Thomson ST780WL i

• Креатор на темата Креатор на темата su
  • Време на започнување Време на започнување
blaze tebe TENEKE jas so sudni maki funkcioniram a ti 18 mb linija. za pozdravuvanje si

Изгледа грешно ме разбравте, јас на Thompsonot имам 8mbps, во моментов. IPTV си троши од тој badwith, еве за 2 дена со по 6 сати користење дневно имам потрошено околу 15гб само на IPTV. Се разбира тие не ми се бројат во limitot од 25gb колку што имам за Call&Surf.

Линијата држела 18мбпс, но јас немам толку во моментов.

Изгледа грешно ме разбравте, јас на Thompsonot имам 8mbps, во моментов. IPTV си троши од тој badwith, еве за 2 дена со по 6 сати користење дневно имам потрошено околу 15гб само на IPTV. Се разбира тие не ми се бројат во limitot од 25gb колку што имам за Call&Surf.

Линијата држела 18мбпс, но јас немам толку во моментов.

А барем добиваш квалитетна слика, колку канали имаш, што како дај разјасни малку :)

А барем добиваш квалитетна слика, колку канали имаш, што како дај разјасни малку :)

Сликате е најубавиот дел од приказнава со IPTV, досега немам видено ваков квалитет.
Канали нема многу, околу 48 и тоа има чести промени де ги има, па ги нема.

Уредот е нешто како мал компјутер, нешто како Дреамбокс, базиран е на Windows CE, 160 gb ХДД.

Сега е поврзан преку SCART, но како што гледам има HDMI излез, за HD. Во подесувањето за слика ги има 720p и 1080i модвите за HD.

Има два стреам канали, тоа значи има слика во слика, снимање на програма додека гледаш друга и можност за пауза на тв каналот ако треба нешто да станиш, па после продолжуваш со play, а тој си снима унапред и ти го го гледаш од кај што си запрел.

Има видеотека, нема филмови во моментов за гледање, има некој dummy внесување за по 10 денари цена. Има секција Free Movies.

Тоа е сега засега што го имам пробано.

Подолго време имам отворено акаунт на Бетамакс серверите (www.voipcheap.com) и досега немав никаков проблем (користам X-Lite soft phone), меѓутоа откако се префрлив на Call&Surf (преку ST780) повеќе не можам да воспоставам конекција. Претпоставувам дека проблемотот е некаде кај port 5060 кој се користи за VoIP протоколот а уредот исто така го користи за VoIP...
Дали некој успеал да ја реши оваа ситуација??

Подолго време имам отворено акаунт на Бетамакс серверите (www.voipcheap.com) и досега немав никаков проблем (користам X-Lite soft phone), меѓутоа откако се префрлив на Call&Surf (преку ST780) повеќе не можам да воспоставам конекција. Претпоставувам дека проблемотот е некаде кај port 5060 кој се користи за VoIP протоколот а уредот исто така го користи за VoIP...
Дали некој успеал да ја реши оваа ситуација??

Problemot ne e vo portovite bidejki VOIP`ot na T-home odi direktno na drug kanal do centrala i nema nikakva vrska so Internet konekcijata ,problemot kaj tebe e vo port forwardingot na ruterot koj se odnesuva na Internet konekcijata koja ja koristis za surfanje i VOIP .se sto treba da napravis pokraj portot 5060 da vidis koi drugi portovi se koristat za razgovor ne e samo toj port sto treba da se otvori mozno e razgovorite da odat na portovi od rangot 7000-9000 .

Proveri si na tvojot provajder na support...........:kafe:

Problemot ne e vo portovite bidejki VOIP`ot na T-home odi direktno na drug kanal do centrala i nema nikakva vrska so Internet konekcijata ,problemot kaj tebe e vo port forwardingot na ruterot koj se odnesuva na Internet konekcijata koja ja koristis za surfanje i VOIP .se sto treba da napravis pokraj portot 5060 da vidis koi drugi portovi se koristat za razgovor ne e samo toj port sto treba da se otvori mozno e razgovorite da odat na portovi od rangot 7000-9000 .

Proveri si na tvojot provajder na support...........:kafe:
Sepak mislam deka problemot e do port 5060 (BTW forwardiranjeto na ovoj port nikako ne odi) sto ne e slucaj so drugite portovi koi gi koristam za Peer2Peer (pr. uTorrent, eMule itn.) koi korektno se otvaraat t.e. forwardiraat. Duri za proba napraviv i forwarding na port range 3000-9000 i sekogas portot 5060 ostanuva zatvoren. Probav i preku telnet CLI da napravam nekoi podesuvanja na uredot megjutoa barem do sega seto toa e neuspesno...

Sepak mislam deka problemot e do port 5060 (BTW forwardiranjeto na ovoj port nikako ne odi) sto ne e slucaj so drugite portovi koi gi koristam za Peer2Peer (pr. uTorrent, eMule itn.) koi korektno se otvaraat t.e. forwardiraat. Duri za proba napraviv i forwarding na port range 3000-9000 i sekogas portot 5060 ostanuva zatvoren. Probav i preku telnet CLI da napravam nekoi podesuvanja na uredot megjutoa barem do sega seto toa e neuspesno...

Vo toj slucaj Probaj so port 5061 SIP go koristi i toj port, bi trebalo da ti raboti...........

A dali nekoj probal da go flashira t.e. smeni ovoj firmware so logoto na T-Home (istata verzija 6.2.29.2 ili ponova)? Ima li nacin da se napravi backup na firmverot (mislam na backup na firmware, a ne na user.ini) za da moze eventualno pokasno da se vrati istiot?

може малку доцна ама никогаш не е доцна
се надевам дека не сум :oftopic: ... сеуште

Mxtn.png

прашањето ми е дали е ова оптимумот (најголемата) брзина што можам да ја постигнам
преку моменталната моја конфигурација на терен (локација-населба, централа, квалитет на кабли итн)

или
уште подобро некој по-искусен да ги објасни овие вредности !?

п.с. му влегов у "џигер" и сега можам на Admin и root :tv:

може малку доцна ама никогаш не е доцна
се надевам дека не сум :oftopic: ... сеуште

Mxtn.png

прашањето ми е дали е ова оптимумот (најголемата) брзина што можам да ја постигнам
преку моменталната моја конфигурација на терен (локација-населба, централа, квалитет на кабли итн)

или
уште подобро некој по-искусен да ги објасни овие вредности !?

п.с. му влегов у "џигер" и сега можам на Admin и root :tv:

На кој начин го отвори вака рутерот ?

Не гледаш дека најдоле на сликата има адреса? :)

На кој начин го отвори вака рутерот ?
го користев овој линк
само како препорака: прочитај го мнооогу внимателно па пробај ...
впрочем, ти како велиш ?
Dont learn to hack, hack to learn
:smir:

@ The Man
Човече, каде ?!
доле нема адреси, мислеше горе лево ...254 или ?!

п.с. повторно никој не ми ги објаснува :toe: вредностите од сликата
што е добро, што не е, на што да им се обрне внимание ...

го користев овој линк
само како препорака: прочитај го мнооогу внимателно па пробај ...
впрочем, ти како велиш ?
:smir:

@ The Man
Човече, каде ?!
доле нема адреси, мислеше горе лево ...254 или ?!

п.с. повторно никој не ми ги објаснува :toe: вредностите од сликата
што е добро, што не е, на што да им се обрне внимание ...

Абе во ред тоа со отклучувањето на рутерот, меѓутоа што после ?
Јас секогаш го отварам рутерот преку експлорер, досега вакво нешто немам сретнато... :nesum:

Абе во ред тоа со отклучувањето на рутерот, меѓутоа што после ?
Јас секогаш го отварам рутерот преку експлорер, досега вакво нешто немам сретнато... :nesum:
Аце, не те разбирам :toe:
што немаш сретнато ?!
начинот на кој се отвара или програмот од сликата ?
2те во суштина се многу едноставни ... само загледај поблиску !

поздрав
V.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom