Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 декември 2008
Мислења
1.639
Поени од реакции
787
конечно ми ја активираа услугата дуо ехтрем чекав од 26 септември брзината во моментот е онака како што тие ветуваат освен што неможам од прва да се конектирам од техничка помош ми ветија дека до петок ке се средело се и нема да има проблеми работеле на тоа иако тоа било глобален проблем :helou:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Епа ај со среќа, се надевам дека стварно до петок (до утре) ќе се среди за и ти и ние да немаме вакви проблеми.

Се надевам мислењата ќе се спојат. Да не знаете зошто немам идентификација на повик на екстрим пакет? Од техничка ми рекоа дека ми е вклучено. Телефонот ми поддржува и ФСК и ДТМФ сигнал за идентификација. Чаре некое за ова, или некој да има слично искуство?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
толку ли беше
2-3 недели се фалеше дуото, се уклучија повеќе луѓе и почнаа проблемите

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Ја денес идам да се префрлам од соло 10 на дуо екстрим. Ќе згрешам, или?
И ако може дами кажете што подразбираат под неограничен трансфер 9дали е над 150Гб)

Член од
5 јули 2006
Мислења
97
Поени од реакции
1
конечно ми ја активираа услугата дуо ехтрем чекав од 26 септември брзината во моментот е онака како што тие ветуваат освен што неможам од прва да се конектирам од техничка помош ми ветија дека до петок ке се средело се и нема да има проблеми работеле на тоа иако тоа било глобален проблем :helou:
Аман бе Мишко.26 Септември????

Јас го нарачав околу 20 Ноември.Значи да го очекувам пред летово...Не е уред олку чекање.

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Ја денес идам да се префрлам од соло 10 на дуо екстрим. Ќе згрешам, или?
И ако може дами кажете што подразбираат под неограничен трансфер 9дали е над 150Гб)

Потрошено Останато Единица
10379.75 1013620.25 (MB)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
1TB лимит a?
и повеќе од доволно е тоа.
али може на некој пак нема и тоа да му е доста. :nesvest:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
1TB лимит a?
и повеќе од доволно е тоа.
али може на некој пак нема и тоа да му е доста. :nesvest:
На една тема пишав дека сите провајдери имаат по некој проблем, но признавам ти имаше право за оннет. Оннет сепак води со проблемите и очигледно ни 30 ни 50 гига нема да можам да направам со нивниот идиотизам, џабе ми е бесконечен на хартија. И ќе му кажам на gladius дека страшно ќе се нализга ако иде на екстрим. Можда за 6 месеци или за 1 година.

Нак*рцан сум им скроз. Преѓеска се јавив да прашам што стана со ветувањето до крајот на неделата. Добив одговор дека ова ќе траело до крај на месец, а нема гаранција дека нема да продолжи и понатаму. Демек ќе се корегирале фактурите ради честите кварови, но мене не ми треба тоа, мене ми треба конекција.

Едноставно, решив да почнам со постапка за прекин на конекција преку оннет.
Неколку души ме прашаа за оннет (меѓу нив и брат ми), им кажав реално, па истите ќе одат на кабелски или телеком. Вака губат муштерии, од мене или од друг што зае*але.

И секој што ќе ме праша, истото ќе му кажам, никако на оннет. На се друго, само не на оннет.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Имаат продолжени новогодишни празници он.нет, односно зимски распуст па така да следниот месец може ќе биде,
несериозна фирма ептен
и стварно почнаа проблемите чим повеќе корисници почнаа да се уклучуваат
тоа е
тоа е нема салам провајдер кај нас
али
од две зла одбери го помалото.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
51
Поени од реакции
1
Аман бе Мишко.26 Септември????

Јас го нарачав околу 20 Ноември.Значи да го очекувам пред летово...Не е уред олку чекање.
немој да одиш на он нет зашто од 8 2008 не сум се конектирал како што треба додека не се јавам во нивната таканаречена техничка подршка од тогаш се ми кажуваат дека е до нив и никако да ги остранат тие проблеми.Бегај што подалеку од нив не ги бива оди си на МАХ АДСЛ најдобри се до сега.

Член од
13 април 2007
Мислења
67
Поени од реакции
0
Decki ja denes zemav oprema, taka da treba da mi pustat internet za nedela dena.. Se nadevam deka nema da bide vaka kako sto kazuvate.. Oti kaj tolku sum cekal da mi stavat, uste i uslugata da bide polosa.. Ke se ubijam! :tapp:

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.639
Поени од реакции
787
Decki ja denes zemav oprema, taka da treba da mi pustat internet za nedela dena.. Se nadevam deka nema da bide vaka kako sto kazuvate.. Oti kaj tolku sum cekal da mi stavat, uste i uslugata da bide polosa.. Ke se ubijam! :tapp:
Ке причекаш само 7 работни дена и само да не те фатат празници како мене па да чекаш повеке .Брзината и претходно кажав е 10мб/с единствено проблем ке ти преставува конектирањето денес е сабота и се уште не го направија тоа иако во техничка помош ми ветија дека ке биде средено до петок
едно прашање до сите ви работи ли идентификаторот на телефонот извинете ако ова е :eek:ftopic: ?

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
едно прашање до сите ви работи ли идентификаторот на телефонот извинете ако ова е :eek:ftopic: ?
da,raboti ok e.proveri dali modelot na tvojot fiksen bara baterii za da funkcioniraat dodatni opcii...identifikator,ringtonovi,alarmi.....a ustvari proverisi dali telefonot ti podrzava identifikacija na broevi

Член од
6 јануари 2009
Мислења
16
Поени од реакции
2
Ја уште чекам од 6 ноември и еве вчера ми се јавија и ми рекоа да дојдам у вторник да ја подигнам опремата (амин). а после кој ке чека 7 работни дена (ако се лажеме) да ме активираат. офтопик малце да прашам за што се оптичките кабли што ги местат оннет во влае ако некој знае?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Кај мене не работи, а телефонот автоматски ми поддржува и двата вида сигнал за идентификација (и ФСК и ДТМФ) и не треба никакво додатно подесување. Зошто, не знам. Од техничка ми рекоа ќе пуштеле екипа, ама уште ја чекам. Инаку, на телекомот кога бев, ИД-то ми работеше.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom