Најдобар македонски метал бенд?

• Креатор на темата Креатор на темата Devil-King
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар Македонски Метал Бенд?

• Вкупно гласачи
    133
Се шо е КОР не е метал!

ЛАОД,БТХ,ОБЛИВИОН,ФОРМЛЕС ТЕРОР,СКАЛКРАШ,СЕРПЕНТИН,ВАНДАЛ и мн други

Serpentine Fire ми лежат највеќе, за мене се најдобри.

Насловот мислам дека треба да се смени во Најдобар македонски андерграунд бенд , кога во повеќе наврати (и во самата анкета) содржи и Хардкор и Металкор бендови.

Според мене најдобри се Serpentine Fire и Hall of Sins, а тука негде се и Furion и Maras.

Ме мрзеше ептен да листам ваму-таму, али сакам да се вратам на мабетот за ДФЛ. Вака. Дечките се мноооооогу увежбани. Сценски настап, звук, стегнато до коска и сето тоа е перфектно. АМА, тој мелодичен деткор у последно време е малтене поп музика, слободно би го стаил у АНДЕРГРАУНД ПОП, ако уопште е замисливо во универзумов таква кованица да постои. Абе МОГУЧЕ ЛИ Е ТОЛКУ ИСТО СЕ ДА ЗВУЧИ?!?! Па што слушате бе коа не сте сфатиле дека со Гетебуршката школа помина мелодик дет металот? Тоа е, тгдн тгдн тарарара тгдн тгдн тарарата и е мнооооогу пројдено. И нема више мелодик дет да прозвучи оригинално (освен ако не се мешаат со други метали, и тоа со корот пројде), па кој сака нека го праи. Разбирате ли??? Не викам дека тоа е по вина на момците од ДФЛ, може да свират друг стил на метал ќе бидат и креативни и оригинални, али со ова сеа, :nenene: и никад повеќе:nenene:

Зошто во анкетата ги нема САНАТОРИУМ????
Поздрав:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

иначе Тотем бтW?
Закон прог метал бенд :vozbud:
според мене ги оwнаат гореспоменатите:smir:

Срамота е Санаториум да ги нема ама јбг.

Иначе Марас ми се нај нај од наброените.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom