Ај аирлија. Инспекција на ЕУ за малцинствата и во Бугарија

• Креатор на темата Креатор на темата Sebastian
  • Време на започнување Време на започнување
a mozes li ti licno da mi kazes tvoeto pokolenie kolku godini zivee vo pirinska makedonija?i vas kako i grcite ve naselija posle podelbata na makedonija pa sega mi se pravite kako nisto da ne znaeete..se gordees so toa sto si bugarin toa e dobro od tvoja strana jas go cenam toa sekoj treba da se gordee so svojot nacionalitet...pocituvaj gi samo i drugite narodi koi se gordeat so svoite nacionalnosti...i odi prasaj go dedoti da ti kaze tatko my od koj izbrkan ili ubien makedonec ja zemal zemjata na koja zivees sega...

Трендо, да си видел некаде во мои пост дека не ве почитувам како македонци? И jас ценам дека се гордееш дека си македонец. И кога некои ке ми кажува каков сум се изнервирам. Ова е исто како вие реагирате кога ви кажуват дека не сте македонци, нели?
Сега да ти кажам на чиа земиа живеам. Селото отдека сум се делеше на староселци и бежанци. Бежанците са населени на фондови, државни места. Дедо ми е бежанец. БГ им е дала земја и им е направила куки. На сите еднакви.:) Правил ги е некои си американец Шарон и сега оште им викат шаронски куки.
Jaс сакам да се признае ОМО, малцинство. Вие мислете дека сите ке се пишат овде македонци? Ништо слично. Повеке ке ве намразат во Пиринско. И дири да има некои да се колебае, ке ве намррази. Лугето овде се мислат за поголеми бугари от другите делови на БГ.Това е мое мислене. Поздрав:smir:

Конечно доаѓаат и нашиве 5 минути :vozbud:
Има да ги шетаме представниците по Роженскиот манастир и Самоилова крепост. Ке ги запознаеме со сите тортури што се вршени над нас. Ке ги сретнем со луѓе кои се биле во затвор само затоа што се изјасниле како Македонци. Ке видат овде луѓе на по 80 и кусур години кои се носени во полиција да објаснуваат зошто се подпишале за да се регистрира ОМО Илинден Пирин. Ке им покажеме заповеди од полиција за забрана на собирите на ОМО.Ке видат како се прави „Бугарски„ попис на население - во графа националност има се и сешто, дури и Марсианци, само Македонци нема. Се уште има живи луѓе кои се биле во затвор само за тоа што слушале песни на Васка Илиева. Има толко работи да се видат ...

Немои да лажеш. Васка Илиева откраи време сам слушал. И моите родители. Даже по маалата слушаха един си пускаше песната "Самуиле, цар македонски, отдолу иде твоиата воиска...". И не е доагала милициа и никои нишо не е правил. За тиа пари дека ви дават комшиите г*зот си продавате. Ке им кажете ли на колко луге от ОМО децата учат во Скопjе и со чии пари? А ако не веруват колегите да се разшетат низ петричките и санданските села и да прашат лугето. Да видат дали верно пишувам.
Аj бидете срекни момци македонци.:smir:

И затоа јас ве нејќум.
:toe:
И кога некој ќе ти каже... те нејќум ...
Зошто бе ти пак му ѕвониш на врата и му идеш на гости?
Ај скршете врат таму по тоа бугарските форуми...
уста ве заболела. :nerv:
Мрш!
Сакерела ве... куравте аири,куравте!
Ик !!!

Олаби малко с'рбешт.Ке ти спука некоја вена:vozbud:

Слушај ти... мирољубиви пастире...
До к..ац ми е од такви како тебе кои што се `ист народ` и сејат р`кулци од едно заебано семе кое што после со срп треба да се исече и да се спали земјата.
Збори од твое име...
ако си ист народ...кажи си.
Немој да си даваш право да збориш и од мое име.

Ти си с'рбин бре.Никој не сака да е ист набод с тебе:smir:

Нашите брашта рано на сабајле го тупат.По кроце де!!Не се притешнавајте нема ништо да излезе од инспекцијата.

Нашите брашта рано на сабајле го тупат.По кроце де!!Не се притешнавајте нема ништо да излезе од инспекцијата.

Да ти кажа мај флинстоун и зевс,двамата с'рби са нај-притеснени он всички:toe:

Абе Подкурчо ајде олабаи не малце....ајде рано е овде народ спие,никој нејке прво нешто што ке прочита од сабајле да се твоите малоумни муабети.

Само незнам от кога Бугариja е Татарстан?Уште един со 7 години на ветера.Интересно ми е шо ке видат.Сега коj ке ви е крив?Международната заедница?

од век векова татаре

Bulgaristan may refer to:

:vozbud::vozbud::vozbud:

И jaс мислам вака. Ама моабет да стане. Нито МК ке стане бугарска, нито ке се обедини некогаш. Ама си пишуваме вака. А ние стануваме со час по рано от вас. Ако сте ми на 30 км оттвде:)

Слушај ти... мирољубиви пастире...
До к..ац ми е од такви како тебе кои што се `ист народ` и сејат р`кулци од едно заебано семе кое што после со срп треба да се исече и да се спали земјата.
Збори од твое име...
ако си ист народ...кажи си.
Немој да си даваш право да збориш и од мое име.

Де не се тревожи.
Јас сум Македонец они се Бугари ама голем дел од Бугарите имаат потекло од Македонија.
Сретнав податок на почетокот на 20 век во Софија живеат 40% Македонци.Огромен дел од нивната интелигенција, војската им се со потекло од Македонија. Ден денеска и во нивнат аактуелна влада имаат луѓе со корени во Македонија.
И ?
Да се заколеме ?
Не, мора да најдеме заеднички јазик да си ги решаваме проблемите.
Тоа што ние тек 1945 година создадовме држава е друго 20.
Тоа што неколку години одма после тоа ја урнавме државата е исто така друго 20.
Тоа племе треба да се истреби до корен, да се запали, да му се посипе солна киселина, и никогаш да не пркне.

Немои да лажеш. Васка Илиева откраи време сам слушал. И моите родители. Даже по маалата слушаха един си пускаше песната "Самуиле, цар македонски, отдолу иде твоиата воиска...". И не е доагала милициа и никои нишо не е правил. За тиа пари дека ви дават комшиите г*зот си продавате. Ке им кажете ли на колко луге от ОМО децата учат во Скопjе и со чии пари? А ако не веруват колегите да се разшетат низ петричките и санданските села и да прашат лугето. Да видат дали верно пишувам.
Аj бидете срекни момци македонци.:smir:

Викаш лажам а ? Па ела да те запознаа со барем 5 луѓе на кои полицајци им са влизали во куките да им чупат плочите. И твоите родители може да са слушали Васка Илиева ама тивко и на затворени врати. Ако не веруваш питаи ги. А кога збориш за пари , пари никој не е дал оти не продаде нас Пиринците Лубчо Глупчо. Кога питаш за децата што учат во Скопје , секоја година одат по 10 деца и единствено што не го плаќаат е студирането, спореди ги сега со Бугарија каде на 200 деца на година од Македонија им даваат безплатно школување и ке видиш кој дава пари и кој не. А па ти ако сакаш да бидеш Бугарин, тоа си е твое право, ама знаи дека не си бил Бугарин порано а си станал Бугарин така како пишува на сликата што ја даде Зевсус. Ти зацртале националността од Македонец и те запишале Бугарин. И сега сакаш и другите да се како тебе и си служиш со лагите на Бугарите. Аман се кажа од вас ! Ако сакаш да разбереш каков си дојди слободно ке дискутираме , ама со документи што се светски признаени а не со такви дека ги печатеа комунистите за да асимилираат вакви како тебе. Биди поздравен и ти и немој много да пишувааш без да го провериш пред тоа тоа што го пишуваш оти стануваш смешен.

Викаш лажам а ? Па ела да те запознаа со барем 5 луѓе на кои полицајци им са влизали во куките да им чупат плочите. И твоите родители може да са слушали Васка Илиева ама тивко и на затворени врати. Ако не веруваш питаи ги. А кога збориш за пари , пари никој не е дал оти не продаде нас Пиринците Лубчо Глупчо. Кога питаш за децата што учат во Скопје , секоја година одат по 10 деца и единствено што не го плаќаат е студирането, спореди ги сега со Бугарија каде на 200 деца на година од Македонија им даваат безплатно школување и ке видиш кој дава пари и кој не. А па ти ако сакаш да бидеш Бугарин, тоа си е твое право, ама знаи дека не си бил Бугарин порано а си станал Бугарин така како пишува на сликата што ја даде Зевсус. Ти зацртале националността од Македонец и те запишале Бугарин. И сега сакаш и другите да се како тебе и си служиш со лагите на Бугарите. Аман се кажа од вас ! Ако сакаш да разбереш каков си дојди слободно ке дискутираме , ама со документи што се светски признаени а не со такви дека ги печатеа комунистите за да асимилираат вакви како тебе. Биди поздравен и ти и немој много да пишувааш без да го провериш пред тоа тоа што го пишуваш оти стануваш смешен.

ти па си толко пиринец колко ја марсианец:smir:

Сакаш да се кладиме ? :vozbud::vozbud::vozbud:

(На Б'лгарски , специјално за тебе : Искаш ли да се обзаложим ?)

да та 100 денара

това че си се продал за да учиш в Б'лгарија незначи че си пиринец
такива като тебе с лопата да ги ринеш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom