Thomson ST780WL i

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Jas si go otkluciv Thompson`ot ne deka dobivas nesto poise ama barem si imam root akount i mozam da vidam dosta setinzi i si gi zacuvav starite za sekoj slucaj.

Dobra rabota vo sekoj slucaj..................
Се убаво што си направил рут акаунт, ќе ти се најде за некогаш :)
туку за ова болдираното, ти си ги зачувал сите сетинзи меѓутоа тој пасвордот за воипот го знаеш ? без тој ништо не правеш, доколку го ресетираш рутерот телефонот нема да ти работи

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Се убаво што си направил рут акаунт, ќе ти се најде за некогаш :)
туку за ова болдираното, ти си ги зачувал сите сетинзи меѓутоа тој пасвордот за воипот го знаеш ? без тој ништо не правеш, доколку го ресетираш рутерот телефонот нема да ти работи

Mislam deka nisto od SIP protokolot ne treba da se podesi brat ,gi ima samo adresite na centralata VPI VCI,i IP adresite koi odat do serverot za Voice uslugata drugo nema nisto, mislam bidejki imaat privatni IP adresi 10.0.0.0 taka da toa e toa nema mnogu sto da se podesuva eve kako e kaj mene:

Registrar:62.220.200.17
Registrar Port:5060
Proxy:62.220.200.50
Proxy Port:5060
Expire Time:180

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Mislam deka nisto od SIP protokolot ne treba da se podesi brat ,gi ima samo adresite na centralata VPI VCI,i IP adresite koi odat do serverot za Voice uslugata drugo nema nisto, mislam bidejki imaat privatni IP adresi 10.0.0.0 taka da toa e toa nema mnogu sto da se podesuva eve kako e kaj mene:

Registrar:62.220.200.17
Registrar Port:5060
Proxy:62.220.200.50
Proxy Port:5060
Expire Time:180
Во ред е ова што си го зачувал, еве и кај мене е истото

Туку јас мислев на овој пасворд

без него, неможеш да го подесиш телефонот

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Izgleda ke moram da se javam na 080012345 dali mi gi podesile voopsto ovie setinzi bidejki kaj mene se prazni a telefonot go nemam koristeno i nisto ne sum izbrisal od podesuvanjata naverojatno zaboravile da gi stavat.hahahaaha drva me ostavile bez SIP.................

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Izgleda ke moram da se javam na 080012345 dali mi gi podesile voopsto ovie setinzi bidejki kaj mene se prazni a telefonot go nemam koristeno i nisto ne sum izbrisal od podesuvanjata naverojatno zaboravile da gi stavat.hahahaaha drva me ostavile bez SIP.................
ОУ МАЈ ГАД, како е можно да не ти го конфигурирале телефонот :uvo:. Пријави на 080012345, нека дојдат "стурчњаците" нека го средат :)

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
ОУ МАЈ ГАД, како е можно да не ти го конфигурирале телефонот :uvo:. Пријави на 080012345, нека дојдат "стурчњаците" нека го средат :)
Ace ke sredam toa so drvata nego da te prasam sto mislis na novite paketi na Cabletel i oni davaat VOIP dali toa ke funkcionira ili ke bide zaebancija ke pagja i zvukot ke se slusa kako od bunar.

fala za informaciite.

Red

41M847
Член од
10 јуни 2007
Мислења
388
Поени од реакции
6
Ace ke sredam toa so drvata nego da te prasam sto mislis na novite paketi na Cabletel i oni davaat VOIP dali toa ke funkcionira ili ke bide zaebancija ke pagja i zvukot ke se slusa kako od bunar.

fala za informaciite.
Не ти го препорачувам Cabletel од причина што на почеток ќе имаш добар нет и све остало ќе ти се јават ќе те прашаат каков ти е нетот ќе кажеш добар е све супер и после коа ќе имаш проблеми ќе ти го стаат у ** ти го кажуем ова пошо сум ја корисник. Али свеедно како сакаш..

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804

fala za informaciite.
Неможам да ти одговорам за кејблтел, никогаш не сум бил нивни претплатник а и незнам дали овде во Штип е достапна нивната услуга... :toe:
А за воипот на мкт немам некоја забелешка, се чувствува минимално шуштење, во секој случај мене не ми прави проблем кога разговарам со некој

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
ај пак јас... да не знае некој зашто служи копчето што се наоѓа на предната страната во средината ?

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
ај пак јас... да не знае некој зашто служи копчето што се наоѓа на предната страната во средината ?

toa sluzi za palenje i gasenje na wireless`ot samo ne znam zosto ne raboti izgleda deka conf fajlot na T-home e taka konfiguriran,moze da se aktivira treba da vidime i taa rabota,

go srediv voip`ot kaj mene bila greskata ama si imav backup na user.ini fajlot i si vrativ toa so mi trebase mozat i drugi raboti da se stavat u toj fajl.

Inace se vika GUMB kopce i da znaes deka porta broj 4 od switch`ot e za IPTV toa sranje.

Pozdrav........................

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
toa sluzi za palenje i gasenje na wireless`ot samo ne znam zosto ne raboti izgleda deka conf fajlot na T-home e taka konfiguriran,moze da se aktivira treba da vidime i taa rabota,

go srediv voip`ot kaj mene bila greskata ama si imav backup na user.ini fajlot i si vrativ toa so mi trebase mozat i drugi raboti da se stavat u toj fajl.

Inace se vika GUMB kopce i da znaes deka porta broj 4 od switch`ot e za IPTV toa sranje.

Pozdrav........................
А кај мене на порта број 4 беше приклучен мрежниот кабел :pos: :pos:

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Druze Ace i Princ da ve prasam nekolku prasanja,

1)Dali Telekom imaat nekoj vo sistemot sto proveruva kolku akounti ima ruterot i avtomatski go resetiraat ruterot ako imate ROOT akount,bidejki imase korisnici na forumot sto se zalea na thompson`ot .??????????

2)Zosto ruterot nemoze da se stavi vo bridge mode mi javuva poraka template have restrictions.

3)Da se flashuva so originalniot firmware i da se stavi kraj na site maki pa da se se stavi user.ini fajlot.................................

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Неможам да ти одговорам за кејблтел, никогаш не сум бил нивни претплатник а и незнам дали овде во Штип е достапна нивната услуга... :toe:
А за воипот на мкт немам некоја забелешка, се чувствува минимално шуштење, во секој случај мене не ми прави проблем кога разговарам со некој
Достапна е,почнаа да стават во околните згради, и јас планирам да ставам интернет и телефонија па да видеме што ке биде

P

Princ

Гостин
Druze Ace i Princ da ve prasam nekolku prasanja,

1)Dali Telekom imaat nekoj vo sistemot sto proveruva kolku akounti ima ruterot i avtomatski go resetiraat ruterot ako imate ROOT akount,bidejki imase korisnici na forumot sto se zalea na thompson`ot .??????????

2)Zosto ruterot nemoze da se stavi vo bridge mode mi javuva poraka template have restrictions.

3)Da se flashuva so originalniot firmware i da se stavi kraj na site maki pa da se se stavi user.ini fajlot.................................
1. Рутот скоро е невидлив акаунт. Кога листаш јузери на томсонот во зависност од пермисиите што ги имаш како јузер можеш да ги гледаш "поголемите" од тебе. Рутот е најголем, он може сите да ги види ама никој не може да го види.
2. Логички одговор: ако можеш да го ставиш во бриџ мод, тогаш тој е само еден обичен рутер. А томсонот не е обичен рутер туку е воип рутер. Во бриџ мод нема да работи воит-от, иптв-то...
3. Добра идеја, ама не толку добро осмислена :icon_lol: багот што го има со // работи само на овој фирмвер (мислам, а и не ми се ризикува да дознаам точно) :)

Член од
1 март 2007
Мислења
110
Поени од реакции
13
не сум многу "вичен" околу оваа проблематика
ама не е да не сум :helou:

вака,
тука е надворешен линк (доколку не работи attach-от)
ова е упатство од многу по "вичен" (фала Алаин) од нас па велам да го споделам
port_forwarding
е баш пластично објаснето , особено за оние што се во шема на КардШеринг:smir: со G80x i CCcam (Dreambox)
гледам има многу нешта што ги бараме во конфигурацијата на овој рутер/модем

п.с. дали всушност машинава работи на Линукс платформа ???

Attachments

Kajgana Shop

На врв Bottom