Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
на profi и lan пакетите тоа не се користи... брзината... ке повторам... на profi e 8mbps/1mbps... 24/7... еве и доказ дека не намалуваат брзина... а кога мереа, traffic метарот го укошуваа од 10-25 секој месец...

За Кејблтел мислам дека има веќе отворено топик....
Ако имаш нешто да кажеш за Кејблтел пиши таму...

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.542
Поени од реакции
2.727
Jaс иам WADSL скоро 2 години и за тоа време конекцијата ми има паднато 3-4 пати. Е сеа шо е споро споро е а и 15GB даунлоуд иам.
Е сеа. Договоров ми важи до декември годинава. Дали може пред да заврши да се префрлам на овој пакет?
Може да се префрлиш без проблем само треба сите WADSL сметки да ти се платени.Ти се прекинува WADSL и почнува да важи новиот договор на една година :wink:

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
на profi и lan пакетите тоа не се користи... брзината... ке повторам... на profi e 8mbps/1mbps... 24/7... еве и доказ дека не намалуваат брзина... а и кога мереа, traffic метарот го укочуваа од 10ти-25ти секој месец за да остане брзината...

Ne gi mesaj rabotite,toj paket kaj sto nema ogranicuvanje cini 3000 denari,

i se vika super profi

Za drugite smrtnici sto plakjaat 1500 denari isto, spagjaat pod FUP.

P

pinkynetnet

Гостин
Ne gi mesaj rabotite,toj paket kaj sto nema ogranicuvanje cini 3000 denari,

i se vika super profi

Za drugite smrtnici sto plakjaat 1500 denari isto, spagjaat pod FUP.
Еве последна порака малце оддалечена од он.нет...

Да ве прашам !?... како може вие што не сте корисници на cabletel да објаснувате како е да си нивни корисник... еве јас ви пратив слика, дека не мерат трансфер и со тоа дека не се намалува брзината на profi и lan... епа вие сега ставајте се на он.нет, па за еден месец, кога сите други оператори ќе го зглемат квалитетот на нет услугите ( cabletel во блиска иднина ќе пушти 20mbps домашен пакет ), вие ќе се чешате уште една година додека не ве исцицаат со договорот и ќе си седите на 5mbps, а јас ќе бидам сервер на он.нет.мк со cabletel profi...

позз

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475

Да ве прашам !?... како може вие што не сте корисници на cabletel да објаснувате како е да си нивни корисник... еве јас ви пратив слика, дека не мерат трансфер и со тоа дека не се намалува брзината на profi и lan... епа вие сега ставајте се на он.нет, па за еден месец, кога сите други оператори ќе го зглемат квалитетот на нет услугите ( cabletel во блиска иднина ќе пушти 20mbps домашен пакет ), вие ќе се чешате уште една година додека не ве исцицаат со договорот и ќе си седите на 5mbps, а јас ќе бидам сервер на он.нет.мк со cabletel profi...

позз
Кој рече дека користам НоНет,само кажувам што има на сајтот на тој Cabletel,ако не те ограничуваат супер,само не заборавај дека можат да го сторат тоа после 100ГБ:helou: ,затоа не скокај многу сеедно е така пишува во договорот ,затоа седи и трај си.

Значи се е тоа релативно чоек........

Исто важи и за НоНет што дека ти даваат 10Мбит кога може да ти ја намалат брзината.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Да се вратиме на DUO Extreme, за Кејблтел во друга тема.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.769
Поени од реакции
4.191
onNET e===NO NET kabelskata od kaj sto sum jas do pred 4 meseci zemase NET od NONET i uzas bese nemase sansi 1 sat dasi online mora nesto da padni ili nekoj problem dase sluci>apak za koce nebese vremeto ok dane pram muabet Dzabe se macite wi-fi NE 4ini 99.99% od lujgeto se zalaat >>>i + od 3mb,sek SO NAJ DOBRATA OPREMA NE MOZE DA IZDRZI ,...........

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.542
Поени од реакции
2.727
Што има врска wi-fi со новата понуда жити се али ај нема везе.Ни јас не ги сакам Он Нет али сакам да не бегаме од темава со мислења за другите типови на интернет кој ги нуди компанијата.Ако некој член го користи овој пакет слободно нека каже дали го бива или не од искуство што користел а а не сега секој да постира мислења дали бил заебан од Он Нет или бил среќен.

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
Можеби прашањето е надвор од темата но би ве замолил некој ако знае кога ОН НЕТ ќе стартува со дигитална телевизија :tv: долго најавувана, бидејќи истата би одела во пакет со DUO EXTREME :smir::smir::smir:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Значи, да не се повторувам понатаму. Се што е оф-топик ќе биде избришано.

Темава е наменета исклучиво за Duo Extreme од On.net:
- Споделување на искуства од форумџии кои веќе ја пробале оваа понуда.
- Добивање информации околу Duo Extreme (цена, брзина, опрема, лимит...)
- DUO = телефонија + интернет. Дуо = две работи. Не верувам дека ќе има и дигитална телевизија во понудава, така да - да се задржиме само на интернетот и телефонијата.

Кабелски-мабелски, WiFi, WADSL, претходни лоши искуства со Он.нет и слично - во други теми, не во оваа. Тука дискутираме само за Duo Extreme, а не за тоа како ви паѓало WiFi-то пред 3 години.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Е ајде некој со искуства нека каже нешто, исто мене ме интересира кога ќе биде достапна во други градови?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097

Да ве прашам !?... како може вие што не сте корисници на cabletel да објаснувате како е да си нивни корисник... еве јас ви пратив слика, дека не мерат трансфер и со тоа дека не се намалува брзината на profi и lan...
Лепи, како бе не мерат трансфер кога на кабловскава што ја имам од факинг Кејблтел (да ти ебам најчкарт кабловската, со мравки ми е сигналот, ебате куртоните "Дечко, тоа е тоа" им е одговорот кога се бунам, мамицата да ви ја ебам Кејблска неспособна) сами во понудата за интернет си кажуваат после колку трансфер успоруваат.

Инаку, понудава од Он Нет е топ. Ама пак прават глупи грешки уште од старт, неподготвени за корисниците.. Еве, сакав да се мигрирам на Дуо Екстрим и курац, немало техничка можност на централата кај што сум бил, инсталирале опрема демек сега, па од наредниот месец ќе можело (абе ко зграда да градат, месец дена, мислиш опрема од 2 километри квадратни инсталираат).

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Видете,нема многу за дискусија тука,засега бар.

Понудата за Дуо Екстрим,теоретски на хартија,е најдобрата понуда во Македонија.
Тоа е факт.

Сега како ќе ја реализираат и дали пак ќе има "непредвидени" проблеми,тоа тек ќе видиме,кога некој ќе стави Дуо Екстрим...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom