Сатанизам

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
На кој начин ова е исто со тоа што го цитираше? Каде виде ти во сатанизмот изјави од типот: "Верувај само во мене и во никој друг" и "Ако не веруваш ќе гориш во пеколот"?
Па сепак се изјаснува како “правилниот пат“.
Ако правилниот избор би било да се самоубијам сеа, не е битно дали ја ќе верувам или не, не е битно дали ќе се самоубијам - тоа пак ќе остане правилниот избор. (метафорички кажано)
Ме сфаќаш кај целам?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Па сепак се изјаснува како “правилниот пат“.
Ако правилниот избор би било да се самоубијам сеа, не е битно дали ја ќе верувам или не, не е битно дали ќе се самоубијам - тоа пак ќе остане правилниот избор. (метафорички кажано)
Ме сфаќаш кај целам?
Те сваќам ама изгледа ти не ме сваќаш мене! Сатанизмот има индивидуален став, што значи дека нешто е исправно или не од перспектива на поединецот! Сатанизмот не наметнува догми и учења за кој тврди дека се "Единствениот" или "Вистинскиот" пат за СИТЕ! Туку во конкретниов случај со Сатанизмот на Лавеј вели ова е нашата перспектива, тој што се сложува со неа, за него е исправниот пат! Останатите нека си веруваат во што сакаат! Без притоа да се заканува со горење во пекол или слични глупости!

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Па тоа го велат и другите религии.
“Верувај ми мене и на никој друг бог после мене. Ќе има многу други кои ќе пробаат да ве прелажат но не им верувајте. Ако го утнале патот, пробајте да ги преобратите. Ако не сфаќаат оставете ги - ќе горат у пеколот“
Наравно ова не е точен цитат, едно сума сумаре од говорите на Исус. (или метафоричкото објаснување на истите)
Да не си грешка нешто ти со учењата на Исус , исто како со Буда.
Изгледа дека особина ти е лоша интерпретација на зборови.
Ама еве јас ке ти помогнам , еве што рекол Исус сума сумаре:
Не му прави на некого ништо што не би сакал на тебе да ти го прават кога би бил на негово место.(ова бар ти е лесно да го сватиш
у суштина вика сите сме делчиња од "едно")
Ако некој ти удри шамар по едниот образ сврти му го другиот.(ова значи дека не треба да дозволиш непријателот - условно кажано
да те смени и ти да станеш како него) инаку е позната изрека на Заратустра а Ниче си ја присвоил у друга форма:
Сакај го непријателот , мрази го пријателот.
И како заклучок кога го прашале кој е Бог , тој одговорил Љубовта е Бог.
Ова не ти го коментирам треба сам да го сватиш пробај употреби некоја од 112 техники на Буда.
Ова е сума сумаре , нека ми прости ако сум пропуштил нешто.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Сатанизмот не наметнува догми и учења за кој тврди дека се "Единствениот" или "Вистинскиот" пат за СИТЕ! Туку во конкретниов случај со Сатанизмот на Лавеј вели ова е нашата перспектива, тој што се сложува со неа, за него е исправниот пат! Останатите нека си веруваат во што сакаат! Без притоа да се заканува со горење во пекол или слични глупости!
Шо бива со оние сатанисти кои ќе прекршат единаесетте правила на сатанизмот на левеј. Ете јас сум сатанист и земам го прекршувам од ќотек детето мое, земам чифтето и му истурам мозоко на пекинезерот на комшивката и попат давам совети за се и сешто

Што ќе се случи со тој сатанист?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Да не си грешка нешто ти со учењата на Исус , исто како со Буда.
Изгледа дека особина ти е лоша интерпретација на зборови.
Ама еве јас ке ти помогнам , еве што рекол Исус сума сумаре:
Не му прави на некого ништо што не би сакал на тебе да ти го прават кога би бил на негово место.(ова бар ти е лесно да го сватиш
у суштина вика сите сме делчиња од "едно")
Ако некој ти удри шамар по едниот образ сврти му го другиот.(ова значи дека не треба да дозволиш непријателот - условно кажано
да те смени и ти да станеш како него) инаку е позната изрека на Заратустра а Ниче си ја присвоил у друга форма:
Сакај го непријателот , мрази го пријателот.
И како заклучок кога го прашале кој е Бог , тој одговорил Љубовта е Бог.
Ова не ти го коментирам треба сам да го сватиш пробај употреби некоја од 112 техники на Буда.
Ова е сума сумаре , нека ми прости ако сум пропуштил нешто.
Exodus 20:3, You shall have no other Gods before Me
1:8. He will take revenge on those who do not know God and on those who refuse to obey the gospel of our Lord Jesus.
ме мрзи другите да ги барам, и се извинувам што не се на македонски

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Шо бива со оние сатанисти кои ќе прекршат единаесетте правила на сатанизмот на левеј. Ете јас сум сатанист и земам го прекршувам од ќотек детето мое, земам чифтето и му истурам мозоко на пекинезерот на комшивката и попат давам совети за се и сешто

Што ќе се случи со тој сатанист?
Ќе се перчат со идеологија чии правила и начела не ги почитуваат!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Значи и сатанизмот на лејви има доста заповеди НЕМОЈ, НЕ , ЗАБРАНЕТО....

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Значи и сатанизмот на лејви има доста заповеди НЕМОЈ, НЕ , ЗАБРАНЕТО....
Не се заповеди, туку правила! Секоја идеологија си има правила во спротино не би била идеологија! Разликата помеѓу правилата и заповедите е очигледна! Во случајов ако сакаш ги почитуваш тие правила ако не, немораш никој не те присилува! Додека кај заповедите работата е поинаква, таму се вели дека МОРАШ да ги почитуваш, во спротивно те чека пекол!

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Те сваќам ама изгледа ти не ме сваќаш мене! Сатанизмот има индивидуален став, што значи дека нешто е исправно или не од перспектива на поединецот! Сатанизмот не наметнува догми и учења за кој тврди дека се "Единствениот" или "Вистинскиот" пат за СИТЕ! Туку во конкретниов случај со Сатанизмот на Лавеј вели ова е нашата перспектива, тој што се сложува со неа, за него е исправниот пат! Останатите нека си веруваат во што сакаат! Без притоа да се заканува со горење во пекол или слични глупости!
Болдираното и подвелеченото треба за сите да биде јасен знак дека не се збори за буквално ВИСТИНСКИ пат за сите. Прекинете да се фаќате за еден збор као давеник за сламка

Exodus 20:3, You shall have no other Gods before Me
1:8. He will take revenge on those who do not know God and on those who refuse to obey the gospel of our Lord Jesus.
ме мрзи другите да ги барам, и се извинувам што не се на македонски
Ова е Стар Завет, не е Исус.

S

smart ass

Гостин
Нормално.

Ќе бидам појасен, нема проблем Кај нас има три вида на ритуали - -Секс ритуали, Ритуал на сочуство и Ритуал на деструкција!
-Секс ритуалите се со цел да се поттикне сексуална желба или страст кај одредена личност или личности.
Значи нема овде никаква злоупотреба на малолетници,ниту пак ритуали како тој што го кажав(во црква со превртени икони,Крст и масовна оргија),фактички овие ритуали би требало да помогнат,но велиш кај одредена личност или личности па оттука има разлика кога станува збор за личности??

И секако
5. Немојте сексуално да се наметнувате ако предходно не сте добиле сигнал за парење!
Ова има врска со Ритуалот??

-Ритуалот на сочуство има за цел да се помогне на некој што ни значи, да се упати таа енергија на сочуство
Зарем не е ова спротивно на сатанските правила

4. Сатаната претставува добробите кон оние кои го заслужуваат тоа, наместо љубов потрошена на невредните!
+

6. Сатаната претставува одговорност кон одговорните, наместо грижа кон психичките вампири!
Ако веќе некој се нашол во таква ситуација-очигледно е психички вампир.
-Психички вампири се оние кој ја користат љубезноста, добронамерноста, воспитаноста, воздржаноста..на останатите за да ги користат, за да извлекуваат корист од нив!
За третиов ритуал т.е

-Ритуалот на деструкција има за цел негативните емоции како омразата и гневот да ги канализира од нашиот систем кон субјектот на нашата гнев! И на тој начин да се ослободиме од тие емоции
Ова во пракса е????
-Сатанската изјава која прашуваш се однесува на жеддта по задоволство, потребата по задоволство која ја има секој човек.
Јасно.

-Витална егзистенција за нас претставува се што ни овозможува да егзистираме и да уживаме во материјалноста - моќта, богатството, кариерата, позицијата...!
сепак ме интересира има некоја граница или пак некој кодекс-или едноставно "газиш" се пред себе??

