Демек раскол во Србија - политиката на СРС према Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Abe deca ako se 20 000 toa e 1 % za eden posto najdovte da se bunite ????

Na 100 luge u kvota eden ....

Ja pak ke kazam nepravedno e toa ne podrzuvam

Druga rabota ajde koi toa prava gi nemaat tie 5000 Makedonci da se javam da im stavat kvota pa da bide negde 0,15 % posto u kvotata ... sfakate kakov nonsens barate ???

U Srbija nema kvoti site se isti = gragani sto ne Vi e jasno , nikoj ne im brani da kazat Makedonci se.

Za tie benefiti ne se zasluzni Makedoncite tuku ALBANCITE koi se izborile za toj % , od nigde negde slucajno da ne bese 2001 da ne imase vakvi kvoti ... ???

Na sila se nametnati i sea pak krivi Srbite koi se neli po vas 1 % u drzavata mislam Heloooo Zemlja zove Mars ajd prst na chelo...

Srbin ako nema teski vrski prijateli NIKAD nema da se vraboti vo ADMINISTRACIJAVA kogo lazete Vie ? Isti kurac mu e kako i na Makedonecot vo ista situacija plus moze se najde nekoj BUGAROMANSKI kompleksash koj ke go vidi toa ICH na krajot , i gotovo aplikacijata mu ide u kanta. Ne lazete vishe aman... kvoti imalo za Srbite za vrabotuvanje pa uste go praite ko herojski akt

Drugo Ve boli Vas ne tie kvotite za Srbite koi sto se neostvarlivli za Srbite za vrabotuvanje. Se zapisalo edno dete na 100 deca na fax i sea ajde eve Vi davame extra prava , ne davate be, IZNUDENI BEA kukajte na druga adresa na kaj mene zastapnikot na SRS. Niti nie se dogovaravme tamu , niti potpisuvavme ... koj go potpisal toa so KVOTITE kaj nego.

Jas ko Srbin da cekav na MAkedonija i vlasta da mi pomogne za vrabotuvanje kako Srbin ke brcav po kontejneri , ko sto ima deca u moe maalo Srbi ama samo zachudo tie se uste i den denes se navraboteni. I ne kazujte gachki aman .

Se znae kako ide vrabotuvanje tuka prvo partiska knishka, pa prijateli so kniskata , pa rodnini so kniska i koga bolje ke razmislam denes nakon godini tie 25 % arno napravija Albancite si gi zastitija svoite inaku ako ne bea od SDSM ili VMRO nemase nikad da se vrabotat oni pa bile oni eksperti kakvi sakas.

Sea druga rabota e sto i oni sea staaavt nikakov kadar da raboti po administracija ama imale od kogo da nauchat ne se mutavi ni oni , da bev jas oni i jas taka bi IGRAL !

Sami si ja unistuvate drzavata so sekoja postava u vlasta i posle se naogaat decurlana ko Vas naivna da lajat naokolu Albanci krivi, Srbi krivi, Bugari krivi...JOK more sami ste KRIVI i ako vaka produzite ima da se podeli Makedonija i da propadne vo rok od 3 godini. Albanski del i Bugarski del i kraj priche.

A stavot na SRS e iskreno BASH NAS BRIGA si imame nie nesopirliv rast od 400 % skoknal standardot za nekolku godini i za Makedonija samo moze kazeme ...a jeli sta to bese Makedonija ...

So pun djep ednostavno ne se zamara coek so nekakvi trivijalnosti kako sosedite i nivnite odnosi vnatre.

Srbija nema pretenzii nakon ovie 20 god ratovi sankcii gluposti , narodot rece DOSTA E i sto kurac ne Vi e jasno. Nema nikoj da dojde ni Sheshelj ni nikoj da preti so divizii ke osvaja Makedonija , Makedonija e AD ACTA... koa toa ke razberete konecno bolje i za Vas ko luge i ko deca koi vrska nemaat ni so zivot ni so politika

Многу имаш скинато зелени у постов.......али ќе се зафатиме за СРС

Дечко од кога ти се претвори во подржувач на СРС?Од кога започна да делуваш на овие и слични теми се претставуваше само како вљубеник во Србите, па после се трансформира во мешавина Македонец-србин, па сеа на крај стана Српски радикал....:nesvest:

И тој е ставот на СРС?Лелееее човеку па тие освен коалициони полтрончиња на Милошевиќ ништо повеќе не биле, вечна опозиција се, све што е направено позитивно во Србија од 5.10.2000 е заслуга на ДОС.

Очигледно го занемаруваш нивниот братски став кон Македонија.......

Srbi krivi a ? Abe da ne bea Srbi sea ke bevte Bugari be ... 50 godini se borevme da Ve osvestime deka ste Makedonci poseben narod da ne Ve lapnat Bugarite i ova ni e fala ... ako de ako... ke praime muabet za nekolku godini na ovaa tema - ete od ova pooficijalen stav na SRS ne mozam da Vi dadam.

Od 45 ta navaka sto imase Makedonija...drzava republika , svoja vlast komunisticka kakva takva, imase nacionalno cuvstvo Makedonsko za prv pat po toj Samuil... i sea zasto bese Srbinot tuka uvek ...da ne zabegate u Bugaromanija ete zatoa bese i Tempo tuka i ostanatite ... malce Ve ostaivme sami bez nasha pomosh i sto se sluchi PRETSEDATELOT BE VASH otide stana BUGAR , prv coek na drzava STANA BUGAR ...sto Vi kazuva Vas toa Makedonci.

KOlku Srbi doshle naforum da Vi kazat ne ste Makedonci deka ste Juzna banovina deka ste SRBI ...NIEDEN

KOlku Bugari dosle na forum da Vi kazat deka ste BUGARI stotici

SLEPI LI STE picka li mu lepa materina koj Vi e prijatel ???? Koj saka da POSTOITE kako NAROD ???

Jas sto Vi trubam celo vreme ne se ist narod razlicni se Srbi i makedonci dva naroda...abe stajte si prst na celo vishe ednash dva i dva se cetri

Srbi krivi a ? Abe da ne bea Srbi sea ke bevte Bugari be ... 50 godini se borevme da Ve osvestime deka ste Makedonci poseben narod da ne Ve lapnat Bugarite ... ako de ako... ke praime muabet za nekolku godini na ovaa tema - ete od ova pooficijalen stav na SRS ne mozam da Vi dadam.

i sea zasto bese Srbinot tuka uvek ...da ne zabegate u Bugaromanija ... malce Ve ostaivme sami bez nasha pomosh i sto se sluchi PRETSEDATELOT BE VASH otide stana BUGAR , prv coek na drzava STANA BUGAR ...sto Vi kazuva Vas toa Makedonci.

Juzna banovina deka ste SRBI ...NIEDEN

oпа благодарници да не треба да делиме - се кажа бре мил мој , си го тргна пердето - кој србите не освестија дека сме посебен народ ????
за кој ми кур загинуваа војводите ?
карпош ... гоце , јане , тодор ... ? ченто ?
за кој ми ти кур гинеа во срем ? за МАКЕДОНИЈА ? - длабоко се лажеш -

ви сметаат бугарофилите оти немате контрола - а србоманите ??????

и мене ми сметаат и тие и тие - ама куте куте оп за очи - исти кур сте !!!!!!

идат бугарите јадат лајна и си одат - вие тука сте во оваа државичка - бугарите си се бугари - само тоа знаат да кажуваат невистини - ќе си легнат на брашното , не е ова 41 - да ги пречекуваат ко демек "ослободители" - тоа го кажуваше божо лудиот - ти што изнакажа се читкаш ?????????

србија ја спаси МКД од бугарите , србија ја спаси МКД од економски колапс , па и подарила држава .... ај не заебавај бре човеку !

МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ ако не ви чини барајте чаре , не бива без вас - па србија е бетер од МКД !

Kakva be kontrola SRS i Srbite gi zabole KUR za Makedonija i za Makedoncite ...krshete si glava i so Bugari i so Albanci takvi ko tebe ... radi takvi ko tebe shovinisti iskompleksirani koi se slepi sto se slucuva ke se sluci ona sto ke se sluchi naskoro...

Pozdravi go pretsedatelot ti bivshi bugarot vo Blagoevgrad i borcite za covekovi prava koi ti se vo vlada za sto normalno Srbite se krivi ...

Pak ke kazam posle se niti sme Vi neprijateli ama ne sme Vi ni prijateli ne nejkete ok nema problem...blisku e Sofija trk po pasoshi dur e vreme.

I da ... Srbija beter od Makedonija hahahahahhahahahaha :pos2: :pos2: :pos2:

450 evra prosek plata helouuuu , najgolemi investicii vo regionot zemlja zove Mars , slusaj me sega dobro Srbija za 10 godini ke ima bolji standard od Francija ... i koj kurac si be ti mene da mi kazes kaj da idam , jas sum roden tuka i ko te jebe ... sredi si gi drugite problemi u drzavata za koi si nesposoben da gi sredish prvo pa posle brkaj koj sakash ...

Idi si od tuka , mocko eden mene ke mi vikash idi u Tetovo u Arachinovo ako imash muda da kazesh odete si od tuka , nego ko pichica mene si me nashol sto sum 1 % u drzavata da mi kenjash ... NE SI IDAM BE sea od inat ima tako mi BOG pomogao 1000 Makedonci da gi napravam Bugari , ja budala umesto zimaj lesni pari kreten , ne ke propadnela Makedonija ...kad je bal nek je maskenbal .

Ne mi replicirajte vishe na temata niti me prozivajte oti sve ke Ve teram u picku materinu pa gushkajte se so Bugarite ebate toa iskompleksiranite stvorovi

не те брка никој - туку ак не ти чини тука имаш кај да си појдеш :pos: .. јас нема да одам бг , нема да појдам срб немам никој таму и таму - тука сум роден , тука сакам да умрам !!!

а ти ако ти е толку па што си се запалил ????? или .. ?

ама те брецка нешто - и најголемата мистерија - оти сите ги поврзуваш со бг ????

после незнам кој е шовинистот и преполн со комплексите -
- ете ти еволуција - револуција : од братски настроен македонец , пола србче - србин ! бар не се срами ! кажи си од прва !

Srbi krivi a ? Abe da ne bea Srbi sea ke bevte Bugari be ... 50 godini se borevme da Ve osvestime deka ste Makedonci poseben narod da ne Ve lapnat Bugarite i ova ni e fala ... ako de ako... ke praime muabet za nekolku godini na ovaa tema - ete od ova pooficijalen stav na SRS ne mozam da Vi dadam.

Od 45 ta navaka sto imase Makedonija...drzava republika , svoja vlast komunisticka kakva takva, imase nacionalno cuvstvo Makedonsko za prv pat po toj Samuil... i sea zasto bese Srbinot tuka uvek ...da ne zabegate u Bugaromanija ete zatoa bese i Tempo tuka i ostanatite ... malce Ve ostaivme sami bez nasha pomosh i sto se sluchi PRETSEDATELOT BE VASH otide stana BUGAR , prv coek na drzava STANA BUGAR ...sto Vi kazuva Vas toa Makedonci.

KOlku Srbi doshle naforum da Vi kazat ne ste Makedonci deka ste Juzna banovina deka ste SRBI ...NIEDEN

SLEPI LI STE picka li mu lepa materina koj Vi e prijatel ???? Koj saka da POSTOITE kako NAROD ???

Jas sto Vi trubam celo vreme ne se ist narod razlicni se Srbi i makedonci dva naroda...abe stajte si prst na celo vishe ednash dva i dva se cetri
:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

за болдираниот дел , нека дојде некој моравски педер во очи да ми го каже тоа ,не му гарантирам дека 50 години некој ке го освести .
92 ра година јунаците на Шешељ во скопска црна гора ги јадеа истите трици ....................стимери нокни ,вилеров гоблен ,а тие што останаа „невини„ ........немој брате.... :) .Првиот состав на спец единица на Мијалков ,нека му е лесна земја

JAS ODUVEK SUM SE DEKLARIRAL KAKO SRBIN kaj mene nema lazi nema prevare , niti se sramam niti se krijam ... SRBIN SUM OD GLAVA DO PETA

koj kurac ne ti e jasno treba da pisham u potpis li ?????

Srpche ne postoi postoi MakedonCE ...sami si se peete u narodnite pesni taka ...

Bidi si Makedonec jas ne ti branam , neka postoi Makedonija sto iljadi pati li da kazam ...

Kakvi be crni pretenzii u 21 vek moze da ima Srbija kon Makedonija ? Kakvi ??

Sto ke ni e Makedonija samo problemi na vrat ... U Srbija poleka se otkazuvaat i od Kosovo sea do Makedonija ni doslo...

Me nerviraat vakvi NONSENSI koi nemaat vrska so zdrava LOGIKA... Nema bre vishe Srbija zivci da se vrti u istorija , umoren e narodot saka da ZIVEE ...SEGA ... kako toa ne sfakate i vadite nekoi snimki od pred 17 godini od Sheshelj ... zlonamerno

POVTARAM

Vlijanieto na Srbija do sega u ovie godini po 45 godina e samo so edna cel

DA NE VE ASIMILIRAAT BUGARITE ... toa nas ne ni odgovara

a ti ako ne ja gledas pederskata politika na Bugarija TOGASH SI SLEPEC pri ochi sto da ti kazam vishe ...

150 000 pasoshi , bivshi pretsedatel na najgolemata partija i na RM e sega BUGAR , koga te priznale kako NAROD koga ???? NIKAD

KOj ti falsa istorija Srbin ili BUgar ? KOj vika Samuil e BUgar Srbin da ne ti vika toa ?

Stav na SRS e ... NE VI POMAGAME VISHE podragi ni se gejcite ne plakaat drugarchinja sme no NEMA NI DA VI ODMAGAME radi nekoi dobri stari vreminja ...sto beshe od nas i mnogu e

Pa so srecha ponataka neka vi e i ne me prozivaj ... dur mozam da odrzam nivo na kultura obidzi me u sirokom luku

Hvala na paznji prijatno

Србија е во фаза на природен распад. Косово веќе станува слободна и независна држава, Санџак. Прешево и Војводина одвај со тенки нишки се држи за официјален белград. Помина времето кога можеше со сила да се држи народ во покора. Полека се погласни се барањата за автономии, самостојност и независност на тие области кои се сега под Српска окупација. Со подршка на НАТО и ЕУ, и тие во иднина ќе се изборат за својата слобода. Србија ќе се врати на своите вистински историски граници од Београд - Крагуевац

JAS ODUVEK SUM SE DEKLARIRAL KAKO SRBIN kaj mene nema lazi nema prevare , niti se sramam niti se krijam ... SRBIN SUM OD GLAVA DO PETA

koj kurac ne ti e jasno treba da pisham u potpis li ?????

Srpche ne postoi postoi MakedonCE ...sami si se peete u narodnite pesni taka ...

Bidi si Makedonec jas ne ti branam , neka postoi Makedonija sto iljadi pati li da kazam ...

Kakvi be crni pretenzii u 21 vek moze da ima Srbija kon Makedonija ? Kakvi ??

Sto ke ni e Makedonija samo problemi na vrat ... U Srbija poleka se otkazuvaat i od Kosovo sea do Makedonija ni doslo...

Me nerviraat vakvi NONSENSI koi nemaat vrska so zdrava LOGIKA... Nema bre vishe Srbija zivci da se vrti u istorija , umoren e narodot saka da ZIVEE ...SEGA ... kako toa ne sfakate i vadite nekoi snimki od pred 17 godini od Sheshelj ... zlonamerno

POVTARAM

Vlijanieto na Srbija do sega u ovie godini po 45 godina e samo so edna cel

DA NE VE ASIMILIRAAT BUGARITE ... toa nas ne ni odgovara

a ti ako ne ja gledas pederskata politika na Bugarija TOGASH SI SLEPEC pri ochi sto da ti kazam vishe ...

150 000 pasoshi , bivshi pretsedatel na najgolemata partija i na RM e sega BUGAR , koga te priznale kako NAROD koga ???? NIKAD

KOj ti falsa istorija Srbin ili BUgar ? KOj vika Samuil e BUgar Srbin da ne ti vika toa ?

Stav na SRS e ... NE VI POMAGAME VISHE podragi ni se gejcite ne plakaat drugarchinja sme no NEMA NI DA VI ODMAGAME radi nekoi dobri stari vreminja ...sto beshe od nas i mnogu e

Pa so srecha ponataka neka vi e i ne me prozivaj ... dur mozam da odrzam nivo na kultura obidzi me u sirokom luku

Hvala na paznji prijatno
Не знам каде ти е желбата да се исповедаш толку дека си Србин.Кој ти брани ????????? Јас не видов такво нешто.Околу твоето размислување дека србите биле во мисија да не сочуваат од бугарска асимилација , можам да ти кажам само да си го изџвакаш и проголташ тоа , барем овде на форумов.Ме вреѓаш многу , искрено ти кажувам .Мојата фамилија видела мака и од бугарски и од српски гниди окупаторски , затоа батали такви срања :smir:

Не знам каде ти е желбата да се исповедаш толку дека си Србин.Кој ти брани ????????? Јас не видов такво нешто.Околу твоето размислување дека србите биле во мисија да не сочуваат од бугарска асимилација , можам да ти кажам само да си го изџвакаш и проголташ тоа , барем овде на форумов.Ме вреѓаш многу , искрено ти кажувам .Мојата фамилија видела мака и од бугарски и од српски гниди окупаторски , затоа батали такви срања :smir:

накратко... ВИНСТОНЕ, НЕ СМЕ ТИ НИЕ КРИВИ ШТО СИ СРБИН !

gorazds

Ne ti kazuvav tebe ovoj pred tebe mi vika sum se kriel deka sum Srbin...

A ako mislis deka po 1945 tvoja familija trpela od Srbite ... ne znam za koj period zborish... jas zboram za 1945 pa do denes ...

Jas zboram za generalnata zalozba da ne Vi isperat mozok deka ste Bugari sto ima loso tuka ?

gorazds

A ako mislis deka po 1945 tvoja familija trpela od Srbite ... ne znam za koj period zborish... jas zboram za 1945 pa do denes ...

Jas zboram za generalnata zalozba da ne Vi isperat mozok deka ste Bugari sto ima loso tuka ?

Значи го враќате Прохор Пчински !!

Strachka nema vrachka Vie si go potpisavte , Vie si go dadovte , Makedonec go potpisha ... idi kaj nego na vrata kazi mu

Idi be sega koj ti brani u Prohor Pcinski sea radi nekoj manastir napusten ke menja Srbija granici ma nemoj ...

nego Srbite se glupi ... ja da sum ke go zapalev do temelj toa Manastirot i ke go resev prasanjeto ...demek slucajno go zapalile Albancite teroristi si igrale so kibriti i ajde cao prijatno ... posle sto ke barash od Manastirot ?

gorazds

Биди жив и здрав ,немам против никого , ни против србин ни против бугарин ,ама имам против кога било кој ке ми кажува приказни за тоа кој сум и кој е мојот народ.Мојата фамилија трпела и до 45 и после тоа.Ако толку те интересира ке ти кажам дека мојот дедо лежел 6 години како политички затвореник за идеите на ВМРО ,во иста келија со починатиот архиепископ г.г.Михаил.Истиот човек го јадел и од бугарите за време на бугарската окупација.И за крај да ти кажам јас лично имам лошо искуство со србите за време на војната во екс ЈУ.Затоа не сакам да ми кажуваш периоди или години во кои србите биле добри или лоши.Тоа не значи дека не познавам луѓе и дека немам пријатели ни кај србите ни кај бугарите , поточно не сум малоумен да ги генерализирам луѓето во добри и лоши.А кога се обраќаш на форумов го правиш на тој начин.
цит.твој:

Srbi krivi a ? Abe da ne bea Srbi sea ke bevte Bugari be ... 50 godini se borevme da Ve osvestime deka ste Makedonci poseben narod da ne Ve lapnat Bugarite i ova ni e fala ...

е тоа мене ме навредува и по 2 пат те замолувам најдругарски да не правиш така :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom