Сатанизам

Г

Господ

Гостин
Значи сепак
Вера=Ок
Религија=Не
Секта=Важно е да се дружиме :pos:

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Значи сепак
Вера=Ок
Религија=Не
Секта=Важно е да се дружиме :pos:
така некако...За дружење не мора секта, штета што само кога лугето си ги бараат роговите се сплотени се заедно. Кој апсурд.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
гледам си ме анализирала убаво... за жал златното гранче сеуште го немам дочитано али иако масон му симнувам капа на неговата посветеност. Би требала да се самоубиеш за да знаеш каков вкус има самоубиството, кога ке искусиш пиши ми на форум.
hahahhaaa.....zosto ne mi kazes ti otkako ke se samoubies - znaes, za da naucam od tugo iskustvo :vozbud: Ili se plasis Satanata ke te zeme, hmmmm?

Vozvisena "hristijanka" .....samo sto ja zanemaruvas edna zapoved od tvojata sekta - NE SUDI.

cek, cek...

PS. Sea vidov za masonot - sto ako e mason? Nesto ne bi bilo u red? Ne e covek na isto nivo? Pod tebe e?

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
hahahhaaa.....zosto ne mi kazes ti otkako ke se samoubies - znaes, za da naucam od tugo iskustvo :vozbud: Ili se plasis Satanata ke te zeme, hmmmm?

Vozvisena "hristijanka" .....samo sto ja zanemaruvas edna zapoved od tvojata sekta - NE SUDI.

cek, cek...

PS. Sea vidov za masonot - sto ako e mason? Nesto ne bi bilo u red? Ne e covek na isto nivo? Pod tebe e?

:pos2::pos2: хахаха колку смешна провокација паше :) колку мислеше за да ми вратиш? јас се решив јас ке јадам лубеница го зедов твојот предизвик и ке ризикувам :) редно е и чесно ти да го прифатиш мојот....
имаш бајги искуства со самоубиства да бараш ама нели ти беше таа што сака прва и релно да го искуси чинот на новото и непроверено нешто?
јас не знам кај забележа дека ти судам ??? возможно е да се дијагностицира параноја во доцните часови....
Ништо за масонот кажав дека го ценам неговиот труд... и да ти преведам- не сакам тоа што е масон а не дека набивам комплекс на повисока вредност.
Возвишена христијанка...хм убав епитет ми додаваш ама јас не патам по возвишеност , уште една грешна проценка.

П.с Срдечно замолувам постов да не се бриши зошто иако изгледа оф топик можам да кажам дека е поврзано со темата делумно на метафоричен начин.

--- надополнето ---

Да додадам секта се вашите смешни ритуали и божества смешна е вика, друидската магија , смешни се вашите тревки и напитоци смешно е филмањето со сатанизам кога покрај очигледните рогови на пентаграмот замижувате, што да правам кога некои толку го љубат слепилото.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
:pos2::pos2: хахаха колку смешна провокација паше :) колку мислеше за да ми вратиш? јас се решив јас ке јадам лубеница го зедов твојот предизвик и ке ризикувам :) редно е и чесно ти да го прифатиш мојот....
имаш бајги искуства со самоубиства да бараш ама нели ти беше таа што сака прва и релно да го искуси чинот на новото и непроверено нешто?
јас не знам кај забележа дека ти судам ??? возможно е да се дијагностицира параноја во доцните часови....
Ништо за масонот кажав дека го ценам неговиот труд... и да ти преведам- не сакам тоа што е масон а не дека набивам комплекс на повисока вредност.
Возвишена христијанка...хм убав епитет ми додаваш ама јас не патам по возвишеност , уште една грешна проценка.

П.с Срдечно замолувам постов да не се бриши зошто иако изгледа оф топик можам да кажам дека е поврзано со темата делумно на метафоричен начин.
Судиш со тоа што пишуваш за верувања различни од твоите како да се пониско од тебе. Прочитај се паше. Генерализираш и све со кои ти не се слагаш го ставаш у исти кош.

Its either your way or the highway.

Тоа ми беше едниственота забелешка пред да почнеш да се удараш у гради ти колку знаеш. Кој го прави тоа? Тој што е у заблуда.

Можеш пример, да кажеш дека не се слагаш и не ти се свиѓа окултот. А да земеш да мафташ со Сатаната наоколу и да ставаш група луѓе со милиони различни уверувања во еден кош = тоа е друга работа.

But, low blows like suicides show immaturity (besides the above stated) and sinister-like behavior, regardless of the deceiving christian nick Ms Love (lmao). I dont expect this to sink in you, because you are too indoctrinated in your own beliefs and have no acceptance for other paths than your own.

With this, I am done. I am not stooping on your level any longer.

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Судиш со тоа што пишуваш за верувања различни од твоите како да се пониско од тебе. Прочитај се паше. Генерализираш и све со кои ти не се слагаш го ставаш у исти кош.

Its either your way or the highway.

Тоа ми беше едниственота забелешка пред да почнеш да се удараш у гради ти колку знаеш. Кој го прави тоа? Тој што е у заблуда.

Можеш пример, да кажеш дека не се слагаш и не ти се свиѓа окултот. А да земеш да мафташ со Сатаната наоколу и да ставаш група луѓе со милиони различни уверувања во еден кош = тоа е друга работа.

But, low blows like suicides show immaturity (besides the above stated) and sinister-like behavior, regardless of the deceiving christian nick Ms Love (lmao). I dont expect this to sink in you, because you are too indoctrinated in your own beliefs and have no acceptance for other paths than your own.

With this, I am done. I am not stooping on your level any longer.
Не се удирам во гради :nenene: постојано грешно проценуваш...само изложувам мислење а ти во недостаток на аргументи ми ја напагаш личноста, ниски фори се тоа душо а и покварени ... А колку е твојот извор релевантен па да процениш дали сум во заблуда?
По субјективни проценки секој за некого е во заблуда.
Искрено не ја гледам која е потребата од употреба на англискиот ? кој фазон е тоа а? не сум по шемиве.. колку сум кул или сл..

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Не се удирам во гради :nenene: постојано грешно проценуваш...само изложувам мислење а ти во недостаток на аргументи ми ја напагаш личноста, ниски фори се тоа душо а и покварени ... А колку е твојот извор релевантен па да процениш дали сум во заблуда?
По субјективни проценки секој за некого е во заблуда.
Искрено не ја гледам која е потребата од употреба на англискиот ? кој фазон е тоа а? не сум по шемиве.. колку сум кул или сл..
Душа за тебе не сум. Гледаш ли како тебе не ти се свиѓа кога некој донесува неосновани заклучоци? Исто и мене - посебно кога се во врска со било која вера или религија.

Кул да се правам? Не. Мене едноставно ми е полесно да зборам на англиски - пошто живеам во таква средина.

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Не знам колку ќе ми го прочитате постов ама ајде ...да се обидам.

Дечки уствари што се замарате со вакви работи?!

Што се замарате со догми?!

И тие 11-те правила се чиста измислица. Има докази за тоа колку да сакате.
Се интересирав многу за окултизмот пред неколку години (4-5) и прочитав што имаше да се прочита и сфатив дека исто како и верувањето во Бога се е врз база на догма, т.е. bullshit.

Сте прочитале bullshit литература од LaVey...голема работа. Се тоа се луѓе кои немале попаметна работа да се занимаваат, па седнале да го тупат за нешта за кои нема логична (па и догматична) потреба да се дава човечка димензија.

Ете и да е вистина. Реално да постојат тие два света. Како свесно човечко суштество, склоно кон логични заклучувања, неможеш да ги оспориш нештата само затоа што не си ги видел, така што атеизмот не е најдобро прибежиште. Луѓето сме right smack in the middle. Според догмата, Луцифер бил љубоморен на човекот бидејќи ја добивал љубовта од Бога, ... е сега се поставуваат милион прашања. Зошто луѓето да го сакаме Луцифер, ова она...па зошто да го сакаме Бога, кој не оставил на милост и немилост на Луцифер оти Адам и Ева го прекршиле заветот...

Мислам дали гледате дека се вртиме во круг со детали исцрпени од роман за деца?!

Треба еднаш да се сфати. РЕЛИГИЈАТА НЕ СМЕЕ ДА ИМА ПРАВИЛА НА ЖИВОТ! Религијата поставува одредени вредности, животни вредности, за почит, љубов и сл., но не „Не какајте овде“, „Не ја клецајте неа“, „Не јади мрсно во петок“ и сл. глупости.

Затоа секоја чест на БУДИЗМОТ! Закон религија која ти овозможува крај краева и да веруваш во Исус, Алах или било што, што ти го нарекуваш Бог. Тоа е начин на живот како да дојдеш до Бог, кој нема човечка форма и се доживува, а не гледа, чита, и сл.
болдираното ме инспирира значи бираме... вера која ке ни даде најголемо оправдување за она што го правиме.? а не вера=апсолутна вистина? макар да бара и одреден напор од нас и жртва.

--- надополнето ---

Душа за тебе не сум. Гледаш ли како тебе не ти се свиѓа кога некој донесува неосновани заклучоци? Исто и мене - посебно кога се во врска со било која вера или религија.

Кул да се правам? Не. Мене едноставно ми е полесно да зборам на англиски - пошто живеам во таква средина.
епа ова е македонски форум пожелно би било да пишуваш на мекедонски ....не знам што ти пречат мислењата мои и моите реплики секој си има право на тоа.... гледаш колку отворено ја практицирате вашата злоба , јас те нареков душо ти не сакаш... што можам да правам кога секој не може да ги свати добрите намери...

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
епа ова е македонски форум пожелно би било да пишуваш на мекедонски ....не знам што ти пречат мислењата мои и моите реплики секој си има право на тоа.... гледаш колку отворено ја практицирате вашата злоба , јас те нареков душо ти не сакаш... што можам да правам кога секој не може да ги свати добрите намери...
Душа не ме нарече од милост, тоа беше patronizing. Не ми смета твоето мислење - него твоето етикетирање на огромна група луѓе (кога збореше за окултизмот). Ти го кажав тоа и погоре. Ако ми сметаше мислењето, ќе ти одговорев и на други постови.

Кои се тоа што ја практицираат злобата? Во кој кош сега ме стави? Што ако го бранам окултот? На овој форум ако видам неправда кон исламот и христијанството - со исти вигор ги бранам и нив (иако не ги преферирам тие секти од Јудаистичката вера).

А како јас ќе зборам - тоа е мој избор. Ако не можеш да ме разбереш - тоа си е твој проблем.

Г

Господ

Гостин
Јудaистичките религии никогаш нема да го обединат човекот и да го хармонизираат со пориродата како паганството.За тоа и се створени.За да не разделат.Дури и атеистите се оштетени од нив иако не се дел.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Значи нема овде никаква злоупотреба на малолетници,ниту пак ритуали како тој што го кажав(во црква со превртени икони,Крст и масовна оргија),фактички овие ритуали би требало да помогнат,но велиш кај одредена личност или личности па оттука има разлика кога станува збор за личности??

И секако

Ова има врска со Ритуалот??

Зарем не е ова спротивно на сатанските правила

+

Ако веќе некој се нашол во таква ситуација-очигледно е психички вампир.

За третиов ритуал т.е

Ова во пракса е????

Јасно.

сепак ме интересира има некоја граница или пак некој кодекс-или едноставно "газиш" се пред себе??

Јасно-наложуваат тоа монотеистичките религии,уште повеќе истите се виновни за Смртта на милиони луѓе(од Инквизицијата па се до Иран,Сауди арабиа,Сирија...Судан..).
-Како ти одлучи што може а што неможе да претставува Сатаната? За нас Сатаната претставува тоа! Со кое право ти кажуваш што може а што неможе да претставува?

Значи вие сметате дека човекот по природа е злобен???

Да де Сатаната е бугимен-от овде.

Па по основ на Правилата,башка Сатанистите го користат Библискиот Луцифер.

Јас не кажав што претставува а што не,и дали може...но ова

Наведува кон тој заклучок.

Понатаму

Од каде дојде до заклучоков,различни чичности различно реагираат-може некој да му пушти 3 напред и крај:toe:

Но овде експлицитно е наведено

Зарем не би било пореалистично или почовечно НЕУТРАЛИЗИРАЈ ГО па покажи му дека греши-наместо да го УНИШТИШ??

Која магија??

Фактички доаѓаме до заклучок дека магија всушност е Моќта на потсвеста(има една книга таква:))
- Нормално дека нема злоупотреба! Секој учесник мора да биде полнолетен и самиот одлучува дали ќе учествува или не!
- 5-та Сатанска изјава се однесува за секојдневието а не за ритуалите! Таа значи дека доколку нема взаемна привлечност, интерес за секс не се наметнувај!
- Каде гледаш спротивност во цитатите што ги наведе? - "добробит кон оние кои го заслужуваат тоа, наместо љубов потрошена на невредните!" и "одговорност кон одговорните, наместо грижа кон психичките вампири!"?
- Незнам на што мислиш со тоа дали е во "пракса" Ритуалот на деструкција има за цел да не ослободи од негатините чуства и емоции! На пример ако некого мразам и чуствувам гнев, неможејќи да го чувам повеќе во себе! Го изведувам тој ритуал каде преку силата на сугестијата, емоциите и имагинацијата "му нанесувам болка, страдање.." или сл!
- Нормално дека има граница! во спротивно би биле анархисти а не сатанисти! :icon_lol: Граница се законите на општеството!
- Да сметаме дека човекот по природа е подеднакво злобен колку што е и добар!
- Е за тоа дека го користиме библискиот Луцифер си грешка! Зборам за Сатанизмот на Lavey, инаку има сатанисти кој веруваат и во библискиот Луцифер, тие се познати како обожавачи на Ѓаволот!
- Точно дека различни личности различно реагираат, но ние не користиме физичко насилство за да се одмаздиме! Туку за таа цел го користиме ритуалот на деструкција!
- Неутрализирај го или уништи го се само термини, мислам дека поентата е јасна!
- Заклучокот ти е точен! магијата е токму тоа! сила на потсвеста или сила на сугестијата!

--- надополнето ---

Премногу фантастично ја концепираш верата таа е многу поблиска одколку што мислиш дека си и далечен . Што пропагира верата ? таа може да пропагира само ако има некаква власт над лугето а денес е очигледно колку е ненаметлива (православната) лугето живеат во безредие поради верата? па ти ако сакаш ја прифакаш, таа е индивидуална а бидејки е индивидуална и слободна не можеш да кажеш дека наметнува нешто. Верата не е математички проблем не е подложна на опит или експериментирање не е проба за посакуван резултат од кое ке испадне утопистичко општество. Секојдневито го прави верата? не ми е јасно... секојдневието е одраз на постапките од лугето кои не почитуваат ништо од верата, секојдневието е одраз на нивната погрешно сватена слободна волја.Твојата слобода е потчинетост , мислиш дека си слободен ако одфрлиш едн бог а му се приклучиш на нешто трето? сеа единствено можеш да бидеш потчинат на рогастиот ништо друго и тоа е реалноста.
Не стануваше збор за верата туку за религијата! Тоа се два различни поими, верата не е математички проблем ама религијата е! Бидејќи верата е нешто лично и индивидуално, религијата е нешто што не е ниту лично ниту индивидуално!
Не реков јас дека секојдневието го прави верата, туку реков погледни го секојдневието околу себе и види каде се вредностите кој ги пропагира религијата! Ако некоја теорија не е спроведлива во пракса - погрешна е! кратко и јасно! Велиш дека секојдневието е одраз на погрешно сватената слободна воља!? Каква е исправно сватената слободна воља? Имаш некоја посебна дефиниција? Јас слободната воља ја разбирам како право да одлучувам, размислувам, верувам, дејствувам...итн. како сакам се додека не ја наметнувам мојата воља на некој друг и не повредувам некого без причина!
Што се однесува до тоа што е слобода а што потчинетост, секој си има свој став ако тоа е твојот ок! Но морам да ти кажам дека грешиш за делот дека сум бил потчинет на "рогастиот"! Јас непризнавам никаков господар над мене, самиот сум свој господар и самиот сум свој бог!

S

smart ass

Гостин
Благодарам за одговорот-станаа работите појасни,но имам уште едно прашање-спомна дека сатанизмот на лавеј има сличности со телемата??

Каде се тие конкретно и кои се??

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Јас непризнавам никаков господар над мене, самиот сум свој господар и самиот сум свој бог!
Речи му то на шефо ко ќе дојдеш пола сат покасно на работа.... или на полицаец ко ќе поминеш на црвено....

Вака на форум сите сме богви и господари али не живееме на форум
Сепак реалниот свет е онаков како бог го создаде.
Со ред и поредок.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Благодарам за одговорот-станаа работите појасни,но имам уште едно прашање-спомна дека сатанизмот на лавеј има сличности со телемата??

Каде се тие конкретно и кои се??
Нема проблем, секое добронамерно прашање ќе добие добронамерен одговор!
Сличностите со Сатанизмот и Телемата на кој мислев во коментарот беа во врска со Енохиските клучеви! Тие се користат и во Сатанизмот при изведување на ритуалите а колку што знам и во Ритуалите кој ги практикуваат членовите на О.Т.О! Има и некој други понезначајни сличности но јас конкретно мислев на Енохиските клучеви!

--- надополнето ---

Речи му то на шефо ко ќе дојдеш пола сат покасно на работа.... или на полицаец ко ќе поминеш на црвено....

Вака на форум сите сме богви и господари али не живееме на форум
Сепак реалниот свет е онаков како бог го создаде.
Со ред и поредок.
До кога ќе се фаќаш за сламки и на секое тенџерче ќе му бараш капаче бе другар? Шефот и полицаецот не се мој ГОСПОДАРИ! Никој не му се "моли" на шефот или на полицаецот во црква или џамија!

T

Tetro

Гостин
Нема проблем, секое добронамерно прашање ќе добие добронамерен одговор!
Сличностите со Сатанизмот и Телемата на кој мислев во коментарот беа во врска со Енохиските клучеви! Тие се користат и во Сатанизмот при изведување на ритуалите а колку што знам и во Ритуалите кој ги практикуваат членовите на О.Т.О! Има и некој други понезначајни сличности но јас конкретно мислев на Енохиските клучеви!
ај да те опитам нешто:
бидејќи спомнавте O.T.O, во Сицилија бил донесен човек (мислам со Индиско потекло) од страна на Кроули, кој бил со надпросечна интелигенција. Го изучиле за сатанизам и сакале да го прават месија.

После некое време човекот се појавува како личен учител на Лавеј...
Му го заборавив името, дали го знаеш?

Kajgana Shop

На врв Bottom