Ako ima izbori 2012...ova Vmro so NG gubi debelo...a BC ima legitimno pravo da se nadeva deka toj ce gi sredi a ne nekoj tret...И тоа каков пораз! Таа партија во свои 18 години немаше сила да изнедри друг лидер.Целото нејзино постоење е обвиткано со еден лик Бранко Црвенковски.Со малку филозофско-психолошки пристап ке се увиди дека партијата се однесува како личност со пречки во раазвојот на кого му е потребен старател за да живее.Од 2004-2009 не се најде маж кој ке му го покаже местото на Црвенковски дека негова работа е да биде претсеадтел а не да се маша и води СДСМ.Малку проба Бучко ама го изеде црната темница.Ајде Бранко Радмила ја постави ниѓто ајде Заев пак ништо.Ако ги посматраме размислувањата на симпатизерите на СДСМ го очекуваат Бранко како месија штоза мене зборува дека малку е чуство на немање самодоверба.Зар мегу 100.000 члена не се најде ЕДЕН кој може да ја води партијата.А што ако Бранко не дај боже утре загине дали тоа значи СДСМ се брише од судскиот регистар? Мислам такво идолопоклоништво кон една личност не само што е понижувачка туку и е трагична.Но што ако Бранко не ја однесе СДСМ во победа во 2012? Дали тогаш конечно ке се повлече? Или тогаш ке биде дека 2016сигурно ке го победи ВМРО.Факт е дека Бранко ке биде претседател на СДСМ. Но сметам дека тоа ке биде изгубено време и дека само во мегувреме ке се етаблира нова трета опција дали Селмани дали друг сеедно.Мора да се разбере вренмето кога еден политичар треба да каже пријатно.Ова не е поради ВМРО-ДПМНЕ туку за капацитетот на демократска свест кај членовите на една личност опиени од Б.Ц
Абе овака онака ,бране мртовец, седесе ќе пропаднел ама темава фати 23 страни...Чуму толку пишување за политички мртовци ако евентуално не го мислите спротивното? :helou:
Најзаслужен за камбекот на Бране е токму Гвујо, 3 години се трудеше да го врати и го врати...а ја се мислев дека ќе го балзамираме Бранчета ,ама јок
Ne mora da e do tolku...nie stalno glavime...ama pa i po malkicka i napred ojme...eve denes za prv pat pri inaguracija nemame bojkot...More глупациве од вмро уште малце да усерат и нема да ме зачуди ако бранко се врати на коњ и биде дочекан како народен херој е тогаш сме го наебале![]()