Chombe_United
Да ми бричите ташаците!
- Член од
- 14 декември 2007
- Мислења
- 8.809
- Поени од реакции
- 452
Браво за нашите во Австралија, одличен потег(маркетиншки) за да им докажеме на светот дека сегде не има!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Podobro uzashen kraj, otkolku uzash bez kraj.Чувај ги пријателите блиску, непријателите уште поблиску :smir:
Поарно ќе беше пак да се пука, а?
Vo ranite utrinski casovi Sovetot na Makedonskata zaednica od Viktorija vo prisustvo na nekolku stotini makedonci po povod 8mi Septemvri, Denot na nezavisnosta na Republika Makedonija na Gradskiot plostad vo Melburn podignaa 8 makedonski drzavni znaminja da se veat na visokite jarboli zaedno so avstraliskoto zname.
Nastanot ima istorisko znacenje zatoa sto za prv pat vo Avstralija se podignuva oficijalno Makedonskoto zname na oficijalno mesto. So intoniranje prvo, na avstraliskata himna, a potoa i na makedonskata visoko se podignaa makedonskite drzavni znaminja. Prigodni govori na svecenosta odrzaa pretsedatelot na Sovetot Zlate Niceski, sekretarot Ico Najdovski i Dr. Mile Terzievski.
Posle govorite prisutnite prodolzija so proslavata so pesni i ora so sto go privlekoja vnimanieto na licata koi brzaa na svoite rabotni mesta. Mnogumina od niv zastanuvaa da prasaat i da ni cestitaat. Dobar del od niv ja poznavaa istorijata na Makedonija.
Sovetot na Makedonskata zaednica od Viktorija ispraka javna blagodarnost do Premierot Nikola Gruevski koj e pokrovitel na znaminata. Inaku tie se dolgi 4.5 m. so 1.8 m. i na jarbolite ke ostanat 24 casa.
Ico Najdovski, sekretar
Слободно оди во ужасен крај.Твој си е животот.Podobro uzashen kraj, otkolku uzash bez kraj.
Слободно оди во ужасен крај.Твој си е животот.
Можда и не треба да се разочараш.Татко ми се разбуди тој ден исто како и тие во Австралија.Ама немаше платено сметки и фрижидерот му беше празен.Изгуби воља знамиња да вее човекот.А тие патриоти во Австралија ги немаат тие проблеми.Во Мелбурн има во Македонија немами иде да се убијам мн се разочарав жими се
Можда и не треба да се разочараш.Татко ми се разбуди тој ден исто како и тие во Австралија.Ама немаше платено сметки и фрижидерот му беше празен.Изгуби воља знамиња да вее човекот.А тие патриоти во Австралија ги немаат тие проблеми.
[acko]®;1649357 напиша:па тие биле паметни и нашле начин да заработат нешто. затоа го немаат тој проблем! и сега им се може знамиња да веат. еј го нема цамоубицата и единствениот па да видам што ќе кажат. што ќе критикуваат?