-Лицемерното самоотфрлање е апстинирањето кое го наложуваат монотеистичките религии, како што е на пример воздржување од секс, од храна, посочување на гордоста како нешто лошо и сл.
Јасно-наложуваат тоа монотеистичките религии,уште повеќе истите се виновни за Смртта на милиони луѓе(од Инквизицијата па се до Иран,Сауди арабиа,Сирија...Судан..).
-Како ти одлучи што може а што неможе да претставува Сатаната? За нас Сатаната претставува тоа! Со кое право ти кажуваш што може а што неможе да претставува?

-Дека човекот не е животно и дека не е злобен е твој став, твое гледиште! Нашето е објаснето!
Значи вие сметате дека човекот по природа е злобен???

-Дали сатаната е продукт на црквата? Црквата со векови го користела ѓаволот како дежурен виновник за се што било според неа зло и грешно! Но со тоа и ја покажувала и сеуште ја покажува својата апсурдност и лицемерие, затоа стои дека црквата е најдобриот пријател на Сатаната!
Да де Сатаната е бугимен-от овде.

-Како ти одлучи што може а што неможе да претставува Сатаната?
Па по основ на Правилата,башка Сатанистите го користат Библискиот Луцифер.

За нас Сатаната претставува тоа! Со кое право ти кажуваш што може а што неможе да претставува?
Јас не кажав што претставува а што не,и дали може...но ова

8. Сатаната стои позади сите таканаречени гревови, доколку тие водат до физичка, ментална или емоционална гратификација!
Наведува кон тој заклучок.

Понатаму

Причината поради која Сатанистот е спремен да се одмазди е причина поради која секој човек чуствува потреба за одмазда!
Од каде дојде до заклучоков,различни чичности различно реагираат-може некој да му пушти 3 напред и крај:toe:

Јас го почитувм Сатанизмот, баш затоа што е реална идеологија која ја одсликува природата на луѓето, без сентиментални изливи на лажна надиж и без застрашувачки казни за непослушност!
Но овде експлицитно е наведено

11. Кога одите на отворена територија не сметајте никому. Ако некој на вас ви смета замолете го да престане, ако не престане уништете го!
Зарем не би било пореалистично или почовечно НЕУТРАЛИЗИРАЈ ГО па покажи му дека греши-наместо да го УНИШТИШ??

7. Признајте ја моќта на магијата ако успешно сте ја употребиле за да ги остварите своите желби. Ако ја порекнете моќта на магијата одкако успешно сте ја призивале, ќе изгубите се што сте стекнале со неа!
Која магија??

Фактички доаѓаме до заклучок дека магија всушност е Моќта на потсвеста(има една книга таква:))

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Искуството од другите мене ме научи дека религијата е лоботомија...
Психологија од библијата научи?
Career option - teleevangelist...:tapp:

Сега ми е јасно ...човек во 21 век се пали на ефтини лошо изрежирани пропагандни антиверски бљувотини... жалосно:place:има атеисти (иако тврдокорни) ама презентираат ако не факти барем нешто добро осмислено од нивна страна ....

ja procitala Zlatnoto Grance od Frejzer I misli sve znae....uci od tugo iskustvo...hhahahahahaaaa....kako ke znaes kakovukus ima lubenicata dodeka ne japrobas I doznaes deka e slatka? Do togas ke kazes deka e gorcliva posto taka ti kazal nekoj sto ja zagrizal korata, a ne vnatresnosta. Dodeka ne probas sam, ke zivees vo zabluda.
гледам си ме анализирала убаво... за жал златното гранче сеуште го немам дочитано али иако масон му симнувам капа на неговата посветеност. Би требала да се самоубиеш за да знаеш каков вкус има самоубиството, кога ке искусиш пиши ми на форум.

Не е една индивидуална постапка! Погледај го секојдневието околу себе, каде се вредностите кои се пропагираат? 2000 години теорија и пак во праксата ништо од тие вредности! Затоа реков дека една теорија е исправна само доколку може да се спроведе во пракса!
Ако решаваш математички проблем и си имаш замислено начин кој за тебе е елегантен, и едноставен за да се реши проблемот, ама резултатот не испаѓа логичен, дали и понатаму ќе тврдиш дека методот кој го користиш е исправен само затоа што убаво звучи?
Непостои еден единствен исправен пат за сите од проста причина што сите не се исти! Велиш дека јас не сум ја спроведувал на дело теоријата!? Јас го почитувм Сатанизмот, баш затоа што е реална идеологија која ја одсликува природата на луѓето, без сентиментални изливи на лажна надиж и без застрашувачки казни за непослушност!
Премногу фантастично ја концепираш верата таа е многу поблиска одколку што мислиш дека си и далечен . Што пропагира верата ? таа може да пропагира само ако има некаква власт над лугето а денес е очигледно колку е ненаметлива (православната) лугето живеат во безредие поради верата? па ти ако сакаш ја прифакаш, таа е индивидуална а бидејки е индивидуална и слободна не можеш да кажеш дека наметнува нешто. Верата не е математички проблем не е подложна на опит или експериментирање не е проба за посакуван резултат од кое ке испадне утопистичко општество. Секојдневито го прави верата? не ми е јасно... секојдневието е одраз на постапките од лугето кои не почитуваат ништо од верата, секојдневието е одраз на нивната погрешно сватена слободна волја.Твојата слобода е потчинетост , мислиш дека си слободен ако одфрлиш едн бог а му се приклучиш на нешто трето? сеа единствено можеш да бидеш потчинат на рогастиот ништо друго и тоа е реалноста.

Г

Господ

Гостин
Г-ца Љубов верата или религијата?
Се надевам мислиш на верата оти религиите се се освен ненаметливи.

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Г-ца Љубов верата или религијата?
Се надевам мислиш на верата оти религиите се се освен ненаметливи.
религија обично се употребува за да се нагласи нејзината општествена функција, а верата како индивидуален избор на поединецот како и да гледаш никој не може да те натера сосила да прифатиш нешто нивно. Денес секој има право е да проповеда па најпосле колку работи се проповедаат во општествово а никој не ги критикува доволно е човек да пушти телевизор и ке му стане јасно , потсвесните слики и знаци никој не ги забележува а тоа е трагично.

Г

Господ

Гостин
религија обично се употребува за да се нагласи нејзината општествена функција, а верата како индивидуален избор на поединецот како и да гледаш никој не може да те натера сосила да прифатиш нешто нивно. Денес секој има право е да проповеда па најпосле колку работи се проповедаат во општествово а никој не ги критикува доволно е човек да пушти телевизор и ке му стане јасно , потсвесните слики и знаци никој не ги забележува а тоа е трагично.
Верата,е ок.Индивидуално,ок.Али религиите,во исламските земји каде што сеуште се казнуваат "еретиците" или пак Христијанството чиишто раце се најкрвави од сите,сите тие злодела кои ги вршеле и денешните обиди да се вмешаат секаде,да не зборам за општо правилата кои диктираат апсолутната покорност или пак за разните секти кои произлегуваат од религиите кои понекогаш спроведуваат и масовно самоубиство.

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Верата,е ок.Индивидуално,ок.Али религиите,во исламските земји каде што сеуште се казнуваат "еретиците" или пак Христијанството чиишто раце се најкрвави од сите,сите тие злодела кои ги вршеле и денешните обиди да се вмешаат секаде,да не зборам за општо правилата кои диктираат апсолутната покорност или пак за разните секти кои произлегуваат од религиите кои понекогаш спроведуваат и масовно самоубиство.
Ок за христијанството...јас не го прифакам католицизмот, точно неговата историја е премногу крвава палеле, колеле, беселе, во името на Исус , библијата била забранувана за обичниот народ зошто ако била дозволена ке се откриеле нивните погрешни срамни дела и нивното искривочување во однос на заповедите. религијата имала секаква власт, апсолутна власт, а верата им служела како изговор, обвинувале за ерес а самите кардинали и папи биле од срж покварени впрочем како што се иденес повекето.
Слично е и со исламот макар што сметам дека она што го прават дека не е по нивна желба туку дека такви цитати за света војна можат да се најдат во самиот куран, значи тоа им е веке напишано и оправдано од самата нивна вера.
А ако зборуваме за православната вера можам да кажам дека има такви светители коишто ке останат ненадминати и тоа современици подвизници во 20 и 21 век кои многу добро ги знаат проблемите на нашето општество и се што треба да направиме е да прочитаме некоја книга за нив за да ни се разјаснат работите...
В однос на сектите мислам дека е смешно да се дискутира зошто секој глупак направи свое учење, тоа е како да се собериме 5-6 души и да си направиме некој микс кој најмногу ке ни одговара и кон тоа да се придржуваме и проповедаме, ама да се разбериме тоа може е кул ама е далеку од вистина :)

Kajgana Shop

На врв Bottom