Фиксна протеза

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.399
Поени од реакции
37
па не е и баш нешто убаво.. али сепак фиксната е по корисна од мобилната..

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Мене ми се многу симпатични луѓето со протеза, ми изгледаат баш онака слатки, незнам зошто, и ја сакав едно време да ставам ама ок е сега:helou:

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
еееј немој да ме вреѓате!:nenene:
ја носев од 5то до 8мо одд... и сеа пак носам, поради умниците:toe:
ама ги извадив и сеа сум без ум:pipi:
не не, сериозно јас многу си ја сакам фиксната и ми е многу куууул!

п.с: се сеќавам во 8мо кога ми ја извадија се осеќав како дел од устата да ми снемало и плачев ко се гледав во огледалото

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Носев протеза бајаги време....ко ми ја истадоја дури плачев зш забите ко плочки ми биле:wink:ама сега е ок се :smir:

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Fiksnata proteza e definitivno poefektivna od mobilnata.Ke ja nosis 1-2godini ama posle problemi so izmesteni zabi,NE!

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Voopsto nema da bides grda ,e sega vo zavisnost od koi pricini ke ja nosis protezata od toa ke zavidi i legurata koja ke ti bide stavena.Malce e pogruba zicata ako e vo prasanje progenija,ali ok nisto strasno sve e stvar na navika. A ako e ispravnje na zabi ke imas tolku tanka zica sto i samata poveke ke si se dopagas na sebesi so proteza otkolku bez.Stavisi i ic ne se sekiraj a i ne zaboravaj ne smeta vo baknuvajne i slicni rab...........:helou:
Смета. :wink:

Neno-WH

Anyone interested?
Член од
21 септември 2008
Мислења
281
Поени од реакции
17
Ја носев фикса пола година. И не смета во ништо а плус ке ти се средат забите со неа:smir:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Мене не ми смета :).

Сериозно луѓе, зошто мислите дека ако носите протеза ќе бидете грди? Во Кина децата од мерак ставале фиксни, до толку ја претерале работата што скоро секое второ дете носело протеза, па почнале и да им пишуваат казни на ортодонтите што им ставале фиксна на случаите кај кои не е потребна. Не знам што сакаат да постигнат со ова.
А тие што ќе ве зезаат поради фиксната, откако ќе ја извадите, ќе бидат првите што ќе ви кажат: "Леле, колку ти се убави забите!" Јас носам фиксна и дури не сакам да ја извадам, а ќе морам за едно 3-4 месеца. Се навикнав веќе, поубаво ми е некако кога ми се стегнати забите :).

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
мене ми препорачаа да носам фиксна ама несакав:)
едноставно си ги сакам вакви забчињата кривички:icon_lol:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
мене ми препорачаа да носам фиксна ама несакав:)
едноставно си ги сакам вакви забчињата кривички:icon_lol:
ако не ти се премногу искривени не ставај
чиста ситуација кај нас ко прегледвеа за протези во 7мо и уште ти викаат ај дој другата недела да ти стајме:pos2:..кај нив ќе ставам ..жицине од гитарана се потенки:vozbud:
а иначе еден другар ги носи протезите само за мода:tapp:..значи то ич не ми е сватливо, јас едвај чекам да ги истам, а од онака си носи..
несватливо нешо

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
ако не ти се премногу искривени не ставај
чиста ситуација кај нас ко прегледвеа за протези во 7мо и уште ти викаат ај дој другата недела да ти стајме:pos2:..кај нив ќе ставам ..жицине од гитарана се потенки:vozbud:
а иначе еден другар ги носи протезите само за мода:tapp:..значи то ич не ми е сватливо, јас едвај чекам да ги истам, а од онака си носи..
несватливо нешо
Мисли дека Grills му се :pos:

Г

Грејвдигер

Гостин
Не смета за ништо. Ја носев една година и не имав никакви проблеми, само кога првиотпат ќе ти ја наместат не осеќаш ништо, после спиење другиот ден стисни ги силни забите да видете како рипата у таван:pos2: пошто вечерта устата мирувала, поточно не сте ја мрдале, исто е и кога ќе идете на контрола, али за 2-3 дена поминува.

Член од
22 октомври 2008
Мислења
6
Поени од реакции
0
Јас носев фиксна и ми сметаше само кога сакав нешто тврдо да прегризам, а болки имав ненормални пошто ми беше специфичен случајот. Али сепак вредеше шо „жртвував“ една година со фиксната, сега цел живот ке се смеам со убави заби.

elencesrce

Love Is In The Air!
Член од
10 јануари 2008
Мислења
95
Поени од реакции
2
Носев точно една година во почеток нормално ми беше тешко дури се навикнав ама после се си беше ок ама сепак едвај чекав да ми ја извадат што знам смета по малку ... али тоа што се средуваат забите за тоа немам збор многу е подобра од мобилната ...

Kajgana Shop

На врв Bottom