Парите и љубовта

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

што ви е пред се?

• Вкупно гласачи
    237
I don't care too much for money, money can't buy me love - The Beatles

Колку е само вистина :kesa:

bi odila so nekoj so nema ic pari ama sepak gledam malko ponatama i gledam deka od LJUBOV NE SE ZIVEE!!! Tava treba na sekoj da mu e jasno...:pipi:

bi odila so nekoj so nema ic pari ama sepak gledam malko ponatama i gledam deka od LJUBOV NE SE ZIVEE!!! Tava treba na sekoj da mu e jasno...:pipi:

Се согласувам...

Не е поентата што тој нема пари...поентата е зашто да нема пари?

Зашто?
Не е способен да ги заработи? Не знае да се снајде? Не знае да се погрижи за семејството?

Епа фала...таков и не ми ни треба...

Се согласувам...

Зашто?
Не е способен да ги заработи? Не знае да се снајде? Не знае да се погрижи за семејството?

Животот е некад зезнат,такви му биле условите и едноставно не е во можност да заработи повеќе или да има многу.
Тоа не е причина да не бидам со некој или пак причина за раскинување.
Кога сакам некој,со него сум до самиот крај и ќе се борам со него и заедно ќе успееме и ќе изградиме нешто.

Животот е некад зезнат,такви му биле условите и едноставно не е во можност да заработи повеќе или да има многу.

Ете гледаш...да заработи повеќе...значи сепак заработува...

Значи- се труди да заработи со сите свои сили,но толку е :toe: ...мала е платата...
-ОК,со него сум...ќе му помогнам колку што можам...

Али нешто сосема друга работа е значи да нема од дома пари, но да е голема мрза и да не се потруди да заработи иако може... не ми треба таков...

Ете гледаш...да заработи повеќе...значи сепак заработува...

Значи- се труди да заработи со сите свои сили,но толку е :toe: ...мала е платата...
-ОК,со него сум...ќе му помогнам колку што можам...

Али нешто сосема друга работа е значи да нема од дома пари, но да е голема мрза и да не се потруди да заработи иако може... не ми треба таков...

Не верувам дека има некој човек на планетава кој нема средства или пари за живот и пак не се труди да работи.

И дури и да е така,дури и да е мрза,ќе направам некако да го поттикнам да побара работа,повторно би била покрај него,сигурно не би се откажала од него толку лесно,особено ако го сакам и ми значи.

Во тие критични моменти ќе му бидам столб,ќе бидам покрај него.Но,ако гледам дека не го сака тоа,дека бега од проблемите и дека не го цени она што го правам за него и гледам дека не ми ги возвраќа чувствата,тогаш,да ќе си отидам.

Но,заради неговата материјална состојба никогаш не би си отишла.

каде што има љубов треба да има и ПАРИ мислам доколку се трудат и двајцата
а само од љубов не се живее и не се гледа семејство:toe::toe:

BITNI SE I DVETE, i ljubovta i parite. Ok, ete ima mnogu ljubov, se sakaat, mnogu se zaljubeni i stapuvaat vo brak. Imaat deca sto treba da gi prehranat, a pari slabo. E togas se slucuva eden paradoks, koga zaradi parite pocnuvaat domasnite kavgi i e**ti ljubovta... Znaci kolku sto e vazna ljubovta, tolku se vazni i parite. Kako ke teras ljubov bez skrsen denar... Ne e mozno. Iako smetam deka realno, vo denesno vreme poveke se cenat parite.

Нема врска бе..па и мене ми се дешавало да неам пари..па никому ништо не умрев....ако имам јас имаме двајцата :back: исто и обратно:)

Парите се една од најрелативните работи на светот. Љубовта е она што секогаш останува покрај тебе и те потсетува дека сеуште живееш.

Хмммм гласав за „прво љубовта па парите“. Сепак љубовта не зависи од еден фактор - ти... И затоа е многу поважна. Прите ваму, онаму ќе побараш и ќе ги најдеш. Но зошто парите се истотака битни? Само од љубов не се живее.

Абе како беше народната знаете *Невестата со пари не се купува, љубовта без мерак век не векува*
Значи , имам доста примери пари , коли , одмори скапи, шо ти ја знам , ама батко нема драж нема никаква искра се доларчиња во очите им се гледа, и јас неможам да бидам со некој кој има пари а не го сакам , едноставно воопшто не стапувам во повеќе од пријатески однос, немам таква погана душа у пм, а знам дека тие таквите поубав живот имаат, е јас се трудам ринтам и пак имаме не се жалам, и супер ние и душата полна со воздишки, и во џебот по некој динар за мирен живот.:smir:

Не можам да бидам со некој само затоа што спие на пари, а јас немам чувства кон него.

Доколку тој што го љубам е во криза, има финансиски проблеми, нема тоа да ми претставува пречка за нашиот понатамошен однос.
На секој може да му се случи да остане без денар во џебот.
Ќе го поддржам, колку можам ќе ја давам својата заработка, но и тој ќе мора да се потруди, да се заангажира.

Ljubov ljubov i samo ljubov bez ljubov ne moze da se ziveee ljubovta me ispolnuva me pravi sreken parata e samo sredstvo za prezivuvanje koja se stvara i se trosi

Ovdeka na forumov ili epten se site sokrstot na celo ili pak se trudat da glumat moralisti.NE SE VAZNI PARITE rekovme a? Zosto nadvor e nekako poinaku se se vrti okolu niv.Izlezi v grad ke vidis na site mokni luge vo gradot decata im vrtat po 5 devojki okolu niv ili momcinja i im se ligavat so recenici od tipot lele zakon si abe ti najdobar si .Parite se mok a nema covek koj ne saka da bide moken toa e vo covekovata potsvest silno razvieno.E sega zavisi kolkavi celi imas vo zivotot i koi ti se ambicite .Vprocem zs go zede ana nikol smit onoj 100 godisnion od ljubov? i ne samo taa mnogu kako neze .Ova e mislenje sto go nametnuva opstestvoto sakle nie ili ne.
i jaaaa,a ANGELINA JOLI zasto go zema BRED PIT?za parite?MADONA zasto go zema GAY RICI?za parite?ili obratno(jas kolku sto znam GAY RICI se zbogati od toj brak).normalno e,toj ili taa sto nema pari ,bara pari pred ljubovta,toj ili taa sto ima pari, bara ljubov.sekoja devojka koja nema pari i svoja kola bara decko so kola i pari,a ne taa sto ima svoja kola i svoi pari,taa bara ljubov.vprocem zasto bi imal nekoj ili nekoja pari ako ne moze da si dozvoli da ima ljubov vo zivotot?zasto se togas tie pari?

Не можам да бидам со некој само затоа што спие на пари, а јас немам чувства кон него.

Доколку тој што го љубам е во криза, има финансиски проблеми, нема тоа да ми претставува пречка за нашиот понатамошен однос.
На секој може да му се случи да остане без денар во џебот.
Ќе го поддржам, колку можам ќе ја давам својата заработка, но и тој ќе мора да се потруди, да се заангажира.
tocno taka,ne znaes kade ke te odnese zivotot,a i ljubovta bara dokazuvanje,borba,zrtvuvanje...

Парите се една од најрелативните работи на светот. Љубовта е она што секогаш останува покрај тебе и те потсетува дека сеуште живееш.
mnogu ubavo kazano,ljubovta e dvigatel koj te tera napred vo zivotot,koj ti dava pottik za napredok vo zivotot,a ne parite.

Се согласувам...

Зашто?

a ti ako si vo ovaa situacija sto ja nevede?dali ke ocekuvas da te saka nekoj?ili istoto treba da vazi vo dvete situacii.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom