Новите пакети DUO Extreme од On.net

• Креатор на темата Креатор на темата corba666
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
n00b, види вака ја нит работам у т-хоме нит у он.нет но кога нудите во он нет 10mbps конекција треба да биде 10mbps затоа што јас како корисник плаќам за таа услуга, а ако не можете да остварите 10mbps тогаш не се рекламирајте. Ко што гледам викаш дека невозможно е да се добие 10mbps, и лажете корисници да дојдат и да плаќаат за нешто што не го давате.

Тоа дека (серверот колку е оптоварен, некој peering преоптоварен) продавање такви финти во зимбабве, кажи колку ви е линкот од словенија што ви доага ?. Поентата е што кај нас може дури да се има и 24mbps конекција во моментот од 2та монополи на адсл услугите но поентата е зошто им е и на 2та (не сум глуп да им дадам 24mbps кога можам 10mbps. у други зборови да имаше уште 10 други адсл провајдери тогаш ќе видевме дали серверот ви бил оптоварен, некој пееринг преоптоварен.

У шведска е доколку не ти го дадат тоа што си го платил, шлак одма кај друг провајдер идеш. Не кај нас македонските финти, направи 1година договор + модемот го плаќаш + 300 такси со него + монтажа плаќаш све само пари да ти земат. Јас додека студирав у грција замисли таму зимав на 3месеци нов интернет и 3пати ми дадоа гратис рутер, а зошто све е поентата да ме зачуваат како корисник, а не кај нас нит техничка служба има нит ништо. А тоа што збориш дека како вработен у офф нет не си некој ВИП бабини деветини.

Се разбира дека кај тебе ќе стават прво одколку кај мене ако и двајцата поднесеме барање во исти моменат. У таа компанија си тоа ти е +. АДСЛ2 = 24mbps максимум што значи преку обичен телефонски кабел можеш да добиеш толку максимум а работата колку го добиваш и со која брзина е е до операторот ниту до каблите нито до бандерите.

Ај да те карам за болдираново:

1. И кај монополците склучуваш договор на определено време.
2. Модемот не го плаќаш кај Словенците.
3. Нема никакви дополнителни такси.
4. Монтажата е гратис.

Според мене Он.Нет имаат најфер договори. Ти кажуваат што добиваш за колку пари, сето тоа ти го пишува во договорот и токму тоа го добиваш. :helou:

Jas kako sto prasav u eden salon mi kaza deka od 6-10 Mbps znaci pod 6 nema da paga a sega toa u dogovorot go nema ali ne znam, treba i toa minimumumot da go prasame mislam i tuka u igra e sumata 1770 so 2533

Само што се вратив од салонот во Куманово. Рекоа Duo Plus деновиве, додека за Extreme не се ни знае дали ќе го има, демек чекале одобрување од Скопје али ако го има за неколку месеци.

И с`к? :)

Во МК парица под 2 км нема, среќни се тие што се прикачени на 2 км. Треба да се купат линкови. Никој не дава загарантирана брзина, видете колку чини изнајмена линија. Секој прави маркетинг.

Само што се вратив од салонот во Куманово. Рекоа Duo Plus деновиве, додека за Extreme не се ни знае дали ќе го има, демек чекале одобрување од Скопје али ако го има за неколку месеци.

И с`к? :)

Што нудат со Duo Plus бидеќи гледам на страната од Он нет ја немаат пишано уште оваа понуда.

Што нудат со Duo Plus бидеќи гледам на страната од Он нет ја немаат пишано уште оваа понуда.

Грешно се изразил гарант тоа што сакал да го пише е Duo Lite не постои Duo Plus.

Грешно се изразил гарант тоа што сакал да го пише е Duo Lite не постои Duo Plus.

Така значи кога че се средат на Телеком ќе му текне да дава 16Мбпс и после шо ќе праиме кога ќе ја средат инфраструктурата сегде сите ќе имаат големи брзини значи факторот е Телеком а не ОнНет.

Значи се се врти у круг и така натаму.................

Не тресете зелени дека неможе да има вакви брзини се разбира дека може со оптичката технологија ебате беља ебате,тоа што негде пишува дека може да тера до 2Км се однесува на бакарните парици и тоа се стари информации,како можат во хрватска да даваат вакви брзини.

Мене ако ме прашате јас сум за ЛАН мрежа според мене тоа е најдобра работа и немаш потреба да ставаш телефони,модеми и глупости сакаш у мрежа ставаш кабелот и тераш на 100Мбп/с физички е сега каков ќе биде Интернетот тоа е друга работа.

Така значи кога че се средат на Телеком ќе му текне да дава 16Мбпс и после шо ќе праиме кога ќе ја средат инфраструктурата сегде сите ќе имаат големи брзини значи факторот е Телеком а не ОнНет.

Значи се се врти у круг и така натаму.................

Не тресете зелени дека неможе да има вакви брзини се разбира дека може со оптичката технологија ебате беља ебате,тоа што негде пишува дека може да тера до 2Км се однесува на бакарните парици и тоа се стари информации,како можат во хрватска да даваат вакви брзини.

Мене ако ме прашате јас сум за ЛАН мрежа според мене тоа е најдобра работа и немаш потреба да ставаш телефони,модеми и глупости сакаш у мрежа ставаш кабелот и тераш на 100Мбп/с физички е сега каков ќе биде Интернетот тоа е друга работа.

а до LAN како ке ти стигне конекцијата-ИНТЕРМЕЦ-ОТ? телепатски или со кофи

Значи ти си локал патриот, а што че правиме за корисниците во Битола,Тетово,Гостивар,Кичево,Прилеп,Охрид,Дебар,Мак. Брод,Кавадарци,Неготино,Кочани,Крива Паланка,Куманово,Св.Николе,Струга,Штип,Струмица и да не ги редам по број другите............................

Каде сте нооб каде?????????????????????????????:kesa:
Ни Скопје нема цело....јас уште чекам

Duo Plus го има секаде освен у Скопје и на сајтот. Причата е иста ко со Duo Extreme, значи неограничено у он.тел мрежа и 300 минути кон т-хоум НО разликата е во интернетот. Значи до 6 мегабита - 30 гигабајти сообраќај. Цена 1200 без ддв (не сум 100% сигурен, листот со понудата ми е у друга соба, али 100 денара плус/минус)

Е ако можат да нудат ваков интернет, значи можат и Extreme и Turbo Еxtreme што се тиче мене. Зашто не го нудат, тоа n00b нека каже.

од 1ви ми почнува договорот за дуо екстрим па ке видиме шо срање е и ова од он нет ... ке ви пишам импресии секако :sport1:

Логички! Ќе го ставиш кабелот во ГЗ и ќе добиеш 100мбпс унлимитед :)

леле n00b да не пукнеш, ме изнасмеа :) хахахаха :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

не си арен бе брат.

он топик: приметив дека на космофон т.е. АЛО има ехо при телефонските разговори. како е на ОНТЕЛ?! дали го има истиот проблем?! :helou:

леле n00b да не пукнеш, ме изнасмеа :) хахахаха :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

не си арен бе брат.

он топик: приметив дека на космофон т.е. АЛО има ехо при телефонските разговори. како е на ОНТЕЛ?! дали го има истиот проблем?! :helou:

Кај мене ехо не се јавило до сега, телефонот е исто ко на телеком квалитет.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom