Започнаа “психичките бомбардирања“ за Северна Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Nisto licno ...ti mene za moite od sever ja za tvoive so zastavive ... fita fita :smir:

Jas ne go pisav ova nego nekoj drug od tvoite neli pa koa veke me vleces za jazik za suverenitetot bujrum

Ama ke kazam ne se Albancite krivi tuka ama ich :smir:

PS zamisli i ja igrom slucaja se vrativ , dal se zaebav vremeto ke pokaze :baeh: :helou: a toa dal znam znam ...gledam tuka ziveam i jas ...do koga pojma nemam aj da vidime sto ke podelat zivotnite karti u slednata ruka na delenje

Се местиш сам на пенал, убаво ти кажа Пико..

На сликата можеш да видиш како Албанците го славеа денот на знамето...Таа слика е од лани..

Така требаше и македонскиот народ да се организира. Да дели бесплатни знамиња во Македонија, а не во Мелбурн. Да има организација, шминкерашиве што се нарекуваат пеачи да искочат да испеат нешто без да бараат хонорар...да се собере народот, да види што е држава..

Но, имаме момент кога државата ич не се секира дали ќе има знамиња или не, поважно е друга држава да ти го слави празникот, отколку самите да си го славиме..

Ама нејсе, момче македонче нели, трпи, живее...ќе трпиме пак, ќе преживееме и овој 8ми без убава организација, никому ништо..

Само немој на 28ми после да се буниш кога ќе видин еден тон знамиња на Бит Пазар...тие барем ги даваат бесплатно :)

Ama ke kazam ne se Albancite krivi tuka ama ich :smir:

Koj del od Albancite ne se krivi ama ich ne go razbirash ???? :toe: :smir:

Се сеќавам на истото лудило 1991 година.
Јас во ЈНА, ЈНА се распадна пред Ју да се распадне.
Читам Нова Македонија со 3 дена закаснување, таму се појавува некоја ВМРО која сака независна Македонија.
Одма до нив некој КПМ вели ако Македонија стане независна, крај е со неа, нема да има за леб, само паприки ќе јаде, независна Македонија нема да издржи ниту 30 дена.
Мора по секоја цена да останеме во Југославија.
Таа цена ја платија илјадници млади Македонци кои гинеа по боиштата повторно за туѓи интереси.
2009 година, ништо не е променето, Македонија повторно е на крстопат, дали да служи на друг или да си служи себе се.
Повторно закани, ако не го смениме името, готово е со нас.
3 пати умиравме, 3 пати воскреснувавме, може да ни се фатат.

Mili moi makedonci ( dobro de ne bas site mili) i site koi ja cuvstvuvate makedonija kako svoja zemja za koja vredi da gi stavite svoite resursi na raspolaganje.

Sekoja generacija si ima svoja borba, nasiot k`smet bil da se soocime so ova sto denes go narekuvaat ``problem okolu imeto``. Niz istorijata nasiot narod se soocuval so poteski predizvici da opstane kako takov, da sozdade svoja drzava koja ke bide olicetvorenie na vekovniot ideal -svoi na svoeto.
Nasite predci soglasno vremeto koe ziveele bile hrabri i dostojni makedonci da ni sozdadat drzava koja sega nie treba da ja socuvame i odbranime a so toa da im preneseme drzavotvornosta na nasite pokolenija koi doagjaat.
Sega na pocetokot na 21 vek imame zadaca da go prodolzime sindzirot na makedonskoto bitie koe opstojuvale uste od antickite vreminja do denes.
Za da bidem dobri i dostojni naslednici na site onie koi go dale svojot zivot za nasata samobitnost , nie treba cvrsto da zastaneme vo odbrana na nasite iskosnski vrednosti-da sme cestiti i pravedoljubivi makedonci.
Zivotot e borba ,ni edna borba ne e lesna, ama taa e odlika na nasiot opstanok. Nie drug pat nemame ni pred istorijata ni pred idninata, za dobroto na nasite deca i za amanetot na nasite predci ..nie mora da izdrzime vo sekoj predizvik vklucitelno i ovoj.
Kiril i Metodij pred rimskiot papa ja branea slovnskata pismenost `` zar ne gree sonceto isto za site nas, zar ne vrne dozd isto za site nas`` jas ke se nadovrzam zar nie ne sme isti kako sekoj roden covek na ovaa zemja da bideme toa sto sme -makedonci. kolku poveke nekoi mi go osporuvaat toa pravo znam deka sum na ispravniot pat da izdrzam.
Nas eden den ke ne nema, ama makedonija mora da opstane-nie sme tuka za da se izborime za toa.

Gord sum sto sum makedonec, sakam i moeto dete da se cuvstvuva gordo kako takvo!

da zivee MAKEDONIJA!!!!

Зевсус, вака ко авангарден дечко + визионер + со инсајдерски информации...Дај кажи ни на нас заблудените, што е тоа страшно што не чека ако не ја прифатиме Северна Македонија?
Од каде конкретно доаѓа опасноста и што е најлошото кое може да ни се случи?
Отвори ги картите, изнеси ги информациите, па да видиме дали има реално основа за загриженост.

Иако, не можам да замислам полошо сценарио и поголема несреќа од тоа да си Северномакедонец во Северна Македонија, ајде нек' ти буде.

Патем, го следевте ли говорот на Груевски денеска на плоштад?
Ја проследивте ли манифестацијата внимателно?
Ако да, зарем може да најдете било какво наговестување дека ќе се менува името? (затоа што обично на такви собири се припрема терен за суптилно втерување "нови идеи" ).
Јас барем не најдов.

Понатаму, дали сте запознаени што му рече Кисинџер на Грујо на Конгресот на Републиканците?
Кисинџер порача: Грција не е во право и Македонија треба да опстои во своите позиции.

Дали тука гледате индиција дека сме притиснати да се менува името.

И пак ќе го спомнам Грујо...Тој нема така да самоуверено да зборува на плоштад дека премногу жртви се дадени за оваа наша Македонија, за да може да преминеме преку нив и да го прифатиме погубното променето име (Северна, Долна, Лева, Десна сеедно).
Верувајте, не би зборел така гласно ако нема дозвола и подршка од "големите".
Барем кај нас, политичарите, макар премиер/претседател, го немаат тој "луксуз" да буткаат свои ставови и планови, пред истите да имаат амин од големците.

Дур не го избациш тој бугарот у потпис и тој Гвујо со кој што ми ја отече главата,не се осеќам должен да ти релицирам опсежно.
Сфати дека нема да има Македонија.
Хенри Кисинџер... ?
Дали знаеш кој е Хенри Кисинџер?
И колку крв има на неговите раце?

Сфати дека од вас се бара референдум.
Хајде баба...:vozbud:

Winston, на нареден пост од една реченица со некоја доскочица, да не се чудиш ако ти пишува "Извинете, но пристапот до темата ви е забранет".

Ако имаш нешто да реплицираш, потруди се да личи на реплика.

Мистичен нели гледаш дека платени се да тропаат секакви глупости само за да не разубедат,ама...ТЕШКО

Дур не го избациш тој бугарот у потпис и тој Гвујо со кој што ми ја отече главата,не се осеќам должен да ти релицирам опсежно.
Сфати дека нема да има Македонија.
Хенри Кисинџер... ?
Дали знаеш кој е Хенри Кисинџер?
И колку крв има на неговите раце?

Сфати дека од вас се бара референдум.
Хајде баба...:vozbud:

Добро ај кажи ми тогаш зошто ти правеше протести токму против промената на името,па нели и кокошки спремавте Сарковци и такви чуда,или сето тоа беше само да ни мачкате очи

Ok point taken ...

so sacekusha navlakusha mislev ...

koga nekoj ti se prai dobar, te tapka po grb obicno u zivotot bira mesto kaj da ti brcne nozot ... ete toa sakav da kazam

A za Kisindzer Besindzer malce se zezav posto sakav da kazam toj e golem GLUMEC toa mu e rabota ne e dzabe najvechi drmator na 20 vek ... eden od najgolemite ...

ete toa e prevodot na mojata opaska :wink:

Мистичен нели гледаш дека платени се да тропаат секакви глупости само за да не разубедат,ама...ТЕШКО

Отпишани се тие веќе, можат само себе да се “убедуваат“.

Колку и да се каат отпосле,срам да ги јаде после ова, нема простиш.

Bar mene me plakaat ti gi lupas for free sto e poglupavvo ?

Zasto vaka navreduvas koj e platen ... insinuacii ... eve znaes li ti koj e Kisindzer ?

Situacijata e taa ako ne se diskutira nema da ja snema situacijata :kesa:

Зевсус, благодарам на (не) одговорот.
Кога на коректно прашање кое само по себе се наметнува од твоите постови не сакаш да дадеш реплика, тогаш со полно право може сите да се запрашаме за веродостојноста на твоите тврдења.

Патем, чисто информативно...Грујо го споменувам, затоа што е премиер, и затоа што, сакале или не, во неговите зборови се кријат пораки за можната иднината на Македонија. Од проста причина што ја има власта и моќта на одлучување.

А, ти си само Зевсус, без власт и моќ, па твоите зборови немаат одлучувачка тежина и може, а и не мора да се земат во предвид.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom