Типичен изговор, корумпирана е црквата и јас затоа не верувам во Господ.Господ постои само поради стравот од смрт кај луѓето ,сакаат да мислат дека има нешто после овој живот за да можат да спијат мирно навечер.
Јас до некој степен верувам дека има некојаси виша сила во универзумот ама одбивни ми се повеќето религии поради корумпираноста и комерцијалата во црквите. Кога ќе нема алчни попови и религиозни фанатици тогаш ќе се намали бројот на атеистите.
А какви и колку убедливи би требало за се „доказите„? Кој и каков доказ е доволен за да те (раз)убеди? Па и Ап. Тома не веруваше, но ете, Он му допушти начин на кој Тома поверува.Доказите за бог се неуверливи
особено за оодреден бог каков што е во религиите
особено па дека има поим за добрина
Повеќето филозофи биле агностици и скептици
а добар дел атеисти.
Ако поповите се корумпирани и поминуваат низ листата гревови пред доручек тогаш има надеж за останатите ?Типичен изговор, корумпирана е црквата и јас затоа не верувам во Господ.
За каква надеж зборуваш? Како може некој што изгубил надеж да зборува за истата?Ако поповите се корумпирани и поминуваат низ листата гревови пред доручек тогаш има надеж за останатите ?
И корумпираноста на црквата е само мал дел од проблемот ,неможе еден разумен човек (кој размислил долго и јако за овој проблем) да каже дека навистина и без никаков сомнеж верува во господ.
Bi sakala da ne gi procitav ovie raboti , navistina se zagriziv do kade e otiden svetot , do kade se otideni lugeto i do kade uste ke odite?
Ами за што да веруваме во тој Бог?Ako ne veruvate deka e tuka , poglednete vo vasite srca , mozebi ke najdete nesto sto ke ja vrati verbata koja ja nema .
No nemojte da veruvate vo Gospod samo za da vi ispolni nesto sto sakate , svatete , Toj ne e magepsnik ... Bi sakala da ne gi procitav ovie raboti , navistina se zagriziv do kade e otiden svetot , do kade se otideni lugeto i do kade uste ke odite?