Thomson ST780WL i

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Аце, не те разбирам :toe:
што немаш сретнато ?!
начинот на кој се отвара или програмот од сликата ?
2те во суштина се многу едноставни ... само загледај поблиску !

поздрав
V.
Начинот ОКЕЈ, ама за програмот незнам, првпат го гледам затоа и те прашав :)

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
@ The Man
Човече, каде ?!
доле нема адреси, мислеше горе лево ...254 или ?!
Мислев на веб адреса, урл. Погледни најдоле на сликата што си ја ставил, таму ја пишува адресата на сајтот. :)

skech

United Will Rise Again
Член од
10 јули 2007
Мислења
186
Поени од реакции
37
Може ли некој да ми каже зошто кога ке идам преку telnet 192.168.1.254 i vnesuvam
User name i Pass mi pisuva
"Login not allowed (User 'PUser' is disallowed to login from lan to telnet)
Closing connection
Connection to host lost."

Attachments

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Може ли некој да ми каже зошто кога ке идам преку telnet 192.168.1.254 i vnesuvam
User name i Pass mi pisuva
"Login not allowed (User 'PUser' is disallowed to login from lan to telnet)
Closing connection
Connection to host lost."
Неможеш со Пјузер да влезеш преку телнет, тоа единствено ако имаш јузер кој има админски права

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
А да не знае некој како е пасвордот на Administrator ?
Знам дека почнува cp.. и натаму не знам

skech

United Will Rise Again
Член од
10 јули 2007
Мислења
186
Поени од реакции
37
Неможеш со Пјузер да влезеш преку телнет, тоа единствено ако имаш јузер кој има админски права
Во mlpuser.ini стои дека има user tech и пишува role=TechnicalSupport тоа значи дека тој user има администраторски права а и за него преку telnet истото го јавува

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Во mlpuser.ini стои дека има user tech и пишува role=TechnicalSupport тоа значи дека тој user има администраторски права а и за него преку telnet истото го јавува
Ако толку сакаш администраторски права, побарај низ темава имаш упатство. Внимавај, евентуалните последици се на твоја одговорност. А многу не чепкај низ конфигурацискиот фајл, ако немаш бекап од него. Незнаеш што се може да се зафркне :toe:. Сфати го ова како добронамерен совет

P

Princ

Гостин
Ај едно прашање вредно 1000 денари: Кој од вас има добиено администраторски пристап до рутерот според упатството на темава, а нема проблеми со времето кое му е уклучен рутерот?
Јас го искористив тоа упатство одамна и добив администраторски пристап, ама рутерот почна да ми се рестартира на периоди многу често (повеќе од 24 часа ретко кога стоеше уклучен без рестарт). Вчера му го вратив бекапот, оној што го зачував кога ми го донесоа рутерот истиот ден, и се нема рестартирано досега.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ај едно прашање вредно 1000 денари: Кој од вас има добиено администраторски пристап до рутерот според упатството на темава, а нема проблеми со времето кое му е уклучен рутерот?
Јас го искористив тоа упатство одамна и добив администраторски пристап, ама рутерот почна да ми се рестартира на периоди многу често (повеќе од 24 часа ретко кога стоеше уклучен без рестарт). Вчера му го вратив бекапот, оној што го зачував кога ми го донесоа рутерот истиот ден, и се нема рестартирано досега.
Знаеш, и кај мене рутерот понекогаш се ресетира/исклучува, и да тоа се случува откако се правев хакер... Ќе може да ми го пратеш оној конфиг фајл што е со рутерот па да видам дали ќе се нормализира ситуацијата ?

P

Princ

Гостин
Различни ни се, нема да ти помогне. Моите сетинзи се мои сетинзи. Твој промашај што не си го зачувал, а првиот чекор во упатството е: направи бекап и зачувај го... :smir:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Различни ни се, нема да ти помогне. Моите сетинзи се мои сетинзи. Твој промашај што не си го зачувал, а првиот чекор во упатството е: направи бекап и зачувај го... :smir:
А добро, како се вика тој конфигурациски фајл ? Да пребарам низ компјутеров, може сум го зачувал...

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
ах што не ставив keylogger кога дојдеа да ми го наместат рутерот...

Kajgana Shop

На врв Bottom