a mozes li ti licno da mi kazes tvoeto pokolenie kolku godini zivee vo pirinska makedonija?i vas kako i grcite ve naselija posle podelbata na makedonija pa sega mi se pravite kako nisto da ne znaeete..se gordees so toa sto si bugarin toa e dobro od tvoja strana jas go cenam toa sekoj treba da se gordee so svojot nacionalitet...pocituvaj gi samo i drugite narodi koi se gordeat so svoite nacionalnosti...i odi prasaj go dedoti da ti kaze tatko my od koj izbrkan ili ubien makedonec ja zemal zemjata na koja zivees sega...
Трендо, да си видел некаде во мои пост дека не ве почитувам како македонци? И jас ценам дека се гордееш дека си македонец. И кога некои ке ми кажува каков сум се изнервирам. Ова е исто како вие реагирате кога ви кажуват дека не сте македонци, нели?
Сега да ти кажам на чиа земиа живеам. Селото отдека сум се делеше на староселци и бежанци. Бежанците са населени на фондови, државни места. Дедо ми е бежанец. БГ им е дала земја и им е направила куки. На сите еднакви.

Jaс сакам да се признае ОМО, малцинство. Вие мислете дека сите ке се пишат овде македонци? Ништо слично. Повеке ке ве намразат во Пиринско. И дири да има некои да се колебае, ке ве намррази. Лугето овде се мислат за поголеми бугари от другите делови на БГ.Това е мое мислене. Поздрав:smir: