Најдобар македонски метал бенд?

Најдобар Македонски Метал Бенд?

• Вкупно гласачи
    133

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Хаха абе не ме смеј споредбава ти е... споредуваш волан од Фичо со волан, тркала и шалт табла од Бугати Вејрон. Него ај забегавме стварно од темава...

бендови од кај нас што имаат нешто да кажат се Orion, Сињак, Demency доста технички потковани, Holocaust, Time Sand и Архонт.
Сакав само да ти доловам дека квалитетот на музиката нема врска со личниот вкус. :)

Инаку, респект за бендовите шо ги наброи.
А да, кога сме веќе кај Holocaust: ќе има промоција на албумот Ground Zero на 26ти декември во Хавана. (blitzkrieg)

dacimf

безобразен
Член од
16 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
7
Јас во бандава би додал и Aeon Arcanum... Кој ги слушнал знае... Иначе и тие снимаат албум

Член од
7 октомври 2008
Мислења
163
Поени од реакции
23
Да да ке се иде на Holocaust обавезно, осеќам ке им растура новиот материјал... башка имаат најбоље омот што сум го видел од МК бенд.

M

M del Mar

Гостин
Maca_Dark - ДФЛ не се метал...-_- така да офтопик -_-
Ај просветлиме и кажи ми што свират дфл ако не дет, тенденција на мелодик дет метал?!? :helou: и не дискутирам за новиот стил што го имаат...тоа што го имам слушнато е малку и не е задоволително...

bootboy

Skopje Bootboys!!!
Член од
29 декември 2008
Мислења
624
Поени од реакции
346
Ај просветлиме и кажи ми што свират дфл ако не дет, тенденција на мелодик дет метал?!? :helou: и не дискутирам за новиот стил што го имаат...тоа што го имам слушнато е малку и не е задоволително...
Еве еден извадок од DFL од еден фанзин (Кака) што излегуваше пред 7-8 години...

Dedicated For Life - Skopje - SxE

Бендот е оформен на 27.01.2001 година во состав Психо (гитара), Перо (тапани), Киро (вокал) и Бокса (бас), на чие место набрзо доаѓа Драган. Dedicated For Life е името на бендот, тоа значи дека се посветуваме на градењето и растењето на Hardcore сцената во нашиот град, како и на SxE како начин на живот. Сите членови се SxE. Нашата музика најблиска е до Old School Hardcore звукот, а текстовите најчесто говорат за лични теми, но има и стрејтерски.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Мене не ми е јасно сеуште зашто стои анкетата , побогу Хардфејсд ги има кој се чист Хардкор .

M

M del Mar

Гостин
Еве еден извадок од DFL од еден фанзин (Кака) што излегуваше пред 7-8 години...
Како што кажа пред 7-8 години, со текот на годините стилот се менува....слушни ги во минатото дфл како звучеле, НИКАКО, зборам за албумот another dawn...кој што е сосема различен...а тек да не отвараме дискусија за нивниот нов стил...кој што и сеуште не ми е познат потполно...а и да напоменам дека и составот е променет, ти текнува?
И ако станува збор зa hardcore....ондак што ги стаиле hardfaced во анкетава за најдобар метал бенд...кога се HC?!?

Член од
7 октомври 2008
Мислења
163
Поени од реакции
23
И ако станува збор зa hardcore....ондак што ги стаиле hardfaced во анкетава за најдобар метал бенд...кога се HC?!?
Па тоа пробуваме да откриеме и ние... инаку на ДФЛ им варира стилот ама претежно е Death-Core дали имаат 2 песни Melodic-Death а само демото им е чисто HC.

dacimf

безобразен
Член од
16 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
7
Мене не ми е јасно сеуште зашто стои анкетата , побогу Хардфејсд ги има кој се чист Хардкор .
Хардфејсд имаат мноооогу повеќе метал него хард кор... така да се металкор бенд... Не значи дека ако си кратко стрижен и носиш стегач на глава и имаш сечени рифови дека си хард кор. Металкор да.. ама дека се чист хардкор... Така да местото и е баш тука :D

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Музиката има метал инфлуенци секако , металкор прават меѓутоа текстовите а и самиот начин на презентирање на бендот е хардкор. Така да не спаѓаат во анкета за најдобар метал бенд сигурно.

dacimf

безобразен
Член од
16 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
7
Музиката има метал инфлуенци секако , металкор прават меѓутоа текстовите а и самиот начин на презентирање на бендот е хардкор. Така да не спаѓаат во анкета за најдобар метал бенд сигурно.
Жити се кажи ми како изгледаат правилата за текстот да биди метал, и како треба да биде презентирањето на металот за да биде метал?!
Ако ја истрижиш косата значи дека не си метал? Ако имаш текст за то колку сакаш комшивката да те задоволи орално не е метал? Треба барем минимум 5 пати во текстот да се опцуе Исус, да има 2 до три кила крв пролиено за да биде метал? И што ако јас со бендот се облечеме во широко ко рапери и ставиме капчиња настрана и не носиме мартинзи и излезиме да свириме, и автоматски не свириме метал па ако сака и Кери Кинг да ни свири на триангл до нас?!
Стварно не ми е јасно... :toe:

А да и ќе заборавев... Анкетата е жива смешка... Како прво не можеш да речеш најдобар метал бенд... Металот никогаш не се свири за да биде најдобар во нешто... Ако сакаш да се натпреваруваш и да бидеш најдобар во нешто играј футбал или оди на натпревари по математика... Музиката е уметност и не треба да служи за некаков натпревар, туку се слуша и се прави од срце и душа... А не за да се фалиш пред другарите шо слушаш и шо свириш.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
163
Поени од реакции
23
А да и ќе заборавев... Анкетата е жива смешка... Како прво не можеш да речеш најдобар метал бенд... Металот никогаш не се свири за да биде најдобар во нешто... Ако сакаш да се натпреваруваш и да бидеш најдобар во нешто играј футбал или оди на натпревари по математика... Музиката е уметност и не треба да служи за некаков натпревар, туку се слуша и се прави од срце и душа... А не за да се фалиш пред другарите шо слушаш и шо свириш.
Ти држи вода муабетов

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Жити се кажи ми како изгледаат правилата за текстот да биди метал, и како треба да биде презентирањето на металот за да биде метал?!
Ако ја истрижиш косата значи дека не си метал? Ако имаш текст за то колку сакаш комшивката да те задоволи орално не е метал? Треба барем минимум 5 пати во текстот да се опцуе Исус, да има 2 до три кила крв пролиено за да биде метал? И што ако јас со бендот се облечеме во широко ко рапери и ставиме капчиња настрана и не носиме мартинзи и излезиме да свириме, и автоматски не свириме метал па ако сака и Кери Кинг да ни свири на триангл до нас?!
Стварно не ми е јасно... :toe:

Едноставно се дел од Хардкор културата , т.е го презентираат оној ист-беј хардкор живот . И текстовите во металот се поразнолични отколку во Хардкорот , во Хардкорот текстовите се поеднолични и се воглавном за животот и неговото значење , стрејт-еџ културата , хардкор фамилијата.
Иако воглавно зависи од металот стилот на свирење ама пософистициран е од хардкорот и не се содржи од Power акорди и Palm-Mute-ови.
Metalcore-от е мешавина од Metal и Hardcore , секако , ама не се потенцира Металот како главна инфлуенца туку хардкорот.

Kajgana Shop

На врв Bottom