Испити на крај на година во средното и основното образование

Статус
Затворена за нови мислења.

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
АА да надевај се ако не го укине уставен каде што е моментално сега законот после к.. ќе го укине некој друг тогаш непомагаат ни пртести ни ништо!
да ама сеа протестите се џабе... вака само ке постигнеш обратното... и плус ке мора да учиш 2-3 саботи после тоа ..

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.573
Ова е хаос. Охрид сите саксии со цвеќа пред општина беа истурени, земја по цела улица, срамота. Како дивјаци да сме бре ееј. Свестете се малце, на нишо не личит ова.

Едит
http://ohridnews.com/index.php?mod=1&kat=4

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Кај нас нема протести додека не ја каже уставниот одлуката џабе ни е ако сакаме и по цели денови и ноке да штрајкуваме по улиците.Не се протестира бидејки никој не сака да ја земе одговорноста на свој грб.Во погорните постови прочитав дека не требало да се пријавува во полиција тоа не е точно.За секој штрајк полицијата најпрвин треба да се извести тоа стои напишано во правилник.

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
Кај нас уште утре почнуваат да обработуваат.Па ајде штрајкувачи кој ке иде у школо утре:pipi:?.

Z

ZeroStyle

Гостин
Пфф па и да речат кај мене да се обработува нема да идам, ќе бидам болен. :smir:

Stefan Spasovski

Mister Birokrat
Член од
18 февруари 2006
Мислења
92
Поени од реакции
2
Уставниот суд има право да носи одлуки без право на обжалба. Така да ако не паднат на уставен суд мораме да ги правиме, WE R DOOMED!!

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.573
Уставниот суд има право да носи одлуки без право на обжалба. Така да ако не паднат на уставен суд мораме да ги правиме, WE R DOOMED!!
А од кај си ти сега сигурен дека ке ги прајш, па шо протестираш?
Ако не паднат на Уставен, а то тешко, тек тогаш оправдан ќе е протестот.
Си се здосадив и јас сама на себе, едно те исто од вчера го објасвам.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
аман бе од завчера ве глеам се едно исто пишуете.......
ко прво тие шо протестираат незнаат зашо протестираат......едни викаат за целосно укинување на екстерните...други за да има али од другата година.......некои не ни идат на протест си идат по кафичи овде онде......
има и такви шо идат у школо и сакаат и сеа да прават тестои......сеа слушам и средношколска унија не го подржувала штрајков
и шо е ова ???ко распашана банда сме.........значи ако се протестира трба да се каже зашо се протестира(не сите ралични причини да кажуваат)
па и сите али баш сите да излезат на улици.....пред министерство......у сите градови.......ја сум за протестов......значи сум против екстерните пошо незнам глаата кај ќе ми биде месецов од тестои испрашувања итн....паа уше тоа ми фали

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
аман бе од завчера ве глеам се едно исто пишуете.......
ко прво тие шо протестираат незнаат зашо протестираат......едни викаат за целосно укинување на екстерните...други за да има али од другата година.......некои не ни идат на протест си идат по кафичи овде онде......
има и такви шо идат у школо и сакаат и сеа да прават тестои......сеа слушам и средношколска унија не го подржувала штрајков
и шо е ова ???ко распашана банда сме.........значи ако се протестира трба да се каже зашо се протестира(не сите ралични причини да кажуваат)
па и сите али баш сите да излезат на улици.....пред министерство......у сите градови.......ја сум за протестов......значи сум против екстерните пошо незнам глаата кај ќе ми биде месецов од тестои испрашувања итн....паа уше тоа ми фали
На сите им сметаат екстерниве зошто подобро е од татко им директор или доктор, со еден повик да им се напишат сите петки.
Не дека ќе се нешто тешки, одговори со заокружвење под а,б и в.
Стварно не разбирам шо се крева олкава узбуна околу ова.
Иако повеќе сум да ни се поделени на пример да правиме на полугодие екстерен и уште еден на крај година, на поделен материјал зошто вака треба на све да правиме, а тешко кој ќе запамти нешто шо учел од септември или октомври кога уште бил под летни импресии.

Z

ZeroStyle

Гостин
На сите им сметаат екстерниве зошто подобро е од татко им директор или доктор, со еден повик да им се напишат сите петки.
Не дека ќе се нешто тешки, одговори со заокружвење под а,б и в.
Стварно не разбирам шо се крева олкава узбуна околу ова.
Иако повеќе сум да ни се поделени на пример да правиме на полугодие екстерен и уште еден на крај година, на поделен материјал зошто вака треба на све да правиме, а тешко кој ќе запамти нешто шо учел од септември или октомври кога уште бил под летни импресии.
Баш за тоа, којзнае колку што имале 2ки (кај мене во Корчагин многу ригорозно се оценува) ќе направат 4ки и професорите ќе бидат казнети.

Член од
14 март 2007
Мислења
86
Поени од реакции
2
Јас кога бев 2,3 одд имав една стара професорка и секогаш на крајот ни даваше годишни тестови по сите предмети и то со 50 прашања така да сум имал полош третман од екстерните. Ама то шо не ми се учи за екстерни не ми се учи плус во јуни планирам да ужив не глата да ми бучи за екстерни. И ако му поминат и на уставен треба да одиме цела македонија учениците само да се потпишиме и да му го остајме тестот празен, на сите кецој ке ни пишат? Шо ќе ни напрат? Па ќе бидни така нешто та со протестиве ништо нема да напрајме единствено ќе треба да ги надополниме изгубените часви како матурантите лани.

П.С. И кај нас не е многу лесно оценувањето така да треба да поминиме лесно на тестовите, 2 бевме на матурата лани по успех :D

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Баш за тоа, којзнае колку што имале 2ки (кај мене во Корчагин многу ригорозно се оценува) ќе направат 4ки и професорите ќе бидат казнети.
брат ни одговара това нас:pos2::pos2:
абе нема нишо....ја уствари нз ни у това законот точно шо пишуе
има некој линк нешо од това......да знам зошо протестирам...и дали е за протестирање:toe::toe:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Тоа сфаќам,ама протестиве се за да воопшто ги нема. Сакав само да кажам дека нема причина шо кренале олкава узбуна за ништо. Еден предмет, со заокружвење прашања. Можда ќе се полесни и од оние што ни ги даваат професориве.
Ама, подобро е да не одиш на часови нормално...
А инаку на ваков начин не се оценува работата на професорот. Некој можи цел час да дремел, да не идал на часови и на крај ако направи 5ка,а имал 3ка и одма професорот го казнат.
Нели во оценката влегува и активноста на час, усното одговарање и дисциплината, а не само писменото оценување.

Z

ZeroStyle

Гостин
Епа сум за проверка на оцените, и објективно оценување. Ама дефинитивно ова не е тоа.

Stefan Spasovski

Mister Birokrat
Член од
18 февруари 2006
Мислења
92
Поени од реакции
2
А од кај си ти сега сигурен дека ке ги прајш, па шо протестираш?
Ако не паднат на Уставен, а то тешко, тек тогаш оправдан ќе е протестот.
Си се здосадив и јас сама на себе, едно те исто од вчера го објасвам.
Уставниот суд го има последниот збор. Ако не паднат ги правиме и точка. И да протестираме после тоа џабе ќе е...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom