Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.
N

navivacka

Гостин
Нема врска дали има повредени, мора да се победи. Тешко е да се бориш против некој што постојано има среќа, ама мора да истрпиме. Не ми е јасно како нема крај нивната среќа (на Ливерпул). Сите понекогаш сме имале среќа ама тие имаат секогаш. По којзнае кој пат вака победуваат. Најлошото е што ни ставија притисок за утре. Само да не не служи малер, треба да излезат работите на наша страна. Астон Вила 26 години немаат победено на Олд Трафорд ама сепак посакувам среќа за утре.

Не е секогаш Велигден,кога тогаш ке им се потроши среката...утре сме под голем притисок,ке се тресам додека ја гледам утакмицата...ама се надевам дека на крај се ке испадне во најдобар ред...не верувам дека ке кикснеме трет пат по ред.
 

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.690
Поени од реакции
43.622
едно прашање ..Кога ќе се врати еден од моите омилени фудбалери-Рафаел Да Силва???
 

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
6.927
Поени од реакции
1.338
Абе ливерпулци кажете јадевме ли ние гомна кога бевме 8 бода пред вас?Дали јадевме гомна кога минатата сезона едвај 4ти завршивте?Една сезона ви се погодува да врзете 4 победи по ред и одма се кревате високо.Еднаш у месецот пишувавте у фан клубот во Јануари.Али ако пишувајте и радувајте се додека можете


Иначе глеам сите пишувате за среќата на Ливерпул.Остајте ги нивна работа е тоа,ние да си глеаме за нас.Значи утре со Астон Вила,тежок натпревар и можност да се вратиме пак како шо треба.Очекувам Ферги да лупне некоја бесна формација и тактика за да ги отвориме од сите страни Вила.Во вакви натпревари треба да се покажат најдобрите така да, дека го неаме ни Руни ни Бербатов, искрено очекувам Роналдо да земе еден натпревар барем оваа сезона на негова сметка.Треба да го свати и он тоа а не да се мести 10 минути да изведе слободен од 35 метри и да го погоди живиот ѕид.И уше еднаш

This could be the year to celebrate and cheer
Pitch
Bench and terraces
We're all wanting the same thing

If you believe in us we won't betray that trust
Through the streets of Manchester you're gonna hear the people sing

Gonna lift it high
Gonna lift it high
Our only limit is the sky 'cause through the triumph and the grief
It's all about
It's all about
It's all about belief
It's all about belief

This could be the team to achieve the dream
We got nothing to prove but we want it all the same

United we are
Already come so far
We will not rest until the whole world knows our name


Gonna lift it high
Gonna lift it high
Our only limit is the sky 'cause through the triumph and the grief
It's all about
It's all about
It's all about belief
It's all about belief

Gonna lift it high
Gonna lift it high
Our only limit is the sky 'cause through the triumph and the grief
It's all about
It's all about
It's all about belief
It's all about belief
It's all about belief
It's all about belief
It's all about belief
It's all about belief
It's all about belief
It's all about belief
It's all about belief

This could be our year​
 
Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
973
Утре мораме да победиме не смееме да си дозволиме кикс затоа што сега Ливерпул се пред нас со два бода, но ние имаме два неодиграни натпревари...двата да ги победиме ќе биде супер:):)
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не се притресувајте многу за тоа што ќе направат Челзи, Ливерпул или па било кои. Ако Манчестер го одигра преостанатиот дел од сезоната перфектно и не си дозволува преголем луксуз, би немал никакви шанси да биде симнат од англискиот трон, па ако сака Бенитез и на глава нека застане. Тоа што победија денес, победија. Нивна работа. Ние треба да гледаме што ќе направиме утре и ако веќе победиме, да гледаме да победиме со што поголема гол разлика, во случај тоа да го решава шампионот на крај.
 

The_Freelancer

Хиперактивен интелект
Член од
7 октомври 2008
Мислења
438
Поени од реакции
16
Прекрасно е видеово,го имам гледано.Како ти исполнува и душа и срце кога ги гледаш радосни,среќни,заедно сите..тоа најмногу го сакам кај Манчестер-што се како едно големо семејство.Прекрасно видео.
Jas prv pat go gledam videoto i mnogu prijatno me nasmea i me raspolozi taka koa si go gledam omileniot klub, iako ima nekoi gadni komentari postaveni tamu i nogo jasno morav da im reply-vam...nekoj ke si dobie :duel: na YouTube.
 

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
утре ...т.е. денес..со Вила треба да победиме..не дека јас така велам...туку дека сме многу подобар тим од нив - а за да трошам зборови тоа да го докажувам немора!

Треба да се одигра стрпливо ,да се игра сигурно во одбраната...и да се искористи секој нивни кикс...

И јас очекувам роналдо да го понесе товарот...и да се истакне со погодок на овој натпревар..Мислам дека ако играме тимски и концентрирано, ќе создадеме многу прилики па останува да видеме уште каква ќе ни биде реализацијата!!
 
N

navivacka

Гостин
Дојде и овој ден:vozbud:едвај чекам да го вклучам телевизорот и да ги гледам нашите јунаци...како сите вас и јас очекувам Кристиано да блесне,да го реши натпреварот во наша полза и да се вратиме онаму кај што припагаме...Ке биде малку тешко бидејки имаме исклучени и повредени играчи ама сепак Ферги ке смисли некоја убиствена тактика...
Не се замарајте со фановите на лузерите,во нивни фан клуб нема кој да пишува со денови па доагаат овде и провоцираат...не спагајте на нивно ниво.

Hellz клипот е супер јас вчера го гледав на јутуб пред да го постираш и сакав да го постирам ама ме превари:)


Замената за Тевез
http://www.24fudbal.com.mk/Default.aspx?news=1a43dca3-a258-43a8-8357-caaea23fd4d0&ln=3&typeBack=default

Ферги негира расправија со Руни
http://www.24fudbal.com.mk/Default.aspx?news=672f96e6-b606-4097-9655-9e1fe17d1431&ln=3&typeBack=default
 

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
6.927
Поени од реакции
1.338
Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
Јас не би рекол дека Астон Вила ни е тежок противник. Традицијата и статистиката е на наша страна. Но се работи за околности кои едноставно не тераат под притисок да играме. Притисокот не е само поради тоа што Ливерпул во моментот е на прво место, туку заради повеќе фактори. Еден фактор е големиот број на отсутни играчи (било поради повреди, било поради картони). Но тоа и не е некој голем проблем. Земајќи во предвид дека во вторник играме во лига на шампиони, овие играчи кои се способни за настап, а нема да играат (Руни, Сколс, Видиќ) Ферги ионака можеби и би ги чувал на клупата за да бидат поспремни за со Порто во Вторник. Втор фактор е што имаме малку психолошки проблем заради последните два порази во низа, и можеби (ако можеме така да прогласиме) мала криза што е нормална за секој клуб во одредени моменти од првенството. Но овие два порази во низа ни даваат за право да помислиме дека време е да се прекине лошата серија и дека можеби го одработивме лошото за да дојде денес и подоброто. Трет фактор е предноста на Ливерпул односно нивната среќа. Знаеме дека по којзнае кој пат постигниваат гол во последните секунди и го решават поинаку натпреварот. Тоа ни прави притисок во смисол дека и бог на Ливерпул му подарува бодови. И четвртиот фактор е оној кој се надевам денес да го снема, а тоа спортскта несреќа. Навистина е многу лошо, психички те убива фактот кога играш убаво, создаваш стопостотни шанси, а сепак топката едноставно не сака да ја помине гол линијата. Да не ги споменувам и споредните фактори како ФА која не иритираше со тоа што не остава во три дена да играме два натпревари, потоа притисокот на медиумите со своите обиди да бидат интересни со неофицијални измислени информации од типот: "Руни се скара со Фергусон"..., "Роналдо ќе оди во Реал"..., "Видиќ го барат во Милан"..., и уште незнам што не проверени информации кои мора да се признае дека поединечно влијаат на играчите.
Е сега се ова и уште многу други работи што не се сетив да ги напоменам, ако ги ставиме во еден кош, ќе добиеме дека денес имаме тежок натпревар за играње. Не дека имаме којзнае колку тежок противник, но имаме премногу тешки околности. Не ја потценувам Астон вила, таа игра одлично оваа сезона, беше и меѓу првите 4 едно време, но и тие последните натпревари не блескаат. Се надевам да блеснат играчи кои одамна немаат вистински блеснато. Тука мислам на Роналдо кој треба да почне повеќе да го менува местото на теренот, не само на крилните позиции, туку и да оди како шпиц повремено. Тоа е шанса денес да се проба во отсуство на нашите шпицови. Потоа се надевам и Тевез да има убав ден и да ни помогни токму во моментите (денес) кога тоа ни е најпотребно. Тоа го правел Тевез многу пати. Доколку игра, очекувам одлична игра од Парк, човекот кој премногу трча и го има насекаде, борбен е и не ја дава топката така лесно. Одамна нема блеснато и Керик и Гигс па се надевам кај некој од нив денес "да пукни ѓаволот". Најмногу од се сакам Ван Дер Сар да нема лош ден и да си игра во негов стил. За остатокот од тоа како ќе се одвива натпреварот , да почекаме да започне и да се одигра, и барем нешто од ова што го изнапишав да се оствари, а тоа би значело натпреварот да заврши во наша корист.
Ќе го има на А1, а ако ви е лоша сликата или ако не можете да го поднесете коментаторот кој секогаш се сити кога не му оди на Мачестер, еве каде ќе можете да го гледате: RTS2 (Србија), Pink Montenegro и Eurosport 2. Се надевам дека и тука ќе има некој линк за оние кои нема да бидат во можност на ТВ да следат. Уште нецели 6 часа до натпреварот, завршете си ги сите домашни обврски за да можете релаксирано да го следите големиот натпревар Манчестер Јунајтед - Астон Вила. Иако никој нема да не слуша, сепак ќе навиваме и ќе даваме поддршка од тука. Нека е со среќа и да се пофалиме со победа и повторно прво место.
 

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
6.927
Поени од реакции
1.338
Повиканите за натпреварот

Manchester United :
van der Sar, Foster, Kuszczak, Neville, O’Shea, Ferdinand, Evans, Evra, Fábio, Ronaldo, Nani, Fletcher, Gibson, Possebon, Carrick, Giggs, Park, Tévez, Welbeck

Aston Villa :
Friedel, Guzan, Reo-Coker, L. Young, Knight, Cuéllar, Davies, Shorey, Bouma, Milner, Gardner, Petrov, Barry, Sidwell, Salifou, A. Young, Agbonlahor, Carew, Heskey, Delfouneso

Не им беше повреден Хески?
Судија:
Mike Riley


Тие шо неможат од дома да ја гледаат,можат од тука
 

__MaNu__

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД
Член од
30 ноември 2008
Мислења
520
Поени од реакции
3
Повиканите за натпреварот

Manchester United :
van der Sar, Foster, Kuszczak, Neville, O’Shea, Ferdinand, Evans, Evra, Fábio, Ronaldo, Nani, Fletcher, Gibson, Possebon, Carrick, Giggs, Park, Tévez, Welbeck

Aston Villa :
Friedel, Guzan, Reo-Coker, L. Young, Knight, Cuéllar, Davies, Shorey, Bouma, Milner, Gardner, Petrov, Barry, Sidwell, Salifou, A. Young, Agbonlahor, Carew, Heskey, Delfouneso

Не им беше повреден Хески?
Судија:
Mike Riley


Тие шо неможат од дома да ја гледаат,можат од тука

Мајк Рајли-исушена прачка,погледнете го само...
Денеска треба да победиме,кикс во никој случај не доага во предвид...имаме добар состав на располагање иако имаме и некои првотимци кои се суспендирани и повредени за жал, кои ја остават душата на теренот...се надевам дека со овој состав ке дојдеме до победа...па пак да се вратиме на нашето прво место,онаму кај што треба.Гледам дека и Хески ке игра,колку што знам повреден беше,ама можеби ке почне од клупата доколку имал ситна повреда.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom