Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Оваа година тешко.
Ај повеќе среќа следната.
И ние да дочекаме да дојде во нашиот град.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Jas potpisav na 30.oct i uste ne mi se javile.. Inace sum od Gjorce.. Samo mi vikaat ocekuvaj nedelava da ti se javime.. Abe svasta :uvo:
Кога бев во оннет за екстрим (околу 12 декември) пакетот, имаше еден муштерија што рече дека е од Ѓорче и дека имал проблеми, не со оннет туку со телекомот. Му рекле дека нема техничка можност, па правеше некои писма, жалби... пцуеше. Значи не е се до оннет. Испаѓа дека ако т-хоум не се смилува нема шанси да добиеш линија во оннет. Рече ќе проба да даде молба во т-хоум за чисто да види дали ќе го одбијат, дали стварно нема техничка можност. Значи плаќаш 30-40 години дебели пари за телефон, за на крај да откриеш дека парите иделе во етерот :uvo: Што направи човекот не знам.

Член од
13 април 2007
Мислења
67
Поени од реакции
0
Кога бев во оннет за екстрим (околу 12 декември) пакетот, имаше еден муштерија што рече дека е од Ѓорче и дека имал проблеми, не со оннет туку со телекомот. Му рекле дека нема техничка можност, па правеше некои писма, жалби... пцуеше. Значи не е се до оннет. Испаѓа дека ако т-хоум не се смилува нема шанси да добиеш линија во оннет. Рече ќе проба да даде молба во т-хоум за чисто да види дали ќе го одбијат, дали стварно нема техничка можност. Значи плаќаш 30-40 години дебели пари за телефон, за на крај да откриеш дека парите иделе во етерот :uvo: Што направи човекот не знам.
Druze, abe jas koga bev da potpisam dogovor, oni prvin me prasuvaat koj mi e domasniot telefon i proveruvaat dali ima tehnicka moznost. I ispadna deka ima, i mi dadoa da potpisam dogovor. E sea ako oni si planirale deka ke stavat porano, pa da ne gubat musterii mi dale da potpisam dogovor, togas neznam so da kazam.. Stvarno se zagreota.

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Тачно така фантом они прво требале да ги средат сите тие работи околу линиите која има подршка која не па после да нудат екстрим, а не они нејкат ни ништо у минус да идат, си викаат ај прво реклама па да видиме колку ќе имаме, па кога луѓе навалија бајаги дупешки прават т-хоме се криви овој е крив оној е крив. Правило у бизнис "Доколку не можеш да ја дадеш услугата што ја рекламираш и што ти е у договорот не нуди".

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Ок Dr.FaNToM, ја ти кажав за примерот оти спомна дека си од Ѓорче, а и дечкото што имаше мака е од таа општина. А кој е крив кој е прав не знам за мене е исто немаме саглам услуга. Вчера се јавив во оннет и ми рекоа дека е рано (договор од 12 декември), прашав дали од т-хоум одобриле за мојот број, пак истиот одговор "рано е да се распрашувате". Можда е рано "само" 11 дена, треба стаж да набијам, леб да јадам...

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
Brat mi se javil deneska i mu rekle deka ke mi dale oprema i ke mi pustile internet do kraj na nedelava.Da vidam da ne veruvam.Ke kazam sto se slucilo do petok.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737
Brat mi se javil deneska i mu rekle deka ke mi dale oprema i ke mi pustile internet do kraj na nedelava.Da vidam da ne veruvam.Ke kazam sto se slucilo do petok.
Да ти се јават за опрема да можеби ке ти се јават али за да ти пуштат интернет одма оваа недела тоа тешко друже.Од денот кога ке ја земеш опремата ке треба да чекаш уште 7 РАБОТНИ ДЕНА за да ти пуштат линија.Сите што имаме ДУО сме чекале толку веруј ми ни ти не си исклучок.Така иде тоа.Гарант после Нова Година ке ти се среди работата.

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
Да ти се јават за опрема да можеби ке ти се јават али за да ти пуштат интернет одма оваа недела тоа тешко друже.Од денот кога ке ја земеш опремата ке треба да чекаш уште 7 РАБОТНИ ДЕНА за да ти пуштат линија.Сите што имаме ДУО сме чекале толку веруј ми ни ти не си исклучок.Така иде тоа.Гарант после Нова Година ке ти се среди работата.
Taka mu rekle na brat mi.Ama ke vidam sto ke se sluci do petok,pa togas ke pisam pak.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.855
Поени од реакции
22.908

А ти доби интернет или....Ако доби кажи каков е..

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Вака сега, точно на 13-ти декември потпишавме во оннет за екстрим пакет. Ни рекоа дека зависи од телеком. Сега добив инфо дека од телеком "бројот ни е откачен" на 16-ти декември. Се јавуваме во оннет денеска, ни велат до крајот на следната недела (празници, нова година) ќе добиеме одговор. Значи дури после нова година. Чудно ми е зошто кога телеком нема повеќе врска со ова? Навистина не гледам проблем за забрзување на постапката.

Значи според вашите искуства, треба да се јават за опрема, па да се јават за сигнал-активна линија... тоа би било накај еден месец.

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
зошто да се замараат сега да ти пуштат линија кога можат после у јануар ете тоа е одговорот а најглупата работа што ја имам слушнато е ако сакаш да го задржиш истиот број од т-хоме у он нет и после ако сакаш да го раскинеш договорот кога е во тоа нивно чекање "30 работни дена" што никој не чекал толку туку више од 60 работни дена :P телефон вадење амин у следните 90 работни дена, бидејки офф нет има право 90 дена да ја држи и линијата и бројот и да не им даде на други оператори истиот да го земат + најтрагично е што нова линија не можеш да извадиш. Значи какви глупости има у ова македонијава абе да се чудиш. Ова му се има десено на еден мој другар затоа што се нанервира од чекање за екстрим више од 2 месеци чекаше :pop:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Кратко и јасно. Shit. Од две страни сардисани. Најлошо е што како корисник, потрошувач нема ниту кој, а ниту начин да те заштити. Институциите ги заболе за правилно функционирање на овие фирми. Добија опомена за лошо склепани договори. А што вреди тоа кога не ги казнуваат.

Инаку колку се организирани и добро менаџирани збори фактот што, откако ми ја зедоа wadsl опремата, доаѓаа и се јавуваа уште 3-4 пати. Па изгубиле фактури од народов, пуштаа опомени дека не сме платиле за ??? месец, па им праќавме по маил копии како доказ за платени сметки. Ц ц ц, лудило :uvo:, нели словенци влегоа во оннет.

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Има институции но кој да ги тужи преку нив :pos2:, + кај нас у македонија можеш цел живот да се тужиш, ах убава америка судски предмет толку и толку месеци и точка не ко кај нас 10 години може да се тужиш за нешто па после викале имаме јако судство жими на.:toe:

А Луртз словенците многу им е ѓаље кај нас какво било тие само гледаат сега профит, ич не ги интересира што прават овие кај нас. Оди во словенија и чекај таму за нет 2месеци да видам дали тоа ќе се деси

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
Doznav deka na tie sto imaat staveno duo lite im stavaat za nekolku nedeli, a nie so extremov ke cekame dodeka ne pojde nekoj do off.net i da gi raznese so edna bomba.:violent1:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Doznav deka na tie sto imaat staveno duo lite im stavaat za nekolku nedeli, a nie so extremov ke cekame dodeka ne pojde nekoj do off.net i da gi raznese so edna bomba.:violent1:
А затоа една колешка се пофали за недела две и ставиле, не ми се веруваше, мислев врски бркала. Значи до пакетот е. Ок, да си знам :tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom