Најдобар македонски метал бенд?

Најдобар Македонски Метал Бенд?

• Вкупно гласачи
    133

Krasnopis

Проклет
Член од
27 ноември 2009
Мислења
10
Поени од реакции
2
движење...Ако не сме движење тогаш шо бараме на свирки да се дружиме, пиеме, разменуваме мислења, шуткаме, скокаме или ако сме во бенд да пишиме текстови, искажуваме револт кон одредени општествени појави, сваќања или дешавки...
Да се испијаниме и после да коментираме на форуми како било на свирка и кој ни е омилен бенд. И да викаме на секаде дека нашите другарчиња се најдобар метал бенд иако знаеме и сами дека не се.

Г

Господ

Гостин
Постов ти е на место со тоа што ке ти коментирам на болд... Првото се случува многу кај лугето што почнуваат со метал односно по младите да речеме накај 15 години пошто уште не знаат што сакаат, дали музиката која ја откриле ке ги направи "фраери" или тврди момци или па ке почнат стварно да слушаат и да разберат што има да понуди таа.

А за вториов дел и не ти е на место. Да лошо е кога некој ке ти каже за некој бенд што не си го слушал "ништо не знаеш". Ама па од друга страна неможеш ти да му наметнеш бендови на некој што стварно долго време слуша. Ти си ги знаеш твоите бендови и ке му влезеш со став "овој бенд е најбоље" е тогаш упаѓа она стандардно прашање "што си слушал?", мислам дека ме разбираш.
Зависи тој што слушал како напредувал.Не е важно само да слушаш туку и да извлечеш нешто од тоа,барем од мој аспект гледано.Е сега стварта со кој слушал повеќе ја гледам така пошто еве на пример една личност слуша метал 10 години и слуша само 1 до два поджанрови(најмногу заглавуваат на Металика)и воопшто и не напредува музички додека некој што слуша пет можеби сменил бендови и на некој тоа ќе му изгледа "фејкерски" али сепак со тоа гради и вкус и музичко знаење за жал ретко има такви авангардни луѓе кои експериментираат со вкусови(што мене лично не ми се допаѓа).

?

..........

Гостин
IGm....Кавадарци најголема фирма за преработка на секакви метали..:wink:

dacimf

безобразен
Член од
16 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
7
Да се испијаниме и после да коментираме на форуми како било на свирка и кој ни е омилен бенд. И да викаме на секаде дека нашите другарчиња се најдобар метал бенд иако знаеме и сами дека не се.
Tell me about that... :kajg:

IGm....Кавадарци најголема фирма за преработка на секакви метали..:wink:
:zver::bravo:

Зависи тој што слушал како напредувал.Не е важно само да слушаш туку и да извлечеш нешто од тоа,барем од мој аспект гледано.Е сега стварта со кој слушал повеќе ја гледам така пошто еве на пример една личност слуша метал 10 години и слуша само 1 до два поджанрови(најмногу заглавуваат на Металика)и воопшто и не напредува музички додека некој што слуша пет можеби сменил бендови и на некој тоа ќе му изгледа "фејкерски" али сепак со тоа гради и вкус и музичко знаење за жал ретко има такви авангардни луѓе кои експериментираат со вкусови(што мене лично не ми се допаѓа).
Ма нема веза то според мене... Поглупа работа од фејк тру муабетот немам сретнато... Со која цел би го деморализирал некое дете со тоа шо ќе му јадиш лајна колку нема слушано и колку му се срање бендојте шо ги слуша... Глупа конзервативна работа... Со која цел? Да го направи по јак металец? :pos2: Заеби... Никогаш нема да го сватам курчењето јас повеќе имам слушано ти помалце... Металика се геј, да се асфалтираат улиците во периферијата на Скопје и Амди Бајрам за претседател... Муабето звучи ко чиста политика... Таквите искомплексирани металци бараат некакво си признание и почит од помладите пошто помалце музика имале овие слушано... абе ајде! Мене ако некој човек ми е одвратен не добива почит од мене па ако сака и со Анџела Госоу анален секс да имал! Болна човечка борба за престиж и слава! Таквите серковци треба да сватат дека оваа музика се слуша за самиот себе и дека душевно треба да исполнува... Ако не знаат и не можат да ја слушаат тогаш нека слушаат Слаткар и нека дркаат на спотови на 50 Цент:drk: А за фалењето нека им се фалат на мајка им и татко им дома шо слушаат... а не мене! :party1:

Г

Господ

Гостин
Tell me about that... :kajg:

:zver::bravo:

Ма нема веза то според мене... Поглупа работа од фејк тру муабетот немам сретнато... Со која цел би го деморализирал некое дете со тоа шо ќе му јадиш лајна колку нема слушано и колку му се срање бендојте шо ги слуша... Глупа конзервативна работа... Со која цел? Да го направи по јак металец? :pos2: Заеби... Никогаш нема да го сватам курчењето јас повеќе имам слушано ти помалце... Металика се геј, да се асфалтираат улиците во периферијата на Скопје и Амди Бајрам за претседател... Муабето звучи ко чиста политика... Таквите искомплексирани металци бараат некакво си признание и почит од помладите пошто помалце музика имале овие слушано... абе ајде! Мене ако некој човек ми е одвратен не добива почит од мене па ако сака и со Анџела Госоу анален секс да имал! Болна човечка борба за престиж и слава! Таквите серковци треба да сватат дека оваа музика се слуша за самиот себе и дека душевно треба да исполнува... Ако не знаат и не можат да ја слушаат тогаш нека слушаат Слаткар и нека дркаат на спотови на 50 Цент:drk: А за фалењето нека им се фалат на мајка им и татко им дома шо слушаат... а не мене! :party1:

Го зборуваме истото но во различен стил.
На крајот на краиштата и двајцата се согласуваме дека музиката
не е алат за бркање цури туку како што кажа музиката се слуша
за себеси а не за другари од зграда.:smir:

Eufrat Kurajber

Real cigan from da hood.
Член од
4 декември 2009
Мислења
341
Поени од реакции
12
Како можевте најдобриот бенд Санаториум да го заборавите??? библијата на метал сцената во Македонија....беа некогаш де...ама ипак останаа во срцата...

Kajgana Shop

На врв Bottom