

Оff Topic: Дај веќе еднаш БАНИРАЈТЕ ги ТАТАРИТЕ оти неможам да ги гледам ме вадат од контакт.....:toe:

Ако банират "татарите" сами ке си пишувате и ке се навивате. А тиа "татари" са от малкото дека ги интересира шо станува каи вас. Арни, лоши ги интересира. Учат македонски от муабетот. Во пиринско, па и во БГ ич не ги интересира шо станува зад Огражден. Гледат бизнесо. Кои во БГ, кои навонка. Фаштат се ваши информативни тв програми, ама кога има стотици поинтересни кои ке ги гледа. Каи вас нема информативни БГ. Српски има. Шо ви кажуват, това е. Едно време кога ние бехме во комунарски кафез, а вие бехте малце позападни и подобре беше друго. Гледахме ТВ скопие да видиме нешо западно. Бехте поатрактивни. Ама сега не е вака. Така арни, лоши като ни банирате шо ке стане? Ке се навивате. Арно си моабетиме нели?:smir:

Заедничкото живеење, мешаните бракови, направија да српскиот иако подалечен јазик биде поразбирлив за Македонците и поблизок од бугарскиот.
Инаку баш би сакал да имаме и бугарски информативни канали кај нас, ете како сосед да видиме што станува кај вас.
А на вашите музички сателитски канали има многу убави македонски песни со многу убава кореографија.
И со мерак ги гледам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom