Колку ви работи логиката?

• Креатор на темата Креатор на темата Demon_Lord
  • Време на започнување Време на започнување
Абе дај не не’ мачи во 2 сатот по полноќ, кажи ни кој е бројов. :cuc::se_ molam

3тото ај те да земеме коцка мраз.....да ја грееме ќе се претворе у вода....ајде мош па нека е иста....ама коа ќе достигне 100 степени ќе почне да испарува....не е исто како собирање али па не е еднаква на коцката мраз
4тото одма го поправив....
5тото помислиф дека сме среда денеска :tapp:

all in all :pusk:

3тото ај те да земеме коцка мраз.....да ја грееме ќе се претворе у вода....ајде мош па нека е иста....ама коа ќе достигне 100 степени ќе почне да испарува....не е исто како собирање али па не е еднаква на коцката мраз:

Да ти е жива наставничката по физика...ај баш земи една коцка мраз и напрај си го експериментот...или подобро не, ако си средно, предложи да го направите на час...шо знајш, ти можда ќе си новиот Архимед...ако го докажиш тоа, ќе ми биде мило да :pusk:

Дотогаш...:kesa:

за 2рото мислам дека треба да е 12 - 1/3 од 12=4 а 1/2 од 4=2.....ако е така има ѓи повеќе комбинации....а иначе одговоро на првото ??? 6 саата така ли ?

за 2рото мислам дека треба да е 12 - 1/3 од 12=4 а 1/2 од 4=2.....ако е така има ѓи повеќе комбинации....а иначе одговоро на првото ??? 6 саата така ли ?
одговорот на 1. е 2 сати... зарем мислите дека волкот и кучето нема да избегаат од лавот...?
а под 2. бидејќи не е кажано од што една половина логички е дека една половина би изнесувала 0.5 то ест 1/2, значи одговорот под 2. изнесува 1.5 бидејќи една третина од 1.5 изнесува 0.5
Извинете малку е погрешно поставена задачава, не е делено на три туку како дропка поделено на 3 дела 1/3 и 1/2

одговорот на 1. е 2 сати... зарем мислите дека волкот и кучето нема да избегаат од лавот...?
а под 2. бидејќи не е кажано од што една половина логички е дека една половина би изнесувала 0.5 то ест 1/2, значи одговорот под 2. изнесува 1.5 бидејќи една третина од 1.5 изнесува 0.5
Извинете малку е погрешно поставена задачава, не е делено на три туку како дропка поделено на 3 дела 1/3 и 1/2

оххх ја па дури сеа видо дека на лаво му требале 2 саата за да изеде овцата...:tapp::tapp: а за третата некако не ја разбирам ама нема веза ојдо да спијам...

И јас одам на спијање кај и да е... ама еве ви уште неколку да размислувате!!!
6.Зошто не можиш да сликаш Индијанка со локни?
7.Кој е најголемиот број што можиш да се напиши со само 2 цифри...(внимание финта е ова има трик инаку е многу тешко)...
8.
Во 20 век пред да биде откриен Монт Еверест која била највисок врв во светот? (внимание размислувајте логички не географски)
9.Еден полжав врти половина круг налево, па потоа се враќа за половина од поминатиот пат надесно, дали полжавот е на истото место од каде што започнал?
10.Дали е легално човек што е од Албанија а живее во Македонија да го погребиш во Македонија?

И ве молам само по едно прашање на пост, без дуплирање на постови...

Demon Lord

7.Да не е бесконечно со две нули?

Али малце е глупо пошто бесконечно не е скаларна величина.

Demon Lord

7.Да не е бесконечно со две нули?

Али малце е глупо пошто бесконечно не е скаларна величина.
Не не е со две 0 бесконечно две 0 се еднакви на 0 значи ако се бараше најмалиот можен број напишан САМО од 2 цифри би бил тој...

Знакот бесконечно изгледа не ти е познат?
Самиот велиш знакот бесконечно е ЗНАК, а финтава е со две цифри да го напишеш најголемиот можен број (без знакови само цифри убо е зададено)...
А иначе познат ми е превртена 8ка само не ми е јасно што има тој врска со двете нули?

8.Во 20 век пред да биде откриен Монт Еверест која била највисок врв во светот? (внимание размислувајте логички не географски)

HAHAHA Pa Mont Everest bil najvisok koj drug:toe::pos2:

9.Еден полжав врти половина круг налево, па потоа се враќа за половина од поминатиот пат надесно, дали полжавот е на истото место од каде што започнал?

Ne e na isto mesto mu fali use edna cetvrtina.:vozbud:

BASHKAMEN Бравос точно ги одговори 8то и 9то прашање ти си човек од логика... Ќе те замолам да му оставиш малку протор на останатите форумџии пред да се обидиш да ги одговорш и другите 3 прашања. Фала..:smir:

Самиот велиш знакот бесконечно е ЗНАК, а финтава е со две цифри да го напишеш најголемиот можен број (без знакови само цифри убо е зададено)...
А иначе познат ми е превртена 8ка само не ми е јасно што има тој врска со двете нули?

Превртена 8ка = две превртени нули :toe:

Превртена 8ка = две превртени нули :toe:
хехехе нема логика тоа веќе преминува во геометрија со превртената осумка сакав да опишам како изгледа знакот за бесконечно... Но не го одговара то логичкото прашање за најголемиот број со само 2 цифри...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom