Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 декември 2008
Мислења
1.639
Поени од реакции
787
da,raboti ok e.proveri dali modelot na tvojot fiksen bara baterii za da funkcioniraat dodatni opcii...identifikator,ringtonovi,alarmi.....a ustvari proverisi dali telefonot ti podrzava identifikacija na broevi
проверено се и се уште ми работи идентифираторот кога ке го вклучам бројот од телеком од техничка ми рекоа сум требал да имам ФСК а самиот телефон го подржува тој тип на идентификација како и ДТМФ

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
iDENTIFIKATOR

Kaj mene za cudo identifikatorot raboti.No neznam zosto na vtoriot sprat za vtoriot telefon bidejki i ored nego imam sprliter(za da ne mi se prekinuva konekcija pri zboruvanje) preku nego ne se pokazuva identifikacija.ZOSTO NE ZNAE NIKOJ:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
ja zemav duo plus, a imav solo 15, i opremata mi ostana ista (toa mi e cudno), mene ne mi raboti identifikatorot!

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
kaj mene veke vtori den nema problem veke so konektiranjeto ali brzinata e 1Mbps download ide so 150Kbps.sega otkako go resia problemot so konektiranjeto brzinata ja namalija za deset puti stalno mora nesto da poebat,tehnicka podrska nema sansi da se dobie,znaci se uste se tapa.
ima nekoj momentalno sto dobiva 10Mb konekcija?

Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
страници отвара очајно споро, значи не зборам за споро туку она ептен споро,среќа па мене не ми се дисконектира ама поише од 1 мбпс хаха тепаат,ја само 3-4 саата се на се сум имал 10 мбпс се другото ми е 5 мбпс али последниов месец катастрофа ни тоа не добивам

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737
kaj mene veke vtori den nema problem veke so konektiranjeto ali brzinata e 1Mbps download ide so 150Kbps.sega otkako go resia problemot so konektiranjeto brzinata ja namalija za deset puti stalno mora nesto da poebat,tehnicka podrska nema sansi da se dobie,znaci se uste se tapa.
ima nekoj momentalno sto dobiva 10Mb konekcija?
Еве како симиња филм кај мене додека сурфам :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Браво, глеј да не се урочиш :wink:

Ова е брзината кај мене на netload без сурфање рано сабајле во 7 саат. значи отприлика околу 100 кб/с (ни 1 мегабит во секунда).
Прегледај го приврзокот 9625

за споредба, на солото вадев од истите сервери 400-420 кб/с, а на почеток на дуото и 550 кб/с

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
хех јас со WADSL вадам толку па и троа повеке

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
хех јас со WADSL вадам толку па и троа повеке
Побрз е WADSL-от, брат ми има WADSL, кога не можам да се закачам на дуо или кога е ептен споро, идам кај него да просурфам. Ha дуото не може ни страните целосно да ги отвори. А некои воопшто не ги ни отвора.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.902
Поени од реакции
722
Еве како симиња филм кај мене додека сурфам :)

Браво, глеј да не се урочиш :wink:

Ова е брзината кај мене на netload без сурфање рано сабајле во 7 саат. значи отприлика околу 100 кб/с (ни 1 мегабит во секунда).
Прегледај го приврзокот 9625

за споредба, на солото вадев од истите сервери 400-420 кб/с, а на почеток на дуото и 550 кб/с

Во торенти го следам Скарфејс зависно од торентот и сидерите иде до 1.0 МБ многу пати испробано а од нетлоад Lurtz мене секогаш ми симинја со 900-1000 до 1200 мб јас и од рапидшер се попраи само навечер симињам со 300кбпс тоа е добро а преку ден иде слабо од рапидшер иначе приметив денес го направиле проблемот со конектирањето јас останав ваков:icon_eek::icon_eek::icon_eek: додека да сфатам зш толку брзо се конектира...........само вака да остане конектирањето ја од нетот задоволен сум:pipi:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Во право си за ова за дуото. Сега гледам дека приклучувањето е нормално, а брзината е многу намалена. Дали се овие две работи вземно поврзани, односно дали се намалува брзина на конекција на сметка на остварување повеќе конекции одеднаш, не знам. Но гледам разлика, претходно, кога конектирањето беше речиси невозможно, брзината беше според договорот т.е. имав 7000-8000 мбпс, сега иде најмногу до 1000 мбпс.

Најверојатно не секаде пошто гледам кај Скарфејс си работи нормално, најверојатно само каде што имале проблеми со конекциите.

А за сидерите и хелтот на торентите, гледам да ги одберам посолидните торенти, но .. можеби оннет ќе го реши и ова со брзината, ќе видиме. Ако успеат, тогаш сум нивен фан до крај :wink:

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.902
Поени од реакции
722
Во право си за ова за дуото. Сега гледам дека приклучувањето е нормално, а брзината е многу намалена. Дали се овие две работи вземно поврзани, односно дали се намалува брзина на конекција на сметка на остварување повеќе конекции одеднаш, не знам. Но гледам разлика, претходно, кога конектирањето беше речиси невозможно, брзината беше според договорот т.е. имав 7000-8000 мбпс, сега иде најмногу до 1000 мбпс.

Најверојатно не секаде пошто гледам кај Скарфејс си работи нормално, најверојатно само каде што имале проблеми со конекциите.

А за сидерите и хелтот на торентите, гледам да ги одберам посолидните торенти, но .. можеби оннет ќе го реши и ова со брзината, ќе видиме. Ако успеат, тогаш сум нивен фан до крај :wink:

А ти да си провериш конекциите и поврзувањето зш мене не ми се изгуби брзината а и не се потпирај на спеедтестовите на интернет ти најмногу ке си приметиш дали е ослабен или не е.Иначе на Нетлоад за фри јузер доунлоадот е 3000мбпс така да не треба да имаш проблеми на таа страна....за рапидшер разбирам дека не иде:smir:

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.639
Поени од реакции
787
Брзината како што спомнав и предходно е супер единствено беше конектирањето но сега и тоа е веке минато БРАВО ЗА ОН НЕТ :eek:lee: нека продолжат само така

Член од
6 септември 2007
Мислења
190
Поени од реакции
49

Изгледа си ги помешал брзините како што ми гледа работава.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Изгледа си ги помешал брзините како што ми гледа работава.
Е да, 7-8 Мбпс и 1 Мбпс, сум ставил малце повеќе нули.

Конекциите инаку ми се проверени, на соло нетлоад вадеше 400-420 КБ/с, сега се е исто, ама вади на сите можни сервери и даунлоади до 10-120 Кб/с.

Но да не ве заморувам повеќе со проблеми, најверојатно зависи каде се наоѓаш. Најверојатно во Бутел такви се брзините (можеби има уште некој да каже од Бутел за ова).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom