Македонски знамиња празнично се вејат во Мелбурн

Браво за нашите во Австралија, одличен потег(маркетиншки) за да им докажеме на светот дека сегде не има!

Македонците се најсилна нација на светот!Нека ни е честит празникот!

Да ве прашам, зашто 200 000 македонци во Бугариjа, не развеха макеодонското знаме на празникот? Зашто ОМО-Илинден не поздрави така сите т.е. македонци во Бугариjа?

Државните знамиња се веат во Мелбурн, за разлика од Тетово, каде празникот се наѕира само од неработниот ден.

Дали можеби градоначалникот си мисли дека е градоначалник на Тропоја или на Призрен ?

Колку што сум јас информиран знамињата ќе останат некој ден, мислам дека повеќе од еден.

Во Мелбурн да пишува Република Македонија е поим, бидејки голем број од населението овде е од мешано Грчко-МакедонскоПредавничко потекло.

Начекав еден автсралиски форум, каде повеќето членови се наши Македонци кои живеат таму, и тие велат дека знамињата ги донирал Никола Груевски.

А еве и еден текст, не знам од каде е, беше постиран таму:

Vo ranite utrinski casovi Sovetot na Makedonskata zaednica od Viktorija vo prisustvo na nekolku stotini makedonci po povod 8mi Septemvri, Denot na nezavisnosta na Republika Makedonija na Gradskiot plostad vo Melburn podignaa 8 makedonski drzavni znaminja da se veat na visokite jarboli zaedno so avstraliskoto zname.

Nastanot ima istorisko znacenje zatoa sto za prv pat vo Avstralija se podignuva oficijalno Makedonskoto zname na oficijalno mesto. So intoniranje prvo, na avstraliskata himna, a potoa i na makedonskata visoko se podignaa makedonskite drzavni znaminja. Prigodni govori na svecenosta odrzaa pretsedatelot na Sovetot Zlate Niceski, sekretarot Ico Najdovski i Dr. Mile Terzievski.

Posle govorite prisutnite prodolzija so proslavata so pesni i ora so sto go privlekoja vnimanieto na licata koi brzaa na svoite rabotni mesta. Mnogumina od niv zastanuvaa da prasaat i da ni cestitaat. Dobar del od niv ja poznavaa istorijata na Makedonija.

Sovetot na Makedonskata zaednica od Viktorija ispraka javna blagodarnost do Premierot Nikola Gruevski koj e pokrovitel na znaminata. Inaku tie se dolgi 4.5 m. so 1.8 m. i na jarbolite ke ostanat 24 casa.

Ico Najdovski, sekretar

Во Мелбурн има во Македонија нема :tapp: ми иде да се убијам мн се разочарав жими се

Слободно оди во ужасен крај.Твој си е животот.

Абе Јас стопати прашав како би изгледал тој ужасен крај...да објасни некој.
Ама никој де.

Многу хорор филмови гледа денешнава младина :) ....помешано со кантер....и после од кај такви идеи.

Во Мелбурн има во Македонија нема :tapp: ми иде да се убијам мн се разочарав жими се
Можда и не треба да се разочараш.Татко ми се разбуди тој ден исто како и тие во Австралија.Ама немаше платено сметки и фрижидерот му беше празен.Изгуби воља знамиња да вее човекот.А тие патриоти во Австралија ги немаат тие проблеми.

Можда и не треба да се разочараш.Татко ми се разбуди тој ден исто како и тие во Австралија.Ама немаше платено сметки и фрижидерот му беше празен.Изгуби воља знамиња да вее човекот.А тие патриоти во Австралија ги немаат тие проблеми.

па тие биле паметни и нашле начин да заработат нешто. затоа го немаат тој проблем! и сега им се може знамиња да веат. еј го нема цамоубицата и единствениот па да видам што ќе кажат. што ќе критикуваат?

[acko]®;1649357 напиша:
па тие биле паметни и нашле начин да заработат нешто. затоа го немаат тој проблем! и сега им се може знамиња да веат. еј го нема цамоубицата и единствениот па да видам што ќе кажат. што ќе критикуваат?

Па со оглед дека живееш на грб на родителите, ни ти го немаш тој проблем. Пртко убао си кажа. На тие што побегнаа од Македонија, кога на Македонија им требаа, лесно им е да се патриоти и да ја сакаат Македонија. Но, кога треба ЗА Македонија нешто..они нешто изиграваат европејци, западњаци или не знам ти што..

Постои ли бе некој фонд на аусландери за Македонија? Нешто као секој месец по ебани 10 долара да дадат за нивната држава за која што тапшаат муда? 10 долари..едно кафе. Едно кафе месечно да се откажат тие патриоти големи. Постои таков фонд??

Ехеееј, да видиш ти каков патриот можам јас да бидам во Мелбурн...иронично дури, Грујо да ми донесе знамиња за јас да ги веам...Значи сепак, моите пари ќе си ги чувам за прчење муда низ Мелбурн и да си возам некое си БМВ...ама важно тие патриотски знамиња сакам друг да ми ги купува...

Лесно е да си патриот и да вееш знаме во Мелбурн, кога сите знамиња од Македонија ги земаа, затоа и Македонија немаше знамиња...Лесно е да си патриот, кога седиш пред телевизор и пљукаш на безредието што владее тука...но дојди меѓу нас...живеј како нас...сподели ја тагата заедно...е тогаш можеш да ми прдиш и да кажеш дека си патриот...

Ојде Трајко во туѓина, и стана патриот,мајке му...

Bravo za nasincine od Avstralija. Taka se brani Makedonija, a ne so slusanje na grcki direktivi, ko sto pravat karakachanine od SDs.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom