Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
gu gubis toj sjaj vo ocite koj si go imal nekogas pred da pocnes da zemas marihuana. z
Уф да, и ѕвездите веќе не паѓаат за да ти ги исполнат твоите желби...
Славејчињата веќе не седат на гранките од штотуку процветаните дрва и во парови создаваат божествени хармонии, туку осамено кмекаат талкајки избезумено по прљавите тротоарчиња додека возачите ги газат од шо произведуваат звук што звучи како нокт шо гребе по табла....
И нежниот летен дожд, на кој што толку се радувафме, сега е кисел....
Кисели се и нашите намсефки, и очите...
Леле очите.....:tapp:

Ма ајде бе, дај не ме заебавај....
Сакате да почнам да набројувам што се што луѓето секојдневно го практикуваат е штетно, многу поштетно од канабисот, па никому ништо?!

Единствениот начин на кој шо може да ти наштети многу канабисот, е ако во негово присуство те фатат alfa-alfa единиците....( Vuna )
:pipi:

Славејчињата веќе не седат на гранките од штотуку процветаните дрва и во парови создаваат божествени хармонии, туку осамено кмекаат талкајки избезумено по прљавите тротоарчиња додека возачите ги газат од шо произведуваат звук што звучи како нокт шо гребе по табла....

Сакате да почнам да набројувам што се што луѓето секојдневно го практикуваат е штетно, многу поштетно од канабисот, па никому ништо?!

Единствениот начин на кој шо може да ти наштети многу канабисот, е ако во негово присуство те фатат alfa-alfa единиците....( Vuna )

Добро бе човек, што си запнал да ги напаѓаш сите луѓе кои се против марихуана?
Прво навистина живееме во свет каде што многу од работите што ги конзумираме се штетни, но марихуаната е дрога. Ти можеш да се залажуваш себеси како има многу поштетни работи и марихуаната не е штетна, но со тоа се лажеш себе, а последиците ќе ги почувствуваш многу подоцна.
И ај жити све, немој одма да рипнуваш и да ме напаѓаш со контра аргументи, зашто нема сила или доказ кој ќе ме убеди дека марихуаната е невина дрога, која што не е толку штетна, тоа само публицитет се прави, а иначе е здрава. Глупости на кило!

а LouWeed верувај чабе ти е пропагандирањето кога сите знаат дека е негативна. Ако го тврдиш спротивното, кажи ми зошто кога е "добра" по здравјето мнозинството не пуши?

nikoj ne rece deka e "dobra" za zdravjeto, ne e tolku stetna kako tutun,alkohol,lexilium,kafe mozda i cokolado i sex, no toa nema ti da sfatis deka imas negativen staf i celo vreme gi izvrtuvas rabotite!
NO FAKT e deka moze thc da se koristi za lekuvanje, ali toa e druga tema i baska togas tvoeto prasanje se revidira deka togas ne se pusi (osven ljuge koj stradat od RAK).
i baska ti teras propaganda, neli te ucija mama i tatao da se postuvaat cudata na bogot i sve edno sto sozdaval?e aj togas ukluci malce mozok i razmisli na ova sto go pisuvav posledno.......:bip:

Добро бе човек,што си запнал да ги напаѓаш сите луѓе кои се против марихуана?
Прво навистина живееме во свет каде што многу од работите што ги конзумираме се штетни,но марихуаната е дрога.Ти можеш да се залажуваш себе си како има многу поштетни работи и марихуаната не е штетна,но со тоа се лажеш себе,а последиците ќе ги почувствуваш многу подоцна.
И ај жити све,немој одма да рипнуваш и да ме напаѓаш со контра- аргументи,зашто нема сила или доказ кој ќе ме убеди дека марихуаната е невина дрога,која што не е толку штетна,тоа само публицитет се прави,а иначе е здрава.Глупости на кило!

Кога барем малце ќе почнеш да го користиш тој органот што ти ја натежнува главата ќе сватиш дека поголем публицитет се создава кога луѓето ја осудуваат како големо зло, почнува да се мистифицира, забранетото јаболко кое што сите дечиња мораат да го скинат од гранката....:tapp:
И не сум дувле....:pipi:

nikoj ne rece deka e "dobra" za zdravjeto, ne e tolku stetna kako tutun,alkohol,lexilium,kafe mozda i cokolado i sex, no toa nema ti da sfatis deka imas negativen staf i celo vreme gi izvrtuvas rabotite!
NO FAKT e deka moze thc da se koristi za lekuvanje, ali toa e druga tema i baska togas tvoeto prasanje se revidira deka togas ne se pusi (osven ljuge koj stradat od RAK).
i baska ti teras propaganda, neli te ucija mama i tatao da se postuvaat cudata na bogot i sve edno sto sozdaval?e aj togas ukluci malce mozok i razmisli na ova sto go pisuvav posledno.......:bip:

Баш затоа има термини како "употреба " и ''злоупотреба ''.

Мене мама и тато ме учеја дека светот и сите работи со него настанале, после "Big bang", и не ме учеја дека се е идеално на светов, но зошто да не го направиме блиску до идеалното, зошто да не ги отфрлиме негативните работи?
Извини овој делов во поцрнетото не го разбрав нешто. Дали ти знаеш дека марихуаната е за 50% поканцерогена од цигарите?

Mnogu jasno deka ne e samo marihuanata stetna ama temava e za nea. Ti ako konzumiras takov tip na droga toa si e tvoe pravo, ja ne ti se mesam, samo ke se nadevam deka nema da zavrsis kako poveketo sto gi znam.
Gi spomena 'alfa-alfa единиците' ha znaci zivees vo strav, epa i treba da se plasis od niv. I sekoj si ima svoe mislenje ti si za, jas sum protiv end of story. Btw stvarno se kiseli nasmevkite zasto se pod dejstvo nekoe a ne se prirodni, ama toa si e moe mislenje, taka jas sum gi gledala od strana drugite, ili zatoa sto sum bila od strana pa ne sum videla ubavo, ne sum bila involvirana vo situacijata.

Баш затоа има термини како "употреба " и ''злоупотреба ''.

da vo pravo si, no togas zasto vlastite ja zloupotrebile propaganda za da se trgne industriskiot konop od pazar ili da kazam da se uspori upotrebata?zasto ne se pravi hartija od konop-ke se zastedat sumite!zosto ne se pravi obleka od konop (ustvari vise e pocnato ali uste ne e komercijalizirano) itn,itn,itn.............:nesum:

zatoa e i biten nacinot na konzumiranje:bip:
Не верувам во веродостојноста на постов. Кога кажуваат докторите, кажуваат општо за марихуана чиста без додатоци. А незнам каков е тој начин на конзумирање!?

Не верувам во веродостојноста на постов. Кога кажуваат докторите, кажуваат општо за марихуана чиста без додатоци. А незнам каков е тој начин на конзумирање!?

epa toa mi e zborot, nemate znaenje a argumentirate so nekoj si fakti!
fakt e deka konzumot na mara mesano so tutun e "najstetnata" varijanta, a stetniot faktorot e tutunot, konzumot preku vodna lulka u zargon "bong" e mnogu "pocista" varijanta ali i tuka zavisi faktorot dali e mesano so tutun, konzumot so vaporizer e mnogu cista varijanta deka indirektno se razgoruva materijalot!
konzumot preku jadenje na materijalot e najnestetnata varijanta!

taka da, veruvaj znam od sto zboruvam ali da se razbereme uste ednas, jas ne sakam da propagiram ili da teram nekoj do konzumot preku pisuvanje postovi, ali mnogu me nervirat ljuge koj najprvo mozda ne probale i ljuge koj ednostavno ne se dovolno informirani ili i podlegnale na anti propagandata koja dolgo vreme vise se siri, a pozadinata zatoa e druga prikazna......industrija!

Точно е дека кога е мешана со тутун е уште поштетна.
Ама и чиста не е баш препорачлива за здравје, тоа јасно да е.
Сега ако фаќаш два пати годишно ништо нема да ти биде. Ама правиме муабет за секој втор ден е тука проблем настанува.

Прво, не го прави филмот баш баш...други работи се конзумираат за тоа.
Второ, штетна е да...така да само будала би пробала по втор пат работа која е штетна и нема некој кој знае каков ефект.
Трето, ако беше многу фина ќе беше легална. (Не ја земам во предвид Холандија)

Живееме во време во кое секој втор човек пуши марихуана. Сите се лажат самите себеси дека таа не ствара зависност. Но сепак е дрога, без разлика на тоа што е од полесните и не може туку така некој да се откаже од неа. А секако, после марихуаната, ќе сакаат да пробаат и друго, и друго ... и така знаеме што иде после ..

nema vrska deka stvara zavist ..... od radoznalost ke probas a posle dali ke prodolzis zavisi od samata licnost kakov karakter e ..... nekoj ja pusat od calm, nekoj so nadez deka ke si gi resat problemite, a nekoj prestanuva posle prviot joint

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom