Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 декември 2008
Мислења
1.639
Поени од реакции
787
Е да, 7-8 Мбпс и 1 Мбпс, сум ставил малце повеќе нули.

Конекциите инаку ми се проверени, на соло нетлоад вадеше 400-420 КБ/с, сега се е исто, ама вади на сите можни сервери и даунлоади до 10-120 Кб/с.

Но да не ве заморувам повеќе со проблеми, најверојатно зависи каде се наоѓаш. Најверојатно во Бутел такви се брзините (можеби има уште некој да каже од Бутел за ова).
Јас сум во комшии во Север така да мислам дека место положбата не влиае воопшто

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Абе луѓе овие тапчовциве да не го опраиле интернетот?!
Ни вчера ни денес немав проблеми при конекција. Ај пишете како е кај вас. :)
Бај д веј јас сум на Дуо Лајт. :helou:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Абе луѓе овие тапчовциве да не го опраиле интернетот?!
Ни вчера ни денес немав проблеми при конекција. Ај пишете како е кај вас. :)
Бај д веј јас сум на Дуо Лајт. :helou:
Брзина на конектирање е сега нормална, тој проблем е исправен, уште да видам за брзината на симнување (по препорака на техничка од оннет) да го исклучам модемот од струја и да го вклучам. Според нив бил "заглавен" на 1 Мбпс.

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Брзина на конектирање е сега нормална, тој проблем е исправен, уште да видам за брзината на симнување (по препорака на техничка од оннет) да го исклучам модемот од струја и да го вклучам. Според нив бил "заглавен" на 1 Мбпс.
Кај мене и брзината на симнување е ок. На торент вади 420kb/s. :)

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Јас сум во комшии во Север така да мислам дека место положбата не влиае воопшто
не е битно каде сте.битен е квалитетот на парицата.ако парицата не е добра, нормално дека и интернетот нема да биде ок.

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
Денеска ја земав опремата,ми рекоа најдоцна за 7 работни дена ќе ми пуштат па да видиме како ќе биде.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.902
Поени од реакции
722

добар е добар е лезет и ова конктирањето шо го направија мх мх мх....duo extreme

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737
Тотално се слагам со dimitarp погоре :)

Член од
29 ноември 2008
Мислења
51
Поени од реакции
1
Да конекцијата ја средија ама кај мене брзината е многу мала скоро никаква до сега стварно се катастрофа тотално се изгубија вео DUO пакетот резил се.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Да конекцијата ја средија ама кај мене брзината е многу мала скоро никаква до сега стварно се катастрофа тотално се изгубија вео DUO пакетот резил се.
Исто и кај мене, макар да прво се посомневав во конекцијата кај мене. Но размислувајќи како претходно беше (без измени на парици и сетап на конекција, брзините беа 5-7 пати поголеми) заклучив дека е сепак до нив. Вчера 2 пати се јавував. Првиот пат ми рекоа да исклучам модем, па пак да вклучам. Не се поправи. Вечерта ми рекоа дека нема врска модемот, дека знаеле за тоа и работеле на случајот и било прашање на часови или некој ден да се среди и со брзината.

Ако нешто тргне на подобро, ќе постирам одма резултатите :smir:

Член од
23 јануари 2005
Мислења
571
Поени од реакции
8
А ти да си провериш конекциите и поврзувањето зш мене не ми се изгуби брзината а и не се потпирај на спеедтестовите на интернет ти најмногу ке си приметиш дали е ослабен или не е.Иначе на Нетлоад за фри јузер доунлоадот е 3000мбпс така да не треба да имаш проблеми на таа страна....за рапидшер разбирам дека не иде:smir:
Sredi se so toa 130000mbps ushte ne izlegla takva konekcija kaj nas :P

Тотално се слагам со dimitarp погоре :)

абе од кај ги копаш брзиниве, мене дома така не ми иде на спит тест :)))

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
a zosto kaj mene pisuva Makedonski Telekomunikacii a.d, a kaj vas on.net isp, koga i jas imam duo

Член од
23 јануари 2005
Мислења
571
Поени од реакции
8
Бидејки излагаш преку линк на телеком затоа така ти пишува.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737
Sredi se so toa 130000mbps ushte ne izlegla takva konekcija kaj nas :P

абе од кај ги копаш брзиниве, мене дома така не ми иде на спит тест :)))
Јас сум од Чаир бе :pos: :pos: Искрено не знам бе брат мерам брзина и вакви резултати ми вади. Еве сега измерив еве што покажува :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom