Thomson ST780WL i

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
и пак јас...

Кога одам во менито Set Up ми го дава следново
Warning: Running Easy Setup is not possible. There are no templates present. :toe:
хелп ??

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Па не може секој да го стартни Easy Setup... :helou:

P

Princ

Гостин
Не можам да едитирам... Нека спои некој.

Едит:
Работи, но не и за портот 80 бидејќи него го користи рутерот. Некој ако знае начин, нека каже и нека не се срами.

Член од
26 септември 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
dreambox

dali moze da raboti card sering so ovoj ruter, bidejki so sega imam linksis i e super ,se mislam dali da zema mene mi e za satelitskata tv .fala:nesum:mislam deka e toa e nat/qos port forward.I dali moze da zakaci i lynksisot na nego za card sering da rabot .Ve molam za sovet .fala

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Moze normalno samo zavisi kakov e softverot na ovaa verzija,sum slusal deka ima mnogu bagovi no vredi da se probi,jas licno bi ostanal na Linksys.

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Па DMZ (Demılıtırızed Zone) служи за исклучување на firewall, и отварање на сите порти. Би требало да биде под Advanced Controls ако има :).
Да ја имат та услуга и мојш со сакаш со порти да прајш да отвараш мојш да ги блокираш сите да ги отвориш сите таа опција е достапна!

su

Член од
31 октомври 2005
Мислења
189
Поени од реакции
4
port forwarding, raboti no so pomali portovi od 9999.
i so sharing raboti (na pomal port).

P

Princ

Гостин
80 портот уште не најде некој како се форвардира? Морав на веб серверот да му сменам порт а тоа е - глупо :icon_lol:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
80 портот уште не најде некој како се форвардира? Морав на веб серверот да му сменам порт а тоа е - глупо :icon_lol:
Normalno kako sekoj drug port ??? Imas web doma ??? Idi na ruterot port forwarding www ili 80 neznam sto ti e nejasno????

Game & Application Sharing
Protocol=TCP
Port Range = 80
Translate To =80
Trigger Protocol = TCP
Trigger Port =80

iskluci dhcp serverot,imas staticka na web serverot i tolku
PS:Ova mi e na pamet ama obicno kaj site e taka

P

Princ

Гостин
Епа за до толку и јас ќе средев :)
Го додадов HTTP (80) во форвардинг кон 192.168.1.2 во LAN.
Ама работата не заврши тука - томсонот ги сопира сите пакети на портот 80. Онака, ти ја пишуваш мојата ип за да ми влезеш на веб серверот, а тоа томстонот ти бара јузер и пас да се логираш. Читав некаде дека тој порт си го има резервирано за себе томсонот и нема да го форвардира, па луѓето користеле други портови за нивните веб сервери. Чудно како тоа нема начин :toe:

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Епа за до толку и јас ќе средев :)
Го додадов HTTP (80) во форвардинг кон 192.168.1.2 во LAN.
Ама работата не заврши тука - томсонот ги сопира сите пакети на портот 80. Онака, ти ја пишуваш мојата ип за да ми влезеш на веб серверот, а тоа томстонот ти бара јузер и пас да се логираш. Читав некаде дека тој порт си го има резервирано за себе томсонот и нема да го форвардира, па луѓето користеле други портови за нивните веб сервери. Чудно како тоа нема начин :toe:

Princakis ne si razmislil slucajno telekomcive da ne go blokiraat toj port radi zabrana na web server i drugi zaebancii......

Skoro sekoj provajder na zapad go pravi toa od sigurnosni pricini.

Onaka te prasuvam,jas mislam deka go pravat toa svabite.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Hmm jas go imam doma vo kutija mi sedi znam deka imam limited user i ne ni go ukluciv probav so toj sajtot sto ste go dale ama niso neke da go otvori sajtot.Ti si napravi root akaunt taka ???

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Jas si go otkluciv Thompson`ot ne deka dobivas nesto poise ama barem si imam root akount i mozam da vidam dosta setinzi i si gi zacuvav starite za sekoj slucaj.

Dobra rabota vo sekoj slucaj..................

Kajgana Shop

На врв Bottom