Thomson ST780WL i

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
blaze tebe TENEKE jas so sudni maki funkcioniram a ti 18 mb linija. za pozdravuvanje si

Изгледа грешно ме разбравте, јас на Thompsonot имам 8mbps, во моментов. IPTV си троши од тој badwith, еве за 2 дена со по 6 сати користење дневно имам потрошено околу 15гб само на IPTV. Се разбира тие не ми се бројат во limitot од 25gb колку што имам за Call&Surf.

Линијата држела 18мбпс, но јас немам толку во моментов.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Изгледа грешно ме разбравте, јас на Thompsonot имам 8mbps, во моментов. IPTV си троши од тој badwith, еве за 2 дена со по 6 сати користење дневно имам потрошено околу 15гб само на IPTV. Се разбира тие не ми се бројат во limitot од 25gb колку што имам за Call&Surf.

Линијата држела 18мбпс, но јас немам толку во моментов.
А барем добиваш квалитетна слика, колку канали имаш, што како дај разјасни малку :)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
А барем добиваш квалитетна слика, колку канали имаш, што како дај разјасни малку :)

Сликате е најубавиот дел од приказнава со IPTV, досега немам видено ваков квалитет.
Канали нема многу, околу 48 и тоа има чести промени де ги има, па ги нема.

Уредот е нешто како мал компјутер, нешто како Дреамбокс, базиран е на Windows CE, 160 gb ХДД.

Сега е поврзан преку SCART, но како што гледам има HDMI излез, за HD. Во подесувањето за слика ги има 720p и 1080i модвите за HD.

Има два стреам канали, тоа значи има слика во слика, снимање на програма додека гледаш друга и можност за пауза на тв каналот ако треба нешто да станиш, па после продолжуваш со play, а тој си снима унапред и ти го го гледаш од кај што си запрел.

Има видеотека, нема филмови во моментов за гледање, има некој dummy внесување за по 10 денари цена. Има секција Free Movies.

Тоа е сега засега што го имам пробано.

Член од
3 ноември 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
Подолго време имам отворено акаунт на Бетамакс серверите (www.voipcheap.com) и досега немав никаков проблем (користам X-Lite soft phone), меѓутоа откако се префрлив на Call&Surf (преку ST780) повеќе не можам да воспоставам конекција. Претпоставувам дека проблемотот е некаде кај port 5060 кој се користи за VoIP протоколот а уредот исто така го користи за VoIP...
Дали некој успеал да ја реши оваа ситуација??

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Подолго време имам отворено акаунт на Бетамакс серверите (www.voipcheap.com) и досега немав никаков проблем (користам X-Lite soft phone), меѓутоа откако се префрлив на Call&Surf (преку ST780) повеќе не можам да воспоставам конекција. Претпоставувам дека проблемотот е некаде кај port 5060 кој се користи за VoIP протоколот а уредот исто така го користи за VoIP...
Дали некој успеал да ја реши оваа ситуација??

Problemot ne e vo portovite bidejki VOIP`ot na T-home odi direktno na drug kanal do centrala i nema nikakva vrska so Internet konekcijata ,problemot kaj tebe e vo port forwardingot na ruterot koj se odnesuva na Internet konekcijata koja ja koristis za surfanje i VOIP .se sto treba da napravis pokraj portot 5060 da vidis koi drugi portovi se koristat za razgovor ne e samo toj port sto treba da se otvori mozno e razgovorite da odat na portovi od rangot 7000-9000 .

Proveri si na tvojot provajder na support...........:coffee:

Член од
3 ноември 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
Problemot ne e vo portovite bidejki VOIP`ot na T-home odi direktno na drug kanal do centrala i nema nikakva vrska so Internet konekcijata ,problemot kaj tebe e vo port forwardingot na ruterot koj se odnesuva na Internet konekcijata koja ja koristis za surfanje i VOIP .se sto treba da napravis pokraj portot 5060 da vidis koi drugi portovi se koristat za razgovor ne e samo toj port sto treba da se otvori mozno e razgovorite da odat na portovi od rangot 7000-9000 .

Proveri si na tvojot provajder na support...........:coffee:
Sepak mislam deka problemot e do port 5060 (BTW forwardiranjeto na ovoj port nikako ne odi) sto ne e slucaj so drugite portovi koi gi koristam za Peer2Peer (pr. uTorrent, eMule itn.) koi korektno se otvaraat t.e. forwardiraat. Duri za proba napraviv i forwarding na port range 3000-9000 i sekogas portot 5060 ostanuva zatvoren. Probav i preku telnet CLI da napravam nekoi podesuvanja na uredot megjutoa barem do sega seto toa e neuspesno...

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Sepak mislam deka problemot e do port 5060 (BTW forwardiranjeto na ovoj port nikako ne odi) sto ne e slucaj so drugite portovi koi gi koristam za Peer2Peer (pr. uTorrent, eMule itn.) koi korektno se otvaraat t.e. forwardiraat. Duri za proba napraviv i forwarding na port range 3000-9000 i sekogas portot 5060 ostanuva zatvoren. Probav i preku telnet CLI da napravam nekoi podesuvanja na uredot megjutoa barem do sega seto toa e neuspesno...
Vo toj slucaj Probaj so port 5061 SIP go koristi i toj port, bi trebalo da ti raboti...........

Член од
3 ноември 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
A dali nekoj probal da go flashira t.e. smeni ovoj firmware so logoto na T-Home (istata verzija 6.2.29.2 ili ponova)? Ima li nacin da se napravi backup na firmverot (mislam na backup na firmware, a ne na user.ini) za da moze eventualno pokasno da se vrati istiot?

Член од
1 март 2007
Мислења
110
Поени од реакции
13
може малку доцна ама никогаш не е доцна
се надевам дека не сум :eek:ftopic: ... сеуште

прашањето ми е дали е ова оптимумот (најголемата) брзина што можам да ја постигнам
преку моменталната моја конфигурација на терен (локација-населба, централа, квалитет на кабли итн)

или
уште подобро некој по-искусен да ги објасни овие вредности !?

п.с. му влегов у "џигер" и сега можам на Admin и root :tv:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
може малку доцна ама никогаш не е доцна
се надевам дека не сум :eek:ftopic: ... сеуште

прашањето ми е дали е ова оптимумот (најголемата) брзина што можам да ја постигнам
преку моменталната моја конфигурација на терен (локација-населба, централа, квалитет на кабли итн)

или
уште подобро некој по-искусен да ги објасни овие вредности !?

п.с. му влегов у "џигер" и сега можам на Admin и root :tv:
На кој начин го отвори вака рутерот ?

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Не гледаш дека најдоле на сликата има адреса? :)

Член од
1 март 2007
Мислења
110
Поени од реакции
13
На кој начин го отвори вака рутерот ?
го користев овој линк
само како препорака: прочитај го мнооогу внимателно па пробај ...
впрочем, ти како велиш ?
Dont learn to hack, hack to learn
:smir:

@ The Man
Човече, каде ?!
доле нема адреси, мислеше горе лево ...254 или ?!

п.с. повторно никој не ми ги објаснува :toe: вредностите од сликата
што е добро, што не е, на што да им се обрне внимание ...

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
го користев овој линк
само како препорака: прочитај го мнооогу внимателно па пробај ...
впрочем, ти како велиш ?
:smir:

@ The Man
Човече, каде ?!
доле нема адреси, мислеше горе лево ...254 или ?!

п.с. повторно никој не ми ги објаснува :toe: вредностите од сликата
што е добро, што не е, на што да им се обрне внимание ...
Абе во ред тоа со отклучувањето на рутерот, меѓутоа што после ?
Јас секогаш го отварам рутерот преку експлорер, досега вакво нешто немам сретнато... :nesum:

Член од
1 март 2007
Мислења
110
Поени од реакции
13
Абе во ред тоа со отклучувањето на рутерот, меѓутоа што после ?
Јас секогаш го отварам рутерот преку експлорер, досега вакво нешто немам сретнато... :nesum:
Аце, не те разбирам :toe:
што немаш сретнато ?!
начинот на кој се отвара или програмот од сликата ?
2те во суштина се многу едноставни ... само загледај поблиску !

поздрав
V.

Kajgana Shop

На врв Bottom