- Член од
- 19 февруари 2009
- Мислења
- 1.379
- Поени од реакции
- 1.968
Што збориш ма?Гледаш каде се разминуваме? Што во мојот поглед нема неравенство,јас сум рамноправна потполно со секој маж во мојот живот.Во твојот сеуште си над жените,што значи јас и ти или живееме во два различни светови или жените кој ти ги среќаваш незнаат да се изборат за равенство.А жена која е незадоволна од својот статус лечи фрустрации на многу начини,жал ми е што си пораснал во таква средина,сигурно ти било тешко,а во иднина ќе ти биде уште потешко.
Незнам за мајка ти,не ја познавам
Па ти не само што си открила дека во мојот поглед сум бил сеуште над жените, во каква средина сум растел и колку тешко ми било,туку и уште колку потешко ќе ми биде..Секоја чест,не сум знаел дека толку тешко ми било,ама фала ти што ми ги отвори очите.
Туку, ти го читаш тоа што го цитираш или онака,ради-реда го ставаш за да изгледа дека му реплицираш на некого?
Инаку ме мрзи да ти цитирам што си пишувала на темава,ама ако земеш да си ги прочиташ постовите ќе видиш дека оставаш впечаток на една од тие жени фрустрирани од својот статус,кои толку многу ги спомнуваш и за кои мислиш дека своите фрустрации ги лечат со ебавање наоколу..