Демек раскол во Србија - политиката на СРС према Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Србија е во фаза на природен распад.

Тебе да не ти е мозокот во распад...??? Како тоа се знаеш за Србија, па тоа и дека била во распад, а незнаеш за оваа наша јадна Македонија...??? Тука двојазичност ти се воведува, 30% Албанци во собрание, сеуште неослободени територии, за празници албански знамиња ти се веат, црква не ни признаваат цело православие, име немаме за во свет и за во спорт, сакаат и нација да ни променат и сето тоа за тебе е ништо...??? Ти си се фатил ко пијан за плот и Србија, па Србија...!!! Не друже... Србија веќе не се распаѓа (на твоја жал), Србија повторно израснува во јака држава, како што била порано... А она твоено за Војводина и остало... Знаеш како викаат по северно од нас...? Okaci macku na rep...!
Еден пријателски бесплатен совет... Гледај си ја Македонија... и кога Македонија ќе израсне во јака независна суверена и стабилна држава, тогаш смеј се на другите...

Тебе да не ти е мозокот во распад...??? Како тоа се знаеш за Србија, па тоа и дека била во распад, а незнаеш за оваа наша јадна Македонија...??? Тука двојазичност ти се воведува, 30% Албанци во собрание, сеуште неослободени територии, за празници албански знамиња ти се веат, црква не ни признаваат цело православие, име немаме за во свет и за во спорт, сакаат и нација да ни променат и сето тоа за тебе е ништо...??? Ти си се фатил ко пијан за плот и Србија, па Србија...!!! Не друже... Србија веќе не се распаѓа (на твоја жал), Србија повторно израснува во јака држава, како што била порано... А она твоено за Војводина и остало... Знаеш како викаат по северно од нас...? Okaci macku na rep...!
Еден пријателски бесплатен совет... Гледај си ја Македонија... и кога Македонија ќе израсне во јака независна суверена и стабилна држава, тогаш смеј се на другите...

Очигледно не е твоја Македонија,подобро ке ти стоеше место МК да ставеше Србија

Очигледно не е твоја Македонија,подобро ке ти стоеше место МК да ставеше Србија

Македонија е моја и ја сакам многу.... Само сум многу реален... Кажи што не ти е реално во погорниот мој пост...???

Dobro sorry ne mislev jas bas taka generalizirav :smir:

Nemam ja losha namera jas nikogash na nikoj ne sum osporil pravo da bide Makedonec takvi idei mi se shovinisticki i glupi.

Ama vaka ispadja Srbite zlikovci ... sega pak tvrdam nikoj ne gi spori Makedoncite ima 5 -10 % ludaci od selo nekoi izgubeni koi mozebi tvrdat sprotivno .

No denes e druga slikata .

A toa sega ke bevte Bugari tocno e go jadele podolgiot kraj i neduzni koi se borele za Makedonija togash od VMRO ama takvi bile vreminjata se sto ne e za YU bilo anti drzaven element i odma bil BUGAR bez proverka. Togas i koj tegnel kon samostojna Makedonija lezel zatvor . Eve ke ti dam komparacija deka ne bilo taka samo kaj Makedoncite ...

Na primer dedo mi bil naroden heroj so 6 ordena , bil od bogato semejstvo so imot u povrshina od celo dracevo na primer ama stanal komunist ... idel se tepal dogural do major ... posle go prakale od granica do granica od bugarska da na kraj go stavat u Hrvatska u kucha na majka na najgolemiot ustash , so dve mali deca da go zakolat na spienje. Pa mu pravele mestenki samo zatoa sto e Srbin , plus pradedo mi bil za kralja i otadzbinu . Na pradedomi koj bil ajde da receme cetnik suporter mu zemale cel imot , go maltretirale zatoa sto bil za SRbija i samo za Srbija...kapitalist be.

I videl dedo mi kolku e saat , iskocil nekako od JNA i se vratil u Shumadija . Cel imot go dal na narodot . Da pocnal da zbori i da gi vadi od govna pradedomi i rodninite ke go izel do kraj i on i site , nekako sredil i iskocil od seto toa . Da zborel ke lezel goli otok. Toa mi e muabetot takvi bile vreminjata .

Problem e so VMRO sto sekogas ima edno probugarsko krilo koe navistina ne e za Makedonija tuku tegne kon Bugarija , a tie sto tegnat kon Bugarija odma Srbe na vrbe i takvi gluposti.

Se nadam sea ti e pojasen mojot stav.

И за крај да ти кажам јас лично имам лошо искуство со србите за време на војната во екс ЈУ.

Ако сакаш и ако не ти е тешко, можеш ли да ни пообјасниш какво ти било тоа лошо искуство за време на војната во екс YU...??? Еве и јас бев директно во војната седум месеци и тоа од септември `91 до 23 Април `92, кога сите македонци ја напуштивме срамно ЈНА...?

Ќе можеш ли да ми кажеш ???

Ако сакаш и ако не ти е тешко, можеш ли да ни пообјасниш какво ти било тоа лошо искуство за време на војната во екс YU...??? Еве и јас бев директно во војната седум месеци и тоа од септември `91 до 23 Април `92, кога сите македонци ја напуштивме срамно ЈНА...?

Ќе можеш ли да ми кажеш ???
И да не си ја напуштил немало голема разлика , ти како србин сигурно немаше да бидеш во првиот ред, сега јасно ти е??????
п.с. темата не е војната ,за тоа може на друго место и тоа ако ми се дигне .

И да не си ја напуштил немало голема разлика , ти како србин сигурно немаше да бидеш во првиот ред, сега јасно ти е??????

Тебе не ти е јасно нешто или несакаш убаво да разговараш...
Јас сум Македонец и од татко и од мајка и тоа со поколенија наназад...
А во прв ред ако сакаш да знаеш одеа сите не се гледаше националност, кој ќе каже обратно, лаже !!! А највеќе гинеа Срби затоа и што највеќе беа... Мене лично ми погинаа многу верни другари и Срби и двајца Македонци... Едниот од Синѓелиќ се викаше Зерзовски Ѓорѓи, може некој од форумов живее тамо и ќе се сети на него и на таа кобна 1991 година... Другиот беше од Штип Митев Марјан... И многу други од Србија...

пс. не ми кажа што ти било лошото искуство??? Дали си се уплашил од војната...???

A sea da se pojasnam ( ve molam da ne se brise ) od kaj jas znam za levoto krilo koe vlece nakaj Bugarija ...

Od drugata Makedonska strana jas poteklo mi e od Stip a pa toj prapra dedomi da ti bil tamu nekoj si od osnovachite na VMRO ... i toj bil mnogu bogat trgovec kesharica nevidena eden od finansierite na VMRO . Ama kreten go povleklo toa kriloto Bugarsko i on koa dosle Bugarite za da se naprai najgolemiot BUgar ...celo zlato go pretvoril u LEVOVI ...i koga mu zaminale Bugarite umrel od muka . A on Makedonec drugar na Aleksandrov po nekoi soznanija na cel glas vikal JAS SUM BUGAR , JA SUM BUGAR i se kurcel so levovite dur bile tie tuka .

I puknal posle finansiski hahahhaha ironija na sudbinata od celo toa bogatstvo ne ostanalo ni 1/5 samo toa sto bilo nekretnina . Znam se sto bilo kako bilo i kakvi se Bugarski struenja imalo vo Makedonija i kakvo perenje mozok imalo ima i ke ima...jas sto zboram zboram od licno iskustvo taka da kako sakate sfatete me :smir:

No, jas sum za Makedonija i za Makedoncite neka postojat i da se zivi i zdravi i malce poveke pamet u glava

Тебе не ти е јасно нешто или несакаш убаво да разговараш...
Јас сум Македонец и од татко и од мајка и тоа со поколенија наназад...
А во прв ред ако сакаш да знаеш одеа сите не се гледаше националност, кој ќе каже обратно, лаже !!! А највеќе гинеа Срби затоа и што највеќе беа... Мене лично ми погинаа многу верни другари и Срби и двајца Македонци... Едниот од Синѓелиќ се викаше Зерзовски Ѓорѓи, може некој од форумов живее тамо и ќе се сети на него и на таа кобна 1991 година... Другиот беше од Штип Митев Марјан... И многу други од Србија...

пс. не ми кажа што ти било лошото искуство??? Дали си се уплашил од војната...???
да уште ми ги тегнат ушите ,ако си кандидат да потегнеш.....Ти читаш или си ќорав , не е темата за тоа а и не знаеш да ми го дигнеш , затоа одјеби Србољубе :)

да уште ми ги тегнат ушите ,ако си кандидат да потегнеш.....Ти читаш или си ќорав , не е темата за тоа а и не знаеш да ми го дигнеш , затоа одјеби Србољубе :)

Типичен БУГАРОЉУБ... :toe:... Одјеби и ти...

Abe otvorete si tema JNA i delete si iskustva sto kako bilo partizani germanci stvarno e druga temata i ne se karajte ke dojde shumarot :smir:

Dete ne izvrtuvaj ... jas ne ti vikam da ja sakate Srbija ...

da ne Ve zavedat Bugarite da bidete ko Ljupce posle ete toa mislev... takov pamet u glava...

Normalno deka jas ke ja sakam ...sto ima Vas da Vi smeta toa ...jas sum uvek realen sea da dojde Srbin na forum da pocne da ti vika ne si Makedonec i nego ke go oteram u picku materinu zatoa sto toa ne e realno kapirash ti ?

Jas sum praveden i toa e mojot osnoven princip

BOZE PRAVDE !

Ако почнеме да свршаваме на Србија, тоа ќе значи дека ни дошол паметот?

Од кај знаеш што е сврашавње бе мали Анте... Почекај прво наполни 16 години па тогаш...

mkdisrbzp0.jpg

Dete ne izvrtuvaj ... jas ne ti vikam da ja sakate Srbija ...

da ne Ve zavedat Bugarite da bidete ko Ljupce posle ete toa mislev... takov pamet u glava...

Normalno deka jas ke ja sakam ...sto ima Vas da Vi smeta toa ...jas sum uvek realen sea da dojde Srbin na forum da pocne da ti vika ne si Makedonec i nego ke go oteram u picku materinu zatoa sto toa ne e realno kapirash ti ?

Jas sum praveden i toa e mojot osnoven princip

BOZE PRAVDE !

Не се секирај ти.Убаво си знаеш дека Љубче е мртов за секој Македонец, а и многу убаво гледаш како поминуваат бугарските идеи овде на форумов.

Од кај знаеш што е сврашавње бе мали Анте... Почекај прво наполни 16 години па тогаш...

QUOTE]

Знам знам.....Едни тетки во Книн пред 13 години ме научија.Кутрите мораа да направат тоа што најдобро го знаат за да можат да се качат на трактор, да бегаат и да преживеат. :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom