Метал споредби

Nu`Bia

Деталка
Член од
10 август 2008
Мислења
59
Поени од реакции
1
Ам и Pestilence co Malevolent Creation,дет металојни невидени,ама првиве нешто почнаа jazz да додавет во последните два албуми,а Malevolent си останаа на своето десетгодишно деталство.Значииит /me on Malevolent Creation-Pursuit Revised

U

UnholY

Гостин
Ам и Pestilence co Malevolent Creation,дет металојни невидени,ама првиве нешто почнаа jazz да додавет во последните два албуми,а Malevolent си останаа на своето десетгодишно деталство.Значииит /me on Malevolent Creation-Pursuit Revised
Џез елементите се одлично вклопени во музицирањето на Pestilencе.
Перфектно звучи таа кулминација на дет и џез.
Мене искрено ми се допаѓа повеќе од Malevolent Creation, а го земам во предвид и фактот шо од Malevolent Creation ги сакам само постарите дела.

Значи мојот избор е Pestilence.
Testimony Of The Ancients е дет метал антологија.

Nu`Bia

Деталка
Член од
10 август 2008
Мислења
59
Поени од реакции
1
Епа то не ми се свиѓат мене многу,шо тука се многу технички а јас то го нејќам,со исклучок на Spheres,то е то шо го обожавам кај нив,инаку Malevolent баш Envenomed му е од најдобрите,ама се до секој различно допират.Не знам шо да одлучам меѓу то од painkiller.

Член од
13 мај 2008
Мислења
114
Поени од реакции
4
Како досега никому не му текна да направи ваква генијална споредба?

Член од
13 мај 2008
Мислења
114
Поени од реакции
4
Еве вака Krisiun со Immolation. Првиве добро ги знаеме, направија пеколна свирка, сите што беа знаеме дека се работи за искрен брутал дет метал од Бразил, додека Immolation со ништо не заостануваат зад првонаведениве, со разлика што повеќе се држат за оној по олд скул дет, ма да има и еден куп брутал моменти доловени само на Immolation начин. Не бирам меѓу овие два, еднакво ги поштувам обата бендови, сакам уште Immolation во живо да ги чујам за да можам да направам комлептна споредба..\m/

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Deicide - Vital Remains
Razlikata e vo dolzinata.
Podolgo Ime - Vital Remains
Gitaristot na Vital Remains ima podolg penis
Tapanarot na Vital Remains ima podolgi palici
Basistot Ima podolgi zici na Basot
Pesnite im se podolgi
KOncertite im se podolgi
Podolgi farmerici nosat
Podolgi kosi imaat prema Deicide
Se ostanato e isto....

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Megadeth vs. Metallica

По очигледна и застарена споредба од ова амин.

Ипак ми лежи да ја пишам. . . чисто ради што двата бенда имаа идентични дешавки, златен период 80ти и слаб период 90ти, каде што скоро сите треш метал бендови од 80тите се мрднаа. . ., од кои едните (Мегадет) во тие слаби периоди знаеа да напраат песна што нема да затапи, на чиј што вокалист гласот не му мутираше во кантри, и секако дека песните беа слаби за треш стандарди, но затоа и не беа треш туку добри хард рок и хеви метал песни. Металика се тие што знаеа да затапат, ама знаеа и да напраат нешто похард од Мегадет.

Почетокот на анти-треш периодот кај двата бенда се рачуна: за Металика пост-Black Album периодот, а кај Мегадет пост-Rust in Peace периодот. Мегадет ја имаа доблеста да редовно издаваат албуми до ден денес, наспроти каде што Металика од психички доод алкохол проблеми едвај се изнамачија со 2 албуми за на крај да кулмнираат по 7 години од Reload со St. Anger кој што има прилично одвратни тапани, од продукцијата нивна до лупањето на Ларс.
Дејв е упорен со својот бенд, и не му требаше подолго од Металика да се врати на сцената со звук кој што е карактеристичен за Мегадет колку толку, ама тој ја има и слободата да отпушта кого сака од бендот, со што кога сака може да најде свежина од нови членови.

На крајот и двата бенда се вратија со задоволителни албуми. Едните се изнамачија, другиве лека полека, пак го мутираа звукот назад. Металика ги јадат Мегадте во 80тите, овие ги јадат Металика, на крај све је ок.

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
Deicide - Vital Remains
Razlikata e vo dolzinata.
Podolgo Ime - Vital Remains
Gitaristot na Vital Remains ima podolg penis
Tapanarot na Vital Remains ima podolgi palici
Basistot Ima podolgi zici na Basot
Pesnite im se podolgi
KOncertite im se podolgi
Podolgi farmerici nosat
Podolgi kosi imaat prema Deicide
Se ostanato e isto....
Ти очигледно не си ги слушал двата бенда...уопште не се исти...Deicide имаат многу по олд-скул пристап кон нивниот дет метал, а Vital Remains поише си дозволуваат вметнувања на попрогресивни мелодии (немој сеа да помислиш дека зборам за прогресив дет), а според мене и двата бенда имаат одредена доза на бруталност. Башка у Vital има многу поише класика уметнато него у Deicide. Е сеа тоа што тематиките им се исти, тоа е друга работа и за тоа е одговорен чичко Глен.:)

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Megadeth vs. Metallica

По очигледна и застарена споредба од ова амин.

Ипак ми лежи да ја пишам. . . чисто ради што двата бенда имаа идентични дешавки, златен период 80ти и слаб период 90ти, каде што скоро сите треш метал бендови од 80тите се мрднаа. . ., од кои едните (Мегадет) во тие слаби периоди знаеа да напраат песна што нема да затапи, на чиј што вокалист гласот не му мутираше во кантри, и секако дека песните беа слаби за треш стандарди, но затоа и не беа треш туку добри хард рок и хеви метал песни. Металика се тие што знаеа да затапат, ама знаеа и да напраат нешто похард од Мегадет.

Почетокот на анти-треш периодот кај двата бенда се рачуна: за Металика пост-Black Album периодот, а кај Мегадет пост-Rust in Peace периодот. Мегадет ја имаа доблеста да редовно издаваат албуми до ден денес, наспроти каде што Металика од психички доод алкохол проблеми едвај се изнамачија со 2 албуми за на крај да кулмнираат по 7 години од Reload со St. Anger кој што има прилично одвратни тапани, од продукцијата нивна до лупањето на Ларс.
Дејв е упорен со својот бенд, и не му требаше подолго од Металика да се врати на сцената со звук кој што е карактеристичен за Мегадет колку толку, ама тој ја има и слободата да отпушта кого сака од бендот, со што кога сака може да најде свежина од нови членови.

На крајот и двата бенда се вратија со задоволителни албуми. Едните се изнамачија, другиве лека полека, пак го мутираа звукот назад. Металика ги јадат Мегадте во 80тите, овие ги јадат Металика, на крај све је ок.

На место споредба, конечно, ФАЛА БОГУ!

Значи не Металика vs. Мејден туку vs. Мегадет.

Дејв е страшен метал гитарист, бољи од Хамет и Хетфилд заедно, ама сепак, без вториов малце е, како да кажам... сам. :)

Ама Хетфилд со Мустејн и Клиф Бартон се најдобро гитарско трио што сум го чул. Судбината да е играла поинаку т.е. едниот да не си заминал, другиот да не починал - ние ќе сме слушале многу повеќе од ефтините солажи на Хамет и пасивноста на Џејсон Њустед.

Се на се, не можам да одберам еден од двата бенда. Ги слушам бааги време, Металика повеќе де, ама Мегадет повеќе ми лежеа летово...

Браво за споредбава, уште еднаш.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Cannibal Corpse vs. Six Feet Under

Двата се одлични Death Metal бендови и еве пример по една песна од нив

Cannibal Corpse - No Remorse (Metallica Cover)

Six Feet Under - The Day The Dead Walked

Повелете :)

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
Cannibal Corpse vs. Six Feet Under

Двата се одлични Death Metal бендови и еве пример по една песна од нив

Cannibal Corpse - No Remorse (Metallica Cover)

Six Feet Under - The Day The Dead Walked

Повелете :)
Па стај оригиналка од Cannibal бе...:):)Иначе мене бољи ми се мноогу CC не само ради музиката вака, него и ради тоа што они се први што почнаа да стремат кон брутал дет метал....легенди!!!

Anthrax vs. Overkill
Две треш метал легенди, од кои првиве спаѓаат у 4ката, а иначе не се нешто далеку со стилот...ја би ги избрал Overkill

Kajgana Shop

На врв Bottom