Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

• Креатор на темата Креатор на темата Apokalipto
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Леле сеа викаме ќе тепаме ова она. А да се стрпиме малце и да не летаме премногу. Се гледа меч за меч, а не да правиме планови за 10 меча однапред. Се може да се случи може да им се испоповредат играчи и да тепаме 10-0 може и нас недајбоже да ни се случи ама затоа се со свое време и се со трпеливост. Вака глеанона мечот на Сансиро како и да се вика коа играат Интер таму нема да биде прошетка во парк. Ќе се обидат со сите сили да постигнат гол и ние ќе мора да го искористиме тоа. На тој меч можеме да тактизираме да идеме само на контри да си чекаме шанси. Да дадеме први гол би било најубаво поради тоа што после тоа ќе мораат да не притиснат и да го користиме просторот што ќе го направат. Сепак сега е Мурињо тренер има познавања за нашите слабости, но сепак сега не игра Челзи, а и многу се смени нашиот тим од последниот пат кога игравме. Краен заклучок е дека ќе биде тежок меч, но на крај ќе испаднеме потриумфални.

Абе ќе ја одбраниме титулата во лигата на шампионите,и ќе бидеме првиот тим што го направил тоа.Ќе видите :pipi:

Абе мелено Интер ќе ги напреме слаби се. Никаква игра немат.
Една по тиква на Ибрахимвич и толку од Интер.
Поздрав Ѓаволи!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:vozbud:

Mozam da kazam deka Man.Utd ima strasno uigran tim, ama ne mi e jasna edna rabota. Zosto ne dobijat poveke sansa tie decurlanata sto se pojavija vo kupot protiv Derby? Dokazaa deka Manchester ima i kvalitetna mladinska skola, a osven Evans vo posledno vreme mnogu retko promovira deca od sopstveniot pogon.

Така е брат, доста сме воиграни и само тие што не ја пратат нашата игра можат да не потценуваат:smir:. Него тие младите во иднина ќе бидат зверови. САФ знае како да искалеми играч. Сеуште се млади, имаат по 18 години. Имаме фантастична иднина. Рафаел и Фабио да Силва лом ќе прават по бековските позиции. Еванс исто така ќе биде достојна замена за Фердинанд (мислам од ко ќе има 35+). Нани исто така е фантастично крило, Тошиќ ќе гази лево. Гибсон според мене е новиот Сколси, многу интелегентен играч од средината за 19 години што ги има. Посебон исто така има фантастична иднина во тимот. Во нападот ќе имаме огромна конкуренција. Покрај Руни,Тевез и Бербатов, за место ќе се борат Кемпел,Велбек,Мачеда и Бренди. А да, го заборвив Петручи(новиот Тоти), го имам гледано како игра за резервите и секоја чест за него. Знае што прави САФ мислам.:smir:

Абе мелено Интер ќе ги напреме слаби се. Никаква игра немат.
Една по тиква на Ибрахимвич и толку од Интер.
Поздрав Ѓаволи!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:vozbud:
Хахах од Интер имаме поквалитетни фудбалери.Мислам дека на ОТ лошо ќе си поминат.2-3 нема да им избегат.А задутре со фулам да дадеме 3 ќе се израмнеме со Челси во број на постигнати голови

Дали некој има онлајн акаунт на официјалната странца на Манчестер, сакам да го прочитам интервјуто со САФ но имам проблеми со регистрацијата.
Ако некој има акаунт кој може да го искористам, за 1 употреба хехе или да го копира тука интервјуто.
ФАЛА!!

What do you consider to be the turning point in the early part of your United career? Mickey Thomas

I think there were a few turning points. Obviously there was a big job to be done in terms of the restructuring of the club, from youth development right through. As I’d done in my early management at St Mirren and Aberdeen, I always felt having a youth programme was important. That was the foundation we built at this club. We held trials every week up at Albert Park in Salford on the floodlit Astroturf. We had meetings with the scouts to focus on exactly what their job was. I remember saying to them, “I don’t want the best boy in their street. I want the best boy in their town.”

So we worked really hard at the youth and you could start to see the fruits of that after a year and a half. I brought Les Kershaw in as chief scout, then I brought Brian Kidd in for youth development and local scouting, and we started to make ground. In those days, you could have trials all the time, in the way you can’t do now in the academy. We’d hold trials throughout the year - kids would come in for two or three weeks in August, two weeks in October, a week in December, two weeks in March.

Meanwhile, I felt the first team squad was too old to carry on challenging and we had to start changing that. In 1989, I brought in five players and we sold off about eight - Paul McGrath, Norman Whiteside, Gordon Strachan, Jesper Olsen, Peter Davenport,
Chris Turner and Graeme Hogg. We gave a free transfer to Kevin Moran, Frank Stapleton and Mick Duxbury. We started to build a new team. But the biggest thing was the youth development, it was starting to progress.

When you retire from United, probably in another 20 years, would you accept the Scotland job if it was vacant? Denis Law

No, I won’t turn to international management. When I’ve finished here, I think I deserve a complete rest! I’ll be off to my wee butt ‘n’ ben (small holiday home). After here, I’m finished!

How did it feel losing 4-0 to Celtic in the 1969 Scottish Cup final - and why weren't you marking Billy McNeill for the corner? Paddy Crerand

Och, that was my worst ever moment in football as a player. Rangers against Celtic in the final and we lost 4-0. It was agony. That was my last game for Rangers really, in the first team anyway. I was given the job to man-mark Billy McNeill but our centre-half Ronnie McKinnon was supposed to attack the ball. Neither of us did our job and McNeill scored. It was the second minute of the match, so it was a killer. That was only miniscule in terms of what happened after that. The goals we lost were absolutely ridiculous, it was an absolute shambles. I’ve watched the video again and I certainly wasn’t the worst player on that pitch, that’s for sure. Rangers were shocking that day, right through the team. David Smith was the only Rangers player who played that day. We were absolutely thrashed.

What would you rather have - two more European Cups and three more league titles OR Scotland to win the World Cup?
David May

I think I’ll settle for two more European Cups and three more titles… Scotland have got their own problems!

What has been the key ingredient for maintaining your success? Mickey Thomas

The ingredient is that I’m at the right club. I’m at a club where everybody understands that success is important. You know what your challenges are every year, you know what your targets are. Once we won that first league title in 1993, it opened the door for us and it’s been nothing but progress since. The progress hasn’t necessarily always been on the football field – there’s been a big development in the medical department, sports science, a new training ground… these have all been boosters to us. As you win a title, then the demand gets greater. We’ve not lost the hunger. That’s important. We’ve not lost the hunger to win. That permeates right through the club.

Can you please tell me when your horse will next win a race? Michael Carrick

Look out for 'What A Friend' at the Cheltenham festival. It’s favourite to win the Royal Sun Alliance Chase on 11 March.

Thanks to all supporters who posted new questions for Sir Alex on our message board. Look out for them in Ask Sir Alex in the next Inside United, on sale 4 March.

Ako e ova toa sto go baras(go ima fergi na slika kako pie kafe i so peharot od LS do nego)

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Незнам зашто некои навивачи летаат во облаци тука.Пишуваат колку да биде пишано: ау најдобри сме готово све ќе освоиме,интер слабаци ..

Па незнам кој напиша али имаше еден пост во кој пишуваше дека најголемата закана за нас е Мурињо,што тотално се согласувам.Многу добри тактики прави и знае да изненади со некои потези кои потоа излегуваат клучни.Сите споредуваат со утакмицата Интер-Милан.Па зашто цело време се основате на една утакмица,колку и да е таа одлична/лоша?Во вакви дерби натпревари и поготово во натпреварите во лига на шампиони формата последна се гледа според мене,дека секој тим и играч има посебна инспирација да го победи протвничкиот тим во ЛШ (Во овој случај и светските шампиони).Интер се квалитетна екипа,воопште НЕ ЗА ПОТЦЕНУВАЊЕ.

Едвај чекам да почне ЛШ и се надевам на интересен фудбал во секој поглед.За со Фулам не би ризикувал ништо да би бил Ферги и супер би се задоволил со 1-0 победа.

abe braka sto tolku ste se uplasile od ibra?ibra momentalno ne e vo negovata naj forma a i v4era gi gledav inter protiv milan po pauza od mesec dena i da vi kazam i4 ne me impresioniraa.ако мислат вака да не победат гадно се излажале интер ги победи на милан бидејки милан има слаба одбрана малдини и особено каладзе ги немаше никаде а со таква одбрана како нашата адри и ибра нема да претнат:olee:

Незнам зашто некои навивачи летаат во облаци тука.Пишуваат колку да биде пишано: ау најдобри сме готово све ќе освоиме,интер слабаци ..

Па незнам кој напиша али имаше еден пост во кој пишуваше дека најголемата закана за нас е Мурињо,што тотално се согласувам.Многу добри тактики прави и знае да изненади со некои потези кои потоа излегуваат клучни.Сите споредуваат со утакмицата Интер-Милан.Па зашто цело време се основате на една утакмица,колку и да е таа одлична/лоша?Во вакви дерби натпревари и поготово во натпреварите во лига на шампиони формата последна се гледа според мене,дека секој тим и играч има посебна инспирација да го победи протвничкиот тим во ЛШ (Во овој случај и светските шампиони).Интер се квалитетна екипа,воопште НЕ ЗА ПОТЦЕНУВАЊЕ.

Едвај чекам да почне ЛШ и се надевам на интересен фудбал во секој поглед.За со Фулам не би ризикувал ништо да би бил Ферги и супер би се задоволил со 1-0 победа.

Брату се согласувам со тебе, ама оде е проблемот малце поразличен!
Овде за добар навивач се смета тој што има нај-оптимистички поглед према играта, мене највише ми беше страв од Интер и сигурен сум дека и да ги пројдеме тоа ќе биде многу тешко, интер е екипа од врвен ранк и годинава им нема рамни во Италија!

Брату се согласувам со тебе, ама оде е проблемот малце поразличен!
Овде за добар навивач се смета тој што има нај-оптимистички поглед према играта, мене највише ми беше страв од Интер и сигурен сум дека и да ги пројдеме тоа ќе биде многу тешко, интер е екипа од врвен ранк и годинава им нема рамни во Италија!
Се е океј Интер е одлична екипа и јас имам страв од нив,а и Мурговски секогаш знае да изненади...Но едноставно нешто во мене ми кажува дека ќе ги победиме 2пати.:back:

Милан сериозно размислува за Немања Видиќ

Италијански Милан има намера да направи сериозна офанзива пред летото и да се обиде да го доведе играчот на Манчестер Јунајтед, Немања Видиќ во своите редови, објавил “Гоал.ком”, пренесува Спортнет.
Откако стана јасно дека Алесандро Неста најверојатно ќе стави крај на кариерата и најавеното пензионирање на ветеранот Паоло Малдини , раководството на Милан се посериозно размислува за купување на 27-годишниот србин кој би ја преземал улогата на Малдини.
Менаџерот на “црвените ѓаволи”, Сер Алекс Фергусон е подготвен да го отстапи Видиќ за не помалку од 20 милиони евра. Во правец на најваните засилувања Милан досега потпиша договор со одбранбените играчи Тиаго Силва и Фелипе Матиони.

Гигс ужива во својата улога на теренот

Рајан Гигс одлично ја искористува шансата во средината на теренот во залезот на неговата долгогодишна кариера со две асистенции во неделата.

Гигс, кој беше ангажиран како напаѓач во неделната средба против дерби во ФА Купот, иско не ја погоди мрежата како претходно на Аптон Парк одигра неверојатна улога на теренот.
"Со големи играчи околу мене нема да трчам позади дефанзивците како порано. Наспроти тоа морам да го искористам моето искуство и да се обидувам да креирам шанси за другите"- објасни Гигс за менувањето на позицијата од крило кон центарот на средината дури и напаѓач.
"Некогаш едноставно знаеш на кое место ќе се најде твојот соиграч без да гледаш иако не се секогаш успешни моите удари со пета"- додаде тој.
Гигс намести два погодока против Дерби за Нани и Роналдо, а се приклучи и во градењето на нападот за голот на Дени Велбек, но неговата важност не се состои само од тоа да ја подаде топката туку и да го пренесе своето искуство на другите особено со неговите 788 настапи за Јунајтед.
"Од фудбалери како мене, Гери Невил и Едвин ван дер Сар се очекува да го пренесеме своето искуство на останатите момци кои доаѓаат во тимот"- кажа уште Гигс.
"Тоа е нашата задача како сениори, да им помагаме на фудбалери како Дарон Гибсон и Дени Велбек кои постигнаа фантастични погодоци во неделата"- заврши тој.

Милан сериозно размислува за Немања Видиќ

Италијански Милан има намера да направи сериозна офанзива пред летото и да се обиде да го доведе играчот на Манчестер Јунајтед, Немања Видиќ во своите редови, објавил “Гоал.ком”, пренесува Спортнет.
Откако стана јасно дека Алесандро Неста најверојатно ќе стави крај на кариерата и најавеното пензионирање на ветеранот Паоло Малдини , раководството на Милан се посериозно размислува за купување на 27-годишниот србин кој би ја преземал улогата на Малдини.
Менаџерот на “црвените ѓаволи”, Сер Алекс Фергусон е подготвен да го отстапи Видиќ за не помалку од 20 милиони евра. Во правец на најваните засилувања Милан досега потпиша договор со одбранбените играчи Тиаго Силва и Фелипе Матиони.
Кога ќе си видам тилот,тогаш.:back:
Пак е некоја измислица,Јунајтед нема шанси да го продаде Видич.А и никогаш не ги продавал најдобрите фудбалери :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